DIY Handspray recept

Ik heb de ouderwetse zeep weer helemaal herontdekt. Pure, plantaardige, heerlijk geurende grote stukken zeep, wie wordt daar nu niet vrolijk van. Zelf gebruik ik graag vloeibare zeep, die ik mmaar dat kun je zeer eenvoudig maken van al die mooie zeep. Ik maak regelmatig vloeibare handzeep en lichaamszeep. 

Zeep spray

Vloeibare zeep bewaar ik makkelijk en hygiënisch in glazen flessen met een pompje. Soms geef ik homemade vloeibare zeep nog een extra geur met etherische olie, waar je oneindig mee kan variëren. Of je voegt enkele druppels tea tree toe, vanwege de desinfecterende werking.

Zo bedacht ik een zeep spray, waar ik helemaal weg van ben! Geweldig onderweg, om bijvoorbeeld je handen te ontsmetten of reinigen met je eigen zeep spray. Maar ook lekker om over je lijf te sprayen en dan met een zachte doek je lichaam te wassen is heerlijk. Een tea tree olie is een ideale toevoeging voor ontsmetting onderweg, en voor thuis gebruik je je favoriete essentiële olie. Zelf ben ik fan van sinaasappelolie. Ik deel graag het recept met je zodat jij er ook plezier van kan hebben. 

Wat heb je nodig voor een zeep spray?

Het begint met een sprayflesje. Die kan je kopen, maar ik bewaar eigenlijk altijd mijn glazen flesjes. Die kan je dan mooi gebruiken voor een DIY recept. Voor een zeepspray voor onderweg kies je het beste een klein flesje, binnenshuis kan je prima een grote fles gebruiken. Of je kiest net als ik allebei 😃. Als je dan toch een recept maakt…..

Wat heb je nodig:

  • 50 gram pure, natuurlijke zeep naar keuze (bijvoorbeeld de zepen van Kusala)
  • anderhalve liter water
  • eventueel pure essentiële oliën

Je begint met het raspen van het stukje zeep. Dat kan met een willekeurige (keuken)rasp maar je kan natuurlijk ook de leuke en handige Bubble Buddy gebruiken. Met een beetje voorzichtigheid kan je de zeep ook schaven met een scherp mes. Zet het water op het vuur en breng aan de kook. Het water moet gaan borrelen. Voeg de zeep-rasp toe en roer, laat volledig oplossen. Laat dit een aantal uren goed afkoelen. Je kunt als je wenst wat druppels pure essentiële oliën toevoegen als sinaasappel, lavendel en citroen. Als handzeep-spray kun je voor wat extra anti-bacteriële werking druppels tea tree olie toevoegen. Giet de vloeibare zeep na afkoeling over in de spray-flacon. Je zeep-spray is klaar voor gebruik. Schud steeds even voor gebruik.

Hoe gebruik je de zeep spray?

Je kan deze zeep-spray voor je hele lichaam gebruiken. De spray is heerlijk en makkelijke onder de douche: insprayen, sponzen, afspoelen en klaar. Of gebruik een scrubhandschoen. Je kunt je ook “bij-de-kraan” wassen met deze spray, spuit wat op vochtig gemaakte bio-katoenen doek en was je gehele lichaam, spoel na en droog jezelf af. In een kleine sprayflacon neem je je handzeep-spray ook makkelijk mee voor onderweg, zo kan je overal je handen reinigen. Je kunt de handzeep-spray ook droog gebruiken, maar daarna moet je wel je handen goed droogwrijven, anders kan het kleverig aanvoelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.