Pro Darm Probiotic Regulator

Deze week licht ik een bijzondere favoriet uit, want voor mij behoort dit product tot één van mijn allergrootste favoriete producten die ooit op de markt zijn verschenen. Ik leerde dit product, PRO DARM REGULATOR in 2016 / 2017 kennen, toen ik op zoek was naar een fijne probiotica waarmee ik mijn eigen zuivelvrije yoghurts mee aan kon zuren. Ik werkte destijds leuk samen met een kleine ondernemer die zich bezighoudt met probiotica, en hij stelde mij al snel voor aan deze PRO DARM. Ik was vrijwel direct mega-enthousiast, omdat deze vloeibare vorm niet alleen 100% meukvrij en melkvrij was, maar ook nog eens biologisch-dynamisch. Ik kreeg een flesje thuisgestuurd en ben er direct mee aan de slag gegaan. Sindsdien heb ik het in mijn hart gesloten en zorg ik, dat ik standaard een fles in huis heb.

Pro Darm Probiotic Regulator niet alleen voor yoghurt 😉

Ik gebruik het niet alleen om mijn eigen zuivelvrije alternatieven aan te zuren, maar ook als mijn darmen even wat meer nodig hebben. In hetzelfde jaar dat ik kennismaakte met PRO DARM werd ik getroffen door een zeer hardnekkige infectie die maar niet weg wilde gaan. Ik ben goddank vrijwel nooit ziek, maar ik herinner mij deze periode nog goed. Wat voelde ik mij hondsberoerd. Koude koorts, zweetaanvallen, algehele malaise, het was echt heel naar. Dit duurde twee weken, in deze weken had ik werkelijk alles geprobeerd op natuurlijk en meukvrij gebied om er sneller vanaf te komen, NIETS hielp. Ik moest dus aan de antibiotica, wat mij vreselijk tegen de borst stuitte maar ik was zo wanhopig dat ik denk ik op dat moment alles wel in wilde nemen. De kuur sloeg direct aan, binnen twee dagen voelde ik mij stukken beter. Alleen…😕 mijn darmflora lag behoorlijk op zijn gat door de antibiotica. Na de antibioticakuur begon ik direct met een dopje PRO DARM per dag en binnen nog geen twee dagen had ik nergens last meer van. Sindsdien ben ik overtuigd en staat er standaard een fles in de kast. Pro Darm is werkelijk een uniek probioticum.

Wat maakt Pro Darm zo uniek?

Het bevat zeer grote hoeveelheden levende melkzuur-bacteriën maar het bevat géén melk, of bestanddelen daarvan. Het is gemaakt van biologisch/dynamische ingrediënten, het draagt dan ook het officiële Demeter keurmerk. Daarnaast is het vrij van allergenen. Pro Darm is gebaseerd op kefir-ferment concentraat, vijgen, en citroenen. Het valt onder het zogeheten “hooggeconcentreerde probioticum”: het bevat per 10 ml tenminste één miljard melkzuurbacteriën. Pro Darm blinkt uit in deze enorme hoeveelheid melkzuurbacteriën terwijl het bestaat uit 100% plantaardige ingrediënten. Het bevat van nature de volgende melkzuurbacteriën:

 • L-Acidophilus
 • L-Casei
 • L- Kefir
 • L-Lactis
 • L-Brevis
 • L-Delbrueckii
 • L-Helvecticus
 • L-Kefirgranum
 • L-Parakefir
 • L-Cellobiosus

Een flesje bevat 300 ml. Je kunt het zeer lang (buiten de koelkast) houdbaar houden. Na openen bewaar je het in de koelkast. Je krijgt er een maatdopje bij. De aanbevolen dosering is 1 tot 3 x daags een dopje van 10 ml. Je kunt de probiotica gewoon in alles laten oplossen. Van lauwwarme tot koude dranken, van homemade plantaardige yoghurt tot door je smoothie.

Homemade vegan yoghurt

Dankzij de veganistische golf en het feit dat we koemelk zijn gaan mijden, zien we talloze alternatieven op yoghurt in het gekoelde schap in winkels. Op zich vind ik dat een goede ontwikkeling maar de meeste alternatieven zijn niet gezond en peperduur betaald. De grap is dat je zelf in no-time een heerlijke en supergezonde variant kan maken en dat je daar echt niet veel voor nodig hebt. Ik heb op mijn website talloze vegan / lactosevrije alternatieven op zuivel gezet, van yoghurt tot kwark, van rijstepap tot vla. Zonder ingewikkelde en dure hippe apparaten, zoals de vele yoghurtmakers. Het is echt eenvoudig. Ook kokosyoghurt maak je makkelijk zelf. Ik gebruik geen kokosmelk, al kan dat natuurlijk altijd. Ik maak de yoghurt in basis van gedroogd biologisch kokosrasp. Ja, ook kokosrasp bevat aardig wat verzadigde vetten, maar het is zeker meer zuiver en je hebt er veel minder van nodig. 45 gram per liter yoghurt is ruim voldoende. Zo reduceer je het verzadigde vetgehalte aanzienlijk. Daarnaast gebruik ik een dopje PRO DARM en om wat te verdikken biologische Johannes broodpitmeel. Als je dat wenst, kan je de yoghurt zoeten met stevia. En je hebt water nodig. Dat is alles.

Pro Darm vegan yoghurt maken

Hoe maak je veganistische yoghurt met Pro Darm?

Het is fijn als je een hogesnelheidsblender hebt, maar een gewone blender volstaat ook. Doe 45 gram biologische vers gedroogde kokosrasp in de kan van de blender, en vul op met 850 ml water. Dit laat je ongeveer 5 minuten op hoge snelheid blenden. Je hebt nu kokosmelk. Giet de melk over in een (liefst gietijzeren) pan en breng aan de kook, terwijl je blijft roeren. Zodra de melk begint te koken, voeg je een volle eetlepel Johannesbroodpitmeel toe en je blijft goed doorroeren. Als het wat te vloeibaar blijft, voeg dan nog een klein beetje Johannesbroodpitmeel toe. Haal de pan van het vuur en bij 3-5 minuten continu doorroeren. Voeg indien gewenst een zoetstof als stevia toe en klop opnieuw door. Zodra de massa enigszins is afgekoeld voeg je een maatdopje PRO DARM toe en je klopt opnieuw goed door. Schenk de yoghurt over in een fles en laat verder afkoelen. De yoghurt is ruim anderhalve week houdbaar in de koelkast. Schud de fles goed voor gebruik. En roer de yoghurt even goed door. Eet smakelijk!

Comments

 1. Monique says

  Beste Monique,

  Ik zou ook graag mijn eigen yoghurt maken. Nu gebruik jij gemalen kokosrasp, denk je dat het dan ook zou kunnen met biologisch kokosmeel. Dat is in feite toch hetzelfde maar dan al kant en klaar ?

  Hartelijke groet,
  Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.