Made Sustained RVS fles

Op het moment van schrijven zitten we in de eerste hittegolf van 2020. Als het zo bloed-verziekend heet is, wil je eigenlijk alleen maar….drinken. Dat is een natuurlijke reactie van je lichaam omdat het meer vocht dan gewoonlijk verliest. Ik mijd zoveel als ik kan plastic uit mijn leven en drink daarom alleen uit glazen of RVS flessen en bekers. Ik heb inmiddels een bonte verzameling aan de meest handige flessen en de meest bijzondere bekers. Zowel RVS als glas is “anders” drinken dan uit plastic. Het is om te beginnen wat zwaarder. En, kies je de verkeerde varianten, dan kun je ook last krijgen van vervelende smaakjes in je drankjes. Het is daarom extra belangrijk om deze flessen en bekers extra goed te reinigen en te onderhouden. Herbruikbare flessen en bekers kunnen van binnen enorm smerig worden als je ze niet goed onderhoudt. Toen ik hier een artikel over schreef, schrok ik hier echt heel erg van en ben alleen nog maar meer gaan letten op goed onderhoud. Dat is overigens niet alleen maar goed voor de hygiëne (en daarmee je gezondheid) maar ook voor de levensduur van je flessen en bekers.

De RVS drinkflessen van Made Sustained

Ik mocht een poosje geleden, toen ik nog niet werkzaam was voor Puur & Fit, een aantal RVS flessen gaan testen van Rosa. Ze kwam hier met een doos vol met prachtige flessen, waar ik meteen een beetje hebberig van werd. Ik hou toch ook best wel een beetje van mooie en fraaie flessen.

Ik mocht twee flessen uitkiezen, ik koos een witte en een zwarte fles. Het merk was mij nog vrij onbekend: MADE SUSTAINED. Maar al snel leerde ik in mijn research dat het ging om een mooi en ethisch verantwoord product. MADE SUSTAINED is een vrij jong bedrijf, wat zich voornamelijk richt op de Europese markt. De Nederlandse fabrikant en distributeur is gevestigd in Den Haag. Dit bedrijf richt zich op het produceren van producten die we dagelijks gebruiken, die zo vriendelijk mogelijk zijn voor mens, dier en milieu. Het richt zich op duurzaamheid, en alle producten zijn grondig getest en gecontroleerd. Ook wordt gekeken naar onze gezondheid. De drinkflessen worden in een streng gecontroleerde omgeving in China geproduceerd.

Unieke eigenschappen Made Sustained RVS fles

Wat vrij bijzonder is aan deze flessen, is dat:

  • ze geheel bestaan uit 100% RVS. De doppen van de gewone drinkflessen zijn dus ook gemaakt van hoogwaardig RVS en er komt geen enkel stukje plastic aan te pas. Het RVS dat is gebruikt valt onder de 304 RVS. Het wordt ook wel AISI 304 RVS genoemd, of de 18/8 legering. De 18 staat voor 18% chroom en de 8 staat voor 8% nikkel. Dit zorgt voor een optimale RVS legering.
  • ze een dubbele RVS wand bevatten. Je warme dranken (koffie, thee, soep, bouillon, warme chocolademelk) blijven tot 4 uur warm en je koude dranken blijven tot wel 20 uur koel! Dat laatste is erg fijn in de zomermaanden.
  • ze 100% gegarandeerd lekvrij zijn. Door de zeer solide dop wordt alles hermetisch afgesloten waardoor er niets door kan lekken.
  • ze vrij zijn van BPA, BPS en BPF.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb ze nu een paar maanden dagelijks (intensief) in gebruik en ik kan alleen maar blijer worden. In het begin is iedere nieuwe RVS of glazen fles  even wennen maar deze flessen wennen wel heel erg snel. Wat ik ook zo fijn vind, is dat ze niet zo vreselijk “zwaar-in-de-hand” liggen. Ondanks dat het RVS is, voelen ze licht-gevleugeld in je hand. Ik gebruik mijn flessen voor mijn drank. Dat betekent dat ik iedere dag zeker drie flessen in gebruik heb en deze met grote regelmaat omspoel en opnieuw vul. Ik heb ze overal in mijn huis staan: bij mijn computer, bij mijn bed, op mijn side tafel. Ik ben van nature nogal een “nat-nek” en drink ook veel vanwege mijn sporten. Deze flessen voldoen aan al mijn eisen.

Nu, met deze belachelijke temperaturen (31 *C) houdt de fles mijn water heerlijk koel. Ik zet de flessen steeds even kort in de koelkast zodat ze goed koelen. Deze kou houden de flessen dan erg lang vast zodat je drank ook lang heerlijk koel blijft. Wat ik bij deze hoge temperaturen ook wel eens doe is een fles vullen, dop er op draaien en de fles 20 minuten in de vriezer leggen. Je drank blijft dan uren lekker koel. Omdat de flessen 100% lekvrij zijn is dit geen enkel probleem.

Naast onwijs functioneel en fraai zijn ze ook zeer eenvoudig te reinigen. Dit komt omdat ze eigenlijk uit een geheel zijn gemaakt en geen vervelende stukken hebben waar vuil en bacteriën zeer snel onder kunnen zitten. De flessen zijn daardoor extra hygiënisch. Ik reinig de flessen 1 x per maand grondig, en ik spoel ze iedere dag even onder de hete kraan om. Ik maak het mondstuk iedere dag schoon met een daarvoor gereserveerd LOOFCO sponsje. Het kost mij nog geen 5 minuten per dag. Ik neem mijn fles ook mee onderweg en dan zijn de complimenten niet van de lucht. “wat een mooie fles!” “wat een gave kleur!” “waar haal je deze?”

Om de laatste vraag meteen te beantwoorden, haal je ze uiteraard hier bij Puur&Fit. In deze periode gaan deze flessen als een speer en behoren ze tot de bestverkochte producten in de shop. Wat ik alleen maar meer dan logisch vind. Ik heb tig andere RVS + glazen flessen en bekers (een kast vol) maar ik blijf grijpen naar deze Made Sustained flessen omdat ze mij echt onwijs goed bevallen in mijn dagelijkse intensieve gebruik. Ik wil in elk geval voorlopig niets anders meer.

Wil je de MADE SUSTAINED flessen bestellen? KLIK HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.