Natuurlijke deodorant zonder aluminium

natuurlijke deodorant zonder aluminium

Natuurlijke deodorant zonder aluminium en parabenen is al enkele malen trending topic geweest op Social Media. En dat is niet voor niets. Als je weet hoeveel rotzooi er in deodorant wordt gestopt, dan schrik je je rot. In deze blog laat ik je zien waar je op kunt letten als je veilige natuurlijke deodorant wil kopen. Oh ja, en niet onbelangrijk: veilige natuurlijke deodorant die werkt én lekker ruikt. Nog niet alle natuurlijke merken hebben daar goed op gescoord 😉

Waarom deodorant met aluminium en parabenen schadelijk is

1.   Deodorant met aluminium vergroot de kans op borstkanker

Ja, helaas, dit is geen fabel. In het Financieel Dagblad van september 2016 wordt een duidelijke toelichting gegeven en ook in het AD in september 2016 is daarover uitvoerig bericht. Overigens, al in 2015 kwam het EWG met dit nieuws naar buiten, onderbouwd door diverse onderzoeken. Het EWG staat voor Environmental Working Group, een organisatie die baanbrekend onderzoek doet en verzamelt om jou te helpen de juiste keuzes te maken om gezonder te leven in een gezonder omgeving.

Aluminium (vallend onder de zware metalen) wordt direct opgenomen door de klieren in je oksels.  Het zet zich vervolgens vast in je borstweefsel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het gemiddelde niveau van aluminium zowel in de tepels als aan de buitenzijde van het borstweefsel significant hoger was bij vrouwen met borstkanker dan bij vrouwen zonder borstkanker.

2.   Aluminium is neurotoxisch dus giftig voor je hersenen

Aluminium is een zogenaamde neurotoxic die onder andere Alzheimer kan veroorzaken. Giftige metalen, waaronder aluminium, beschadigen je hersenweefsel. Bij autopsies worden hogere concentraties aluminium in de hersenen aangetroffen bij Alzheimer patiënten dan bij mensen zonder Alzheimer.

3.   Aluminium verstoort je natuurlijke zweetregulatie

Aluminium in deodorant werkt als een antitranspirant in plaats van als deodorant. Een antitranspiratiemiddel voegt niet alleen een geurtje toe, maar zorgt er ook voor dat je lichaam minder zweet afgeeft. Kort gezegd zorgt aluminium ervoor dat er een soort gel-plug in je zweetklierkanaal wordt gevormd, die je poriën verstopt en daardoor voorkomt dat je zweet kan uitscheiden. Hierdoor is het onmogelijk om via je oksels gifstoffen met je zweet uit te scheiden, wat een normale functie is van zweten: toxines uitscheiden.

4.   Parabenen verstoren je hormonale huidhouding en wordt gerelateerd aan borstkanker

99% van borstweefsel met borstkanker bevat een verhoogde concentratie parabenen. Parabenen zijn conserveermiddelen. Zij worden enkel en alleen aan producten toegevoegd om ze langer houdbaar te maken doordat ze bacteriën en schimmels doden. Ze worden door je huid in je lichaam opgenomen en blijven daar actief. Parabenen zijn hormoonverstorende stoffen: in je lichaam bootsen ze oestrogeen na. Bij autopsies worden ze teruggevonden in tumoren. Ze hebben niets te zoeken in deodorant en komen veelvuldig in deodorant voor.

Natuurlijke deodorant vinden die werkt

Ik kan me niet voorstellen dat je na het lezen van bovenstaande ooit nog een deodorant gebruikt met aluminium of parabenen. En al helemaal niet als je alle bronnen hebt gelezen.

Maar wat dan? Het vervelende is, dat aluminium -hoe giftig en dodelijk ook- inderdaad effectief is tegen zweten. En het is heel moeilijk om natuurlijke deodorant te vinden zonder aluminium die wel doet wat ie moet doen: zorgen dat je -als je hevig zweet- niet naar zweet ruikt en je je vrij kan blijven bewegen.

Dus je gaat op zoek naar een natuurlijke deodorant. Maar wat jij niet weet (maar nu wel) is dat iedereen elk product ‘natuurlijk’ mag noemen als er een natuurlijk ingrediënt is toegevoegd. Zelfs als het product voor 99% synthetisch is. Er zijn wel enkele keurmerken die hierop toezien. Deze keurmerken mag je alleen voeren als je daadwerkelijk 100% natuurlijk bent.

De beste natuurlijke deodorant kopen

Bij Puur & Fit selecteren we de deodorant in ons assortiment op 3 eisen. Een deodorant moet:

  1. werken, ofwel, hij moet doen wat die hoort te doen
  2. 100% natuurlijke ingrediënten bevatten
  3. mag absoluut geen enkel schadelijk ingrediënt bevatten

We controleren dit door persoonlijk alle deodorants uit te testen en ze te controleren op aanwezigheid van de juiste certificaten, controles en volledige ingrediëntenlijsten.

Bij Puur & Fit koop je enkel deodorant die aan bovenstaande 3 eisen voldoet. Welke deodorants hebben wij in ons assortiment?

The Ohm Collection natuurlijke poeder deodorant

Ohm natuurlijke deodorant No SweatOhm DEO Dorant natuurlijke deodorantThe Ohm Collection heeft 2 poeder deodorants met als werkzaam bestanddeel Baking Soda. Eenvoudiger en puurder dan deze deodorant vind je ze echt niet. Baking Soda werkt heel goed, maar je moet een klein beetje handigheid ontwikkelen om niet teveel te verspillen.  No Sweat is de serie die veel door jongeren wordt gebruikt en DEO Dorant is een uiterst subtiele, heerlijke geurende lijn voor volwassenen. Een busje gaat maanden mee.

 

The Ohm Collection natuurlijke Crème Deodorant

natuurlijke deodorant creme ohm collection

The Ohm Collection heeft pas in 2018 deze creme deodorant aan haar assortiment toegevoegd. Het werkzame bestanddeel is nog steeds Natrium Bicarbonaat, maar dan aangevuld met allerlei ingrediënten om er een gemakkelijk aan te brengen creme van te maken. Dit is onze duurste deodorant, maar je hebt dan ook groot gebruiksgemak en een enorme hygiëne. En de geuren? OMG, ze zijn stuk voor stuk heerlijk! En een verpakking gaat zo’n 5 maanden mee.

We Love The Planet deodorant creme

Natuurlijke deodorant creme we love the planetToegegeven: We Love The Planet was absoluut de eerste creme deodorant in Nederland. Deze creme is verkrijgbaar in kleine blikjes, super handig ook voor onderweg. Deze creme deodorant is ook gebaseerd op natrium bicarbonaat. Heb je een gevoelige huid, dan hebben ze ook een neutrale variant zonder natrium bicarbonaat. Deze is geurloos. Hoe ze het gedaan hebben, weet ik niet, maar ook bij wat hogere temperaturen blijft deze deodorant redelijk goed en smelt niet zo erg als andere natuurlijke creme deodorants. Onze favoriet voor onderweg.

Ben & Anna natuurlijke deodorant stick

Ben&Anna natuurlijke deodorant stickGoed, niet iedereen zit te wachten op poeder, en ook niet iedereen zit erop te wachten met de vingertoppen deodorant creme aan te brengen. Voor de traditionelen onder ons (ik biecht het op, ik ben er ook eentje ;-)) is er de Ben & Anna natuurlijke deodorant stick: 100 % natuurlijk, ook gebaseerd op Natrium Bicarbonaat als werkzaam bestanddeel, verrukkelijke geuren, en…… Supergemakkelijk aan te brengen, waarbij je handen schoon blijven. En het is de laagst geprijsde deodorant van ons assortiment: € 7,95 per verpakking van 60 gram.

Ben & Anna natuurlijke deodorant stick in karton dus goed voor het milieu

Ben&Anna natuurlijke deodorant in karton
Dit is wat mensen bedoelen met ‘Save the best for lest’ 😉 Deze Ben & Anna deodorant is dezelfde als de natuurlijke deodorant stick hierboven. Maarrrrrrrrr in een verpakking die voor 100% uit karton bestaat! Zo heb je niet alleen een goed geprijsde deodorant (€ 7,95) die werkt en goed is voor je huid, maar die bovendien goed is voor het milieu. Kunnen we Ben & Anna niet ergens nomineren? Want dan zouden we dat zeker doen met dit product! Kopen dus!

Natuurlijke deodorant met korting

Net als met zoveel producten hebben onze grootverbruikers weer vaste korting: vanaf 3 verpakkingen krijg je dan altijd de vaste korting van 10%. Dat is wel lekker shoppen natuurlijk!!!

Wil je nog eens alle natuurlijke deodorants van Puur & Fit op een rij, dan klik je hier door.

Wil je hieronder met ons delen wat jouw ervaringen zijn met natuurlijke deodorant?

En klik hier door als je meer wil weten over natuurlijke verzorgingsproducten zonder giftige stoffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.