Vegan spread van witte bonen

Deze vegan spread van witte bonen is klaar in een handomdraai. Het is een prima alternatief voor humus. Het is romig maar caloriearm. Hieronder volgt een recept van een vegan sandwich met witte bonen spread. Je kunt deze spread ook prima gebruiken om snoepgroente in te dippen.

Ingrediënten voor de vegan witte bonen spread

  • 250 g canellini bonen of lima bonen uit blik = de inhoud van een standaard blik (bewaar eventueel een paar boontjes voor de sandwich)
  • 3 gemarineerde artisjokharten (in water)
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el olijfolie (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de sandwich

  • 2 sneetjes zuurdesem brood of jouw favoriet brood
  • Witte bonen spread
  • Pesto (optioneel)
  • Rucola
  • Geraspte wortel
  • Paar Cherry-tomaatjes, gesneden
  • Paar bonen uit blik (optioneel)
  • Gemarineerde artisjok (optioneel), gesneden

Bereiding van de vegan spread van witte bonen

Doe alle ingrediënten in een blender en pureer glad. Als je liever geen gladde consistentie hebt, pureer lekker grof. Proef. Mocht het nodig zijn, voeg meer zout/peper toe.

Deze spread kun je – afgesloten – ongeveer zeven dagen bewaren in de koelkast.

Bereiding van de vegan sandwich

Smeer witte bonen spread op brood. Eventueel doe je er een lepeltje (vegan) pesto bij.

Versier met rucola, geraspte wortelen, stukjes tomaat en artisjok en bonen.

Eet smakelijk.

Versieren van je gerecht

Hieronder zie je hoe het eruit ziet als je een klein beetje aandacht schenkt aan de verzorging van je gerecht. In een goede lunchzaak schenken ze ook veel aandacht aan hoe je bord eruit ziet, gun het jezelf en doe het thuis ook! Niet alleen voor je gasten, maar ook voor jezelf ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.