Raw vegan Pistache Chocoladetaart

Wie houdt er niet van chocoladetaart!

Het grote voordeel van deze taart is dat je hem (lang) van tevoren kunt maken. Je kunt deze taart minstens 6 maanden in de vriezer bevaren. Maak het dus nu al vast voor de Kerst. Dan heb je in ieder geval een taak minder tijdens de bereiding van het kerstmenu.

De groene kleur is ook een hele geschikte kleur voor een kersttaart. De taart matcht namelijk goed met de kerstboom. En wie houdt er nou niet van chocolade? Daarom voegen we ook een cacao-laag aan ons kersttaartje toe. Ben je toevallig iemand die geen chocolade lust? Verdubbel dan de ingrediënten voor de groene laag en maak daardoor gewoon een pure pistache taart.

Wil je een perfecte gladde textuur bereiken, dan heb je daar een krachtige blender voor nodig. Met een minder krachtige blender gaat deze taart ook lukken, alleen kan het dan zo zijn dat de vulling niet helemaal glad en zacht wordt. Maar het zal even goed lekker smaken.

Raw vegan Pistache Chocoladetaart ingrediënten (8 porties)

[Voor een cake die je maakt in een springvorm van 16 cm in diameter]

  • 100 gram rozijnen
  • 50 g walnoten of hazelnoten
  • 125 g ongezouten rauwe pistaches geweekt in koud water voor minstens 4 uur, beter nog de hele nacht + een klein handje pistaches voor decoratie
  • 125 g ongezouten rauwe cashewnoten, geweekt in koud water voor minstens 4 uur of een hele nacht
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2+2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2+2 eetlepels agavesiroop of een andere vloeibare zoetstof
  • (Optioneel voor de groene laag) Halve theelepel matcha poeder
  • 1+2 eetlepels rauwe Criollo cacao poeder + nog een beetje voor de decoratie

Bereiding van deze heerlijke rauwe vegan chocoladetaart

Eerst maken we de bodem. Hak de walnoten en rozijnen samen met 1 eetlepel cacao poeder in de blender tot een kleverige massa. Stort het op de bodem van de springvorm en verspreid gelijkmatig. Druk zachtjes met je vingers of met de achterzijde van een eetlepel. Zet in de koelkast.

Giet de geweekte pistaches af en was ze onder stromend koud water. Doe hetzelfde met de cashewnoten.

Nu maken we de groene laag. Blend de pistaches, 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels agavesiroop, citroensap en (optioneel) matcha poeder tot een gladde massa. We willen een homogene vulling zonder klontjes. Het zal dus wel enkele minuten duren totdat je de perfecte zachte vulling hebt. Proef en voeg meer zoetstof zo nodig.

Giet de vulling boven op de taartbodem. Klop voorzichtig met de springvorm op de tafel zodat de vulling gelijkmatig verspreid wordt. Zet in de koelkast terwijl je de chocolade vulling maakt.

Blend de cashewnoten, 2 eetlepels gesmolten kokosolie, 2 eetlepels agavesiroop en 2 eetlepels cacao poeder tot een gladde, homogene massa. Proef en voeg meer zoetstof indien nodig.

Giet de cacao vulling boven op de groene vulling. Klop voorzichtig met de springvorm op de tafel zodat de vulling gelijkmatig verspreid wordt.

Doe het taartje in de vriezer voor minstens 4 uur. Pas als de taart volledig is uitgehard, veeg je met een mes tussen het zijvlak van de springvorm en de taart, en verwijder je voorzichtig de taartvorm.

Zet de taart in de koelkast 2 uur voordat je het serveert.

Bestrooi de top van de taart met cacao poeder (ik strooi door een theezeefje te gebruiken). Versier met gehakte pistaches en serveer.

Raw vegan chocoladetaart recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.