Sinaasappelijs met maar 2 ingrediënten

De hittegolf van de vorige week was waarschijnlijk niet de laatste van deze zomer. En wie lust er nou geen ijsje als het zo heet buiten is? Helaas kun je ijsjes niet onbeperkt eten. Ze zitten boordevol calorieën en suiker. Je kunt wel voor gezondere opties kiezen. Of zelf ijsjes maken.

Dit sinaasappelijs is lekker fris en niet mierzoet. Een perfecte refreshment dus.

In dit recept geef ik geen hoeveelheden. Die zijn namelijk afhankelijk van het volume van jouw ijsvormpjes. Ik voeg 5 g agavesiroop (1 theelepel) per 50 ml sinaasappelsap toe. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan meer agavesiroop toe. Te zoet? Voeg dan minder toe. Hou je niet van agavesiroop? Dan kan je natuurlijk ook een zoetstof naar keuze gebruiken.

Ingrediënten voor het sinaasappelijs

  • Vers geperstesinaasappelsap
  • Agavesiroop

Bereiding sinaasappelijs

  1. Meng versgeperst sinaasappelsap met agavesiroop. Proef en voeg eventueel wat meer siroop toe. Houd er rekening mee dat de ijsjes minder zoet zullen proeven wanneer ze eenmaal bevroren zijn.
  2. Doe het mengsel in de ijsvormpjes en zet ze in de vriezer.
  3. Paar uurtjes wachten en genieten maar!

Geen ijsvormpjes? Dan raden wij ijsvormpjes van siliconen aan.

recept sinaasappelijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.