Koude avocado soep

Deze soep wordt koud geserveerd. Je kunt de groentebouillon en salsa van tevoren maken. Ik raad ten zeerste aan om de soep pas vlak voor het serveren te maken. Dit is nodig zodat de avocado en dus de soep niet donker wordt bij blootstelling aan lucht.

Ik heb deze soep gegarneerd met eetbare bloemen en tomatensalsa. Je kunt elke andere garnering naar jouw smaak gebruiken, zoals zure room of pesto of gewoon gehakte verse tomaten en kruiden.

Koude avocadosoup ingrediënten

Ingrediënten voor de groentebouillon (1 l)

  • 1 eetl. olie
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • ½ groene of gele paprika
  • 1 selderijstengel
  • 2-3 laurierbladeren
  • 1 tl. zout
  • 1 l. water

Ingrediënten voor de soep (4 porties)

  • 0.5 l gekoelde groentebouillon
  • 2 rijpe avocado’s
  • ½ komkommer
  • Een bosje verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de salsa

  •        2 trostomaten
  •        4 stukjes zongedroogde tomaat

Bereiding koude avocado soep

  1. Om de bouillon te bereiden, hak je alle ingrediënten fijn, behalve het laurierblad. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten gedurende 5 minuten. Doe het water erbij, breng aan de kook, voeg zout en laurierblad toe en laat 30 minuten op laag vuur koken. Koel en zeef de bouillon.
  2. Om de soep te bereiden: Snij de avocado’s in stukjes en maal ze samen met de basilicum en de bouillon in een blender totdat je soepconsistentie bereikt. Vind je de soep te dik? Voeg wat meer bouillon toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak.
  3. Om salsa te maken, snij verse en zongedroogde tomaten in stukken en maal ze ongeveer 30 seconden in een blender. Voeg geen zout toe, want zongedroogde tomaten zijn van zichzelf al erg zout.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met salsa en (indien mogelijk) eetbare bloemen of andere topping naar jouw keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.