Bijenpollen een bron van eiwitten

Eén van de oudste bekende honingproducten zijn bijenpollen. De bijenpollen worden verzameld door de bijen (de werksters) van een grote verscheidenheid aan planten en bloemen.

De bijenpollen ontstaan doordat het stuifmeel van de bloemen aan de achterpoten van de bij blijft plakken. Waar het wordt vermengd met nectar en speeksel van de bij. De bijen pol komt vervolgens in de bijenkast waar het als voedsel dient voor het bijenvolk. Omdat de bijen meestal meer bijenpollen meenemen dan het volk nodig heeft, haal de imker het overschot aan bijenpollen uit de bijenkast of korf.

De bijenpollen van Puur&Fit komen uit Hongarije. Deze bijenpollen hebben een fris aroma, een mooie gouden kleur en uitstekende voedingswaarde.

De bijen zelf zorgen voor de beste kwaliteit bijenpollen!

De voedingswaarde van bijenpollen is zeer geconcentreerd. Bijen verzamelen alleen bijenpollenstuifmeel dat rijk is aan stikstofhoudende stoffen (aminozuren die gebruikt worden voor de opbouw van eiwitten). De bijen negeren het stuifmeel dat van een slechte kwaliteit is. Een natuurlijke selectie van stuifmeel dus, wat ervoor zorgt dat alleen het stuifmeel van de hoogste kwaliteit wordt verzameld.

Er wordt steeds meer bekend over de medicinale werking van bijenproducten. Het blijkt dat bijenpollen een antibacteriële en anti-ontstekende werking hebben. Bijenpollen wordt steeds meer als wereldwijd voedingssupplement gebruikt.

Hoe worden bijenpollen verwerkt?

De kwalitatieve bijenpollen van Puur&Fit zijn het resultaat van een zorgvuldige en natuurlijke bijenteelt. De bijenpollen worden meestal ‘geoogst’ tussen april en mei, voor de start van de zomer. Dit is de tijd dat de bijen beginnen met het verzamelen van het stuifmeel. Er wordt dan een dun gaasje geplaatst voor de ingang van de bijenkorven. Als de bijen dan binnenkomen vallen, door het gaasje, de grootste pollen van hun poten. Deze worden verzameld in een bak. Dit wordt slechts 3 of 4 dagen per week gedaan en niet langer dan 4 of 5 weken. Dit om te voorkomen dat bijen te weinig stuifmeel overhouden voor hun eigen voeding.

bijenpollenDe opgevangen bijenpollen worden vervolgens bewerkt. Eerst wordt het vocht verdampt door speciale drogers bij een temperatuur die niet hoger is dan 45 graden Celsius. Dit wordt gedaan om een langere houdbaarheid te kunnen garanderen, zonder dat de voedingswaarde minder wordt.

De pollen worden zorgvuldig gereinigd en gezeefd. Na een grondige inspectie worden de bijenpollen verpakt en opgeslagen in een koele droge ruimte. Alle maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de bijenpollen gegarandeerd blijft.

Waarom zijn bijenpollen zo gezond?

bijenpollenBijenpollen zijn een bron van eiwitten. Dit draagt bij aan de groei van spieren en de instandhouding van botten. Ook bevatten bijenpollen vitamine C, B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), ijzer en zink en zijn ze een bron magnesium.

Bijenpollen zijn dus een echte Superfood!.

Verkrijgbaar in de webshop van Puur&Fit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.