8 producten om sporten leuker te maken

Wil je het sporten leuker maken? Dan heb ik een aantal leuke (digitale) producten die je daarbij kunnen helpen.

1. Een “wearable”

Eerst een bekentenis: ik ben een control freak. Alles wat meetbaar is vind ik leuk. Ik hou niet van gissen, ik wil het wéten. Wearables geven je de mogelijkheid om te meten wat je doet en hoeveel kcal je daarbij verbruikt.

Zelf maak ik al ruim een jaar gebruik van de Fitbit, wat in feite niets meer is dan een dure stappenteller met wat extra functionaliteiten (een stappenteller meet bijvoorbeeld je slaappatroon niet). Twee grote voordelen ten opzichte van de stappenteller: deze hangt om je pols en zit nooit in de weg en je krijgt de resultaten op een mooi dashboard gepresenteerd. I like!

Hoe kan een wearable sporten leuker maken? Door jou direct feedback te geven. Bijvoorbeeld over het aantal stappen dat je die dag hebt gezet (“Hé, 200 stappen meer dan gisteren! Awesome!”) of over het aantal kcal dat je hebt verbruikt. Dat geeft simpelweg een voldaan gevoel.

Een uitzonderlijk actieve dag ziet er zo uit:

foto_fitbit

 

 

2. Een (andere) app

Of het nu Runkeeper (of een andere hardloopapp) is of de Nike training club app die je helpt bij je oefeningen. Een motiverende stem in je oor en het feit dat je je progressie kunt meten (had ik al gezegd dat ik graag dingen meet?) maakt het sporten leuker. De meeste mensen vinden het nu eenmaal motiverend om te weten dat ze in dezelfde tijd 500 meter verder zijn gelopen dan vorige keer. Jij bent vast geen uitzondering.

runkeeper

3. Apps met humor

Serieuze zaak, dat fitter worden. Maar dat vleugje humor maakt het nét wat gezelliger. Bijna net zoals het leven zelf een stuk vrolijker wordt als je jezelf niet té serieus neemt. Klaar voor een beetje lol? Download dan de Zombies, run! app. Deze audio game laat je rennen voor je leven.

4. Een sportarmband

Of je tijdens het sporten nu gebruik maakt van een app, naar muziek luistert of alleen maar je telefoon graag meeneemt ‘just in case’, zorg dat deze niet in de weg zit. Een sportarmband biedt uitkomst: de telefoon zit veilig en droog (beschermd tegen zweet en eventuele regen) om je arm zodat je je telefoon niet in een (schuddende) jaszak, (onhandig geplaatste) broekzak of een (daarvoor niet bestemde) B.H. hoeft te stoppen.

5. Een springtouw

Sporten leuker maken met springtouw

Een springtouw is gewoon tof en niet zo groot/zwaar. Je neemt het mee naar buiten, naar de sportschool, op vakantie of mee naar dat (saaie) familiebezoek. Een beetje peper in je sportroutine is met een springtouw een fluitje van een cent. Verwacht spierpijn op plekken die je niet verwacht (jup, die zin klopt helemaal).

6. Goedzittende oordopjes

Net als de telefoon zelf is het prettig als je oordopjes niet in de weg zitten, wat feitelijk betekent dat ze in je oren moeten blijven zitten tijdens het sporten. Dat is niet voor alle oordopjes weggelegd. Ik heb er zelf al aardig wat versleten (en ben er minstens evenveel kwijt geraakt) en de enkele keer dat ik dacht voor twee tientjes klaar te zijn kwam ik bedrogen uit. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop. Iemand met goed(koop)e tips kan deze uiteraard achterlaten :).

7. De perfecte muziekmix (of een luisterboek)

Of je sport met muziek of ander audiomateriaal is aan jou. Ik fitness zelf zonder muziek, zodat ik me echt kan concentreren op wat ik doe. Maar hardlopen doe ik met muziek en bijna altijd met dezelfde muziek: een (specifieke live) uitvoering van Canto Ostinato. Het ritme van dat stuk (en die uitvoering) past perfect bij mijn loopritme.

Sommige mensen combineren sporten graag met het luisteren naar een luisterboek of een Podcast. Dat kan heel ontspannend werken en het sporten leuker maken, let er alleen op dat het je niet teveel van het sporten zelf af houdt.

8. Een klimrek/bankje/ander obstakel

Train je buiten? Is het je ooit opgevallen dat er overal toffe dingen staan waar je

op kan springen?
je aan kunt optrekken?
je tegen kunt afzetten?
onderdoor kunt kruipen?

Ik zou zeggen: probeer het eens.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.