Welke fitness supplementen moet je gebruiken?

Welke fitness supplementen kun je het beste waarvoor gebruiken? Als je regelmatig in het krachtsport deel van de sportschool rondhangt heb je er vast weleens iets over gehoord. Wij zetten de meest gebruikte fitness supplementen voor je op een rij.

Fitness supplementen op een rij

Ieder supplement heeft zijn eigen effect op het lichaam, met hetzelfde gezamenlijke doel: de beste sport prestatie.

De belangrijkste fitness supplementen kun je indelen in drie categorieën.

  • Eiwitten
  • Creatine
  • Aminozuren

Hieronder gaan we verder in de op de werking, het gebruik en het effect van de drie categorieën.

Eiwitten

Eiwitten gebruik je als fitness supplement meestal in de vorm van whey eiwitpoeder. Hiermee maak je een eiwitshake die je voor en na het sporten kan nuttigen. Het beste kun je iedere ochtend een shake nemen en vervolgens weer na het sporten.

eiwit fitness supplementEiwitten bestaan uit aminozuren die van groot belang zijn voor de opbouw en het herstel van spieren. In een normaal voedingspatroon krijgt een fanatiek sporter niet voldoende eiwitten binnen. Een eiwit supplement is daarom een goede optie.

De meeste eiwit poeders bestaan uit whey eiwitten. Zorg dat je een preparaat gebruikt dat zo zuiver en puur is als mogelijk. Let op dat er zo’n hoog mogelijke hoeveelehid per 100 gram bestaat uit eiwit.

Bekijk ons assortiment kwalitatieve pure eiwitten.

Creatine

Creatine is één van de fitness supplementen die je voornamelijk gebruikt voor kortdurende intensieve inspanning. Creatine komt van nature voor in het menselijk lichaam, je kunt het zien als de eerste energiebron van de spieren. Hoe meer creatine in je spieren, hoe meer kortdurende kracht je hebt.

Met creatine stel je vermoeidheid van je spieren uit en kun je in een set net iets verder gaan. Hierdoor bouw je sneller kracht op.

Creatine monohydraat is de meest pure vorm en wordt het best door je lichaam opgenomen.

creatine poederAminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten in lichaam. Daarmee zijn ze ook de bron voor het opbouwen van spiermassa. Hoe beter de juiste verhouding en variëteit aan aminozuren in je cellen, hoe sneller het opbouwen van je spiermassa gaat.

Voor sporters zitten de belangrijkste aminozuren in het BCAA supplement. In dit soort fitness supplementen zitten leucine, iso-leucine en valine verwerkt. Dit zijn de aminozuren die voor een derde van allee energie tijdens een krachtsinspanning van de spieren zorgen.

Het is belangrijk dat een BCAA product puur is en de juiste verhouding aan aminozuren bevat. Om zeker te zin van een goed product vind je in ons assortiment onder meer een BCAA poeder.

Fitness supplementen van Puur&Fit

Naast deze belangrijkste supplementen zijn er ook nog producten die zorgen voor toename of juist afname van lichaamsgewicht. Afhankelijk van je wensen vind je deze zogenoemde fat burners en weight gainers ook in onze webshop.

De fitness supplementen binnen ons assortiment zijn zo puur en zuiver als mogelijk. Bovendien is gebruik gemaakt van de juiste verhoudingen. Wil je zeker weten dat je een kwalitatief hoogwaardig fitness supplement aanschaft dat werkt? Kijk dan snel in onze sport categorie.

Comments

  1. Mike says

    Bedankt voor dit handige overzichtje. Ik ben al jaren aan het sporten, maar het wordt steeds populairder om daar supplementen bij te gebruiken, nu weet ik in ieder geval wat goed is voor mij.

  2. Willem says

    Voor een goede nachtrust raad ik ook aan om magnesium citraat te gebruiken, ’s nachts herstel je en groeit je lichaam het meest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.