Pure chocolade gezond als tussendoortje!

Pure chocolade gezond?

Wat!? Is pure chocolade gezond? Pas op dat je het niet te letterlijk neemt. Nee, niet iedere reep is even goed voor je. Kies altijd voor de juiste chocolade.

Veruit de meeste chocolade die je in ‘normale winkels’ koopt bevat veel bewerkte suikers en ongezonde vetten. Pure chocolade met minimaal 70% cacao bestaat  juist uit gezonde vetzuren!

Daarnaast bevat de juiste pure chocolade alleen natuurlijke zoetstoffen, geen bewerkte suikers.

Cacao maakt pure chocolade gezond

Een goede pure chocolade reep bevat een hoge waarde cacao van een pure, plantaardige bron. Cacao is van nature rijk aan antioxidanten. Er wordt zelfs gezegd dat het de meeste antioxidanten op aarde bevat.

Goede chocolade herkennen

Je herkent een goede chocolade reep aan de ingrediënten op de verpakking. Als suiker het eerst genoemde ingrediënt is weet je direct dat je fout zit. Kies liever voor chocolade waar Cacao massa als eerste wordt genoemd.

Daarnaast verraadt de ingrediëntenlijst vaak ook de kunstmatige aroma’s en smaakstoffen die aan de chocolade zijn toegevoegd. Bij melkchocolade is dit bijvoorbeeld melkpoeder.

Pure Chocolade

Om te weten of jouw pure chocolade gezond is let je op de volgende punten:

 • Bevat minimaal 70% cacao
 • Het belangrijkste ingrediënt is Cacaomassa
 • Geen kunstmatige toevoegingen zoals aroma’s en melkpoeder
 • Geen bewerkte suikers

Pure Chocolade met 85% cacao

Binnen het assortiment in onze webshop vind je onder meer de Pure Chocolade reep van Vivani met 85% Cacao. De enige ingrediënten zijn Cacaomassa, cacaoboter en een klein beetje rauwe, onbewerkte rietsuiker.

Hier vind je een overzicht van alle pure chocolade en volledig suikervrije chocolade.

Tijdelijke actie: Wij mogen nu 4 x een Pure Chocolade reep met 85% cacao GRATIS weggeven!

Je maakt kans als je dit bericht een ‘facebook like’ geeft en hieronder laat weten waarom jij één van die repen zou moeten winnen!

UPDATE: Meedoen om de Pure Chocolade repen te winnen kan helaas niet meer! De winnaars zijn inmiddels bekend:

 • Casper Vrolijk
 • Linda
 • Tineke Botman
 • Indy

Alle winnaars hebben een e-mail van ons ontvangen. Leuk dat je hebt meegedaan!

Comments

 1. casper vrolijk says

  ik heb mezelf jarenlang door ziekte allerlei lekkernijen ontzegt, ben inmiddels hersteld.. maar wat ik gemist heb moet ik inhalen… en als ik iets LEKKERRRRR vind is t wel pure chocolade… dus ik zou zeggen pplleeasse mwammmm kom maar op..
  genieten maarrr!!! daar is het leven voor

 2. Anita H. says

  Waarom ik één van die repen zou MOETEN winnen? Geen idee; ik kom niet in de problemen als dat niet gebeurt. Maar ik hoop natuurlijk wel dat ik er eentje in de wacht sleep. 85% is wel erg veel en ik ben heel benieuwd naar de smaak. In elk geval wel heel erg gezond en dat vind ik eigenlijk nog belangrijker dan de smaak. Ik ben overigens wel echt een chocoladeliefhebber hoor, laat dat duidelijk zijn.

 3. Cors van den Berg says

  Moeilijke vraag, want waar baseer je dat op. Ik MOET de reep/repen niet winnen, maar zou hem/ze wel heel graag willen winnen. Gewoon omdat ik dol ben op chocola. Maar als ik me probeer te verplaatsen in de jury zou ik zeggen: Geef hem aan Kasper, die gun ik hem het meest.

 4. Marc says

  Ik eet elke dag een stukje zwarte chocolade van ca 15 Gr. Het is niet alleen lekker maar het dempt mijn behoefte aan zoetigheid en voedt tegelijk. Waren alle lekkernijen maar zo gezond. Gezien mijn dagelijks verbruik, is deze gratis chocolade dus welkom!

 5. Co says

  Mijn vaste gewoonte is om elke morgen bij de koffie een stukje puur chocolade
  te nemen ( 85%!); dat bevalt me prima: lekker en bovendien gezond!

 6. Petula says

  Als echte chocoholic kan ik nog geen dag zonder! Deze verantwoorde repen zorgen ervoor dat ik me niet schuldig hoef te voelen, maar lekker kan genieten van een paar stukjes per dag 🙂

 7. Geraldine says

  Als ik zo’n reep win, voel ik me zeker weten net zo rijk als Charlie van Roald Dahl, op het moment dat hij die reep met wikkel vond, nadat hij altijd zo enorm lang met die reep moest doen en er steeds een stukje afknabbelde. Ik vind dat ik die reep wel verdiend heb, met zoveel hiaten op mijn pad. Ik bewandel bepaald niet het gemakkelijkste pad en toch blijf ik doorzetten. En ik besef dat ik er nog lang niet ben en dit zou een welkom present zijn voor een pauze. Dat het af en toe ook best even minder mag. Ik mezelf ook dingen moet kunnen gunnen en rust. Dat ik niet altijd die weg behoef te rennen.

 8. Linda says

  Omdat ik chocola heel lang met moeite uit mijn dieet heb geweerd en ik er nu achterkom dat ik toch chocola kan eten. ik wil die pure chocola met 85% cacao graag ontdekken!!

 9. loes says

  Even goed voor mezelf zorgen en samen met mijn kinderen na een herfstwandeling genieten van een lekker kopje thee en een stukje echte pure chocola. Daarom zou ik graag willen winnen.

 10. Vicky says

  Heerlijk, zo’n stukje pure chocolade! Ik ben altijd gek geweest op chocolade, maar snoepte hier iets teveel van. Nu ik op de gezonde toer ben overgestapt eet ik alleen nog maar pure chocolade. Even lekker, maar dan gezond!

 11. Erika says

  Waarom ik een chocoreep wil? Ik doe enorm mijn best om de kilo’s die ik er in korte tijd door stress en zorgen heb aangevreten ,er weer af te krijgen. Ik doe dit met behulp van een natuurarts, gezonde voeding en een magneetarmband. Het gaat al een stuk beter, maar ik kan zo nu en dan best een troostchocolaatje gebruiken. Dus je mag hem gerust naar mij toe sturen. Lekker !

 12. indy says

  ben gewoon verslaafd op chocolade maar wil wel graag afvallen,deze chocolade is erg verantwoord dus meer dan welkom,ben eind okt jarig dus een leuk kadootje dan

 13. Debbie says

  Pure chocolade verlengd je leven met 2 jaar.
  De meeste antioxdanten zitten in pure chocolade, ook werkt het preventief tegen Alzheimer. Dus iedereen aan de pure chocolade!

 14. Tineke Botman says

  Als ik zo’n goede chocoladereep zou winnen, ging ik er heerlijk van genieten samen met mijn vriendinnen,zodat ze in het vervolg ook goede chocolade gaan snoepen heerlijk!!!!

 15. JACOB DIETRICH HOOGSTRA says

  Men prijst mij niet alleen om de grijze haren , maar ook omdat m’n hele leven puur ben . Mijn vitaliteit haal ik uit pure chocolade , zeker weten !

 16. RoeIie says

  Omdat zo’n reep heeerlijk is….maar ik maak er ook andere niet te versmaden suiker – gluten en zuivelvrije lekkernijen van….

 17. Joy says

  Lijkt me heerlijk. Ik ben gek op pure chocolade. Ik ben geopereerd en kan nu niet meer goed tegen gewone chocolades. Zou deze dus graag proberen. ☺

 18. Jacqueline says

  Ik leef op pure chocolade er zit altijd een reep in mijn tas en 1 in de kast ik haal er elke week 2 en altijd 85% heb ze soms ook van 92% , dus ik denk dat ik er heel blij mee zou zijn met een gratis reep die smaakt denk ik nog lekkerder . Gr Jacqueline

 19. Hannie says

  Ik heb hem zelf nog niet gehad, omdat ik niet zo’n snoeper ben, maar heb van een vriendin gehoord dat deze echt lekker moet zijn. Vandaar dat ik mijn man gewoon wil overtuigen, dat deze chocolade lekker is en daarbij ook nog gezonder dan gewone chocolade. Hij is namelijk een echte chocolade-freak.

 20. egni says

  Met deze Pure Chocolade reep met 85% cacao in bezit,
  weet ik dat het met mijn stemming wel goed zit.
  Want met dagelijks een stukje pure chocolade in mijn mond
  voel ik me blij en blijf ik gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.