De kick van langdurige energie

Langdurige energie

Leuk dat je mijn eerste blog leest voor de Puur&Fit Academie. Ik ben Judith Rolf en werk als natuurdiëtist. Ik geef mijn adviezen graag zo natuurlijk mogelijk. Voor mij geen pakjes en zakjes in de keuken. Ingrediënten die je niet kan uitspreken zie ik als ongezond en onnodig.

Dat je eten lekker is en dat je ervan kan genieten vind ik van groot belang. Je hoeft dus niet met lange tanden op een wortel te knagen als je bij mij advies gaat inwinnen.

Als diëtist bereik ik graag een groot publiek. Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat het is om te leven op de toppen van hun kunnen! Voeding speelt hierbij een belangrijke rol.

De wekker gaat. NEEEE

Kan je ’s morgens je bed niet uit komen? Neem jij één maal per week een paracetamol? Heb je tijd nodig om uit te buiken na de lunch? Vage klachten? Slecht slapen en vaak moe? Wanneer je gezond en fit bent komen genoemde klachten niet voor. Je hoeft deze vage klachten niet voor lief te nemen. Bedenk dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die jij maakt. Door je lichaam van het juiste eten en drinken te voorzien ga je je een stuk fitter voelen.

Verkeerde brandstof

Mijn vader had vroeger naast een gewone auto een oldtimer. De gewone auto reed op benzine en de oldtimer op diesel. Nadat mijn vader zijn oldtimer een keer -zonder na te denken- volgooide met benzine zat er maar één ding op. Met de verkeerde brandstof zou de Oldtimer niet verder rijden. De wegenwacht werd gebeld en na 1,5 uur kwam er een vrachtwagen om de tank leeg te pompen. De gehele tank werd leeggezogen. De oldtimer kreeg hierna alsnog zijn favoriete diesel. Hij reed weer als een trein!

Metaforisch gezien gooien wij ook regelmatig de verkeerde brandstof in onze motor. Ons lichaam loopt dan gelukkig nog wel. Maar sta er niet gek van te kijken wanneer je op termijn klachten ervaart en je niet fit voelt.

De Juiste basis

Meer energie begint met een basis van gezond eten. Denk aan volkoren producten, veel groenten, fruit, peulvruchten, elke dag wat ongebrande en ongezouten noten en de juiste vetten.

Juiste vetten om te gebruiken zijn olijfolie extra vierge of een andere vloeibare olie. Hennepzaadolie, lijnzaadolie, walnootolie zijn zomaar wat voorbeelden. Tegenwoordig heb je ook oliemixen die de juiste verhouding omega 3, 6 en 9 hebben. Helemaal ideaal! Deze omega 3, 6, 9 mixen kan je gebruiken als een sladressing of over je groenten sprenkelen.

Wat zit er in je eten…..mononatriumglutamaat?

msgBreng je eten op smaak met verse kruiden en specerijen. Koop diverse kruidenplantjes. Denk aan peterselie, basillicum, rozemarijn, en bieslook. Twee vliegen in 1 klap. Je keuken ziet er gezellig uit en je knipt wanneer nodig wat verse kruiden af die bij je maaltijd passen. Gedroogde specerijen kan je het beste niet in een mix kopen. Er is namelijk vaak een smaakversterker aan toegevoegd. Mononatriumglutamaat draagt het E-nummer 621 en is een voorbeeld van zo’n onuitspreekbare naam die je beter uit je eten weg kan laten. Een smaakversterker zorgt er namelijk voor dat je meer gaat eten dan nodig is. Een smaak wordt intenser of een nare smaak kan worden gemaskeerd. Van mononatriumglutamaat krijg je geen energie. Je lichaam (en met name je lever) hebben er een zware taak aan om deze stof af te kunnen breken.

Een goed begin!

Begin eens met het kijken naar jou basis van gezond eten. Een juiste basis is een eerste stap naar meer energie. Ben je toe aan een volgende stap download dan het gratis e-boek ’Puur en fitter in 10 stappen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.