Tammi Wijnsteenbakpoeder (115 g)
Wijnsteenbakpoeder is, in de volksmond beter bekend als wijnsteen, in combinatie met natriumcarbonaten vormt een uitstekend rijsmiddel waarmee je zelfrijzend bakmeel kunt maken. Zelfrijzend bakmeel kun je gebruiken voor het bakken van koekjes, cake, appeltaart en hartige taart. Het geeft het gebak meer volume en maakt het luchtiger.
Tammi Wijnsteenbakpoeder productbeschrijving
Tammi Wijnsteen Bakpoeder bevat kaliumtartraat en natriumbicarbonaat dit zijn de werkzame bestanddelen van de bakpoeder. Kaliumtartraat is wijnsteenzuur en een natuurlijk product. Natriumbicarbonaat is niets anders dan de oude en vertrouwde baksoda. Beide producten worden gedragen door biologische maïszetmeel.
Tammi Wijnsteenbakpoeder ingrediënten en voedingswaarde
Maiszetmeel*, rijsmiddelen: kaliumtartraten E336 (24,7%), natriumcarbonaten E500.
* van biologische teelt NL-BIO-01
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 1004 kJ / 233 kcal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Voedingsvezels | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 17,51 gram |
Tammi Wijnsteenbakpoeder gebruiksaanwijzing en bewaaradvies
Meng 21 gram wijnsteen bakpoeder door 500 gram bloem en gebruik dit in een recept waarvoor zelfrijzend bakmeel moet worden gebruikt.
Houd de verpakking afgesloten en bewaar op een droge plek.