Dit recept hebben jullie te danken aan mijn Griekse vakantie. Al meer dan 10 jaar ga ik elke zomer naar Kreta. Ik kook daar met de ingrediënten die op dat moment vers van de boom zijn. Dit keer heb ik erg veel citroenen in mijn tuintje. Een citroencake is dus een heel logisch gerecht.
Deze citroencake is gemaakt van traditionele Griekse producten: citroen, olijfolie, Griekse yoghurt en honing. De cake is glutenvrij en niet mierzoet. Prima als een toetje of voor bij de koffie. Ik hoop dat jullie hem ook lekker vinden!
Glutenvrije citroencake ingrediënten
- 1 grote of 2 kleine biologische citroenen
- 170 g Griekse yoghurt 2-5% vet
- 2 eieren
- 50 ml (Griekse) olijfolie
- 100 ml honing
- ½ kopje amandelmeel (40 gram)
- ½ kopje fijne polenta (75 gram)
- ½ tsp baksoda
Bereiding van de glutenvrije citroencake
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Was de citroen en droog hem af. Rasp de schil, zet het apart. Pers het sap uit.
- Meng de Griekse yoghurt, eieren, olijfolie, honing, amandelmeel, polenta en citroensap in een blender totdat je een homogeen beslag hebt.
- Voeg de baksoda en de citroenschil toe en zet de blender weer heel kort aan.
- Giet het beslag in de cakevorm. Zet de vorm in voorverwarmde oven voor 30 minuten.
- Zet de oven na 30 minuten uit en laat de cake in de oven volledig afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord