Vegan glutenvrije spring rolls met pindasaus

Persoonlijk vind ik spring rolls de perfecte zomermaaltijd. Ze zijn  licht en lekker koel en er zit veel groente doorheen. Je kunt elke keer dat je ze maakt een beetje variëren door andere ingrediënten te gebruiken. Bijvoorbeeld tempé, komkommer, mango, papaja en rijstnoedels zijn allemaal lekker voor in de rolls.

Voor het gemak en omdat ik het lekker vind, gebruik ik voor dit recept gefermenteerde tofu (die gebruik ik dan rauw). Maar als je het niet kunt vinden is gewone tofu ook prima. Bak het even snel om en om voor het gebruik.

Spring rolls maken is een kwestie van oefenen. Hoe meer je er maakt, des te makkelijker het wordt. Raak dus niet ontmoedigd als het niet vanaf de allereerste roll lukt. Gewoon nog een keer proberen!

Glutenvrije spring rolls ingrediënten

Ingrediënten voor 16 spring rolls, ongeveer twee porties

  • 8 ronde rijstpapier velletjes
  • +/- 200 g verse spinazie, gewassen
  • 2 wortelen
  • 1 paprika, gewassen
  • 1 avocado
  • 200 g gefermenteerde tofu of gewone tofu

Ingrediënten voor de pindasaus

  • 2 volle eetlepels pindakaas
  • Sap van ½ citroen
  • 2 theelepels agave siroop of een andere vloeibare zoetstof
  • ½ Chili peper
  • 2 cm verse gemberwortel
  • Zout naar smaak
  • Koud water

Glutenvrije spring rolls bereidingswijze

  1. Rasp de wortels met een rasp of mandoline.
  2. Snijd de paprika, avocado en tofu in lange dunne plakjes met een een lang scherp mes.
  3. Verdeel alle ingrediënten in acht gelijke delen. Dit is jouw vulling.
  4. Week 1 rijstpapier in warm water voor ongeveer 20 seconden of totdat het zacht wordt, plaats het op een plat schoon oppervlak. Ik begin altijd met de spinazie en doe de rest van de ingrediënten bovenop. Doe 1/8 van de vulling in het midden van het papier en maak een roll daarvan. Dat doe je door eerst het papier van links en rechts boven de vulling op te doen, en vervolgens vouw je de spring roll van beneden naar boven toe.

Is het papier gescheurd? Geen paniek. Roll de mislukte roll, samen met de rijstpapier en al, in een extra velletje papier.

  1. Snijd ieder rol in twee. Herhaal de procedure met de rest van de ingrediënten.
  2. Om de pinda-dip te maken: hak gember en Chilipeper fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten plus 4 eetlepels water in een blender en zet hem even kort aan (je kunt alles ook gewoon zonder blender mengen). Vind je de consistentie van de dip niet goed? Voeg iets meer water toe en zet de blender weer even kort aan.
  3. Serveer de spring rolls met een bakje dipsaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.