Bulletproof coffee: koffie met boter en olie

Bulletproof koffie is de nieuwste dieethype uit Amerika en langzaam horen wij er in Nederland ook steeds meer over. Steeds vaker krijgen we hier vragen over, dus een goed moment om er eens een blog aan te besteden.

In Amerika wordt bulletproof koffie massaal omarmd. Je zou er door afvallen en een enorme berg energie van krijgen. Je drinkt het ’s ochtends in plaats van een ontbijt.

Wat is Bulletproof koffie?

De super koffie of boterkoffie bestaat uit de volgende ingrediënten:

 • Kop zwarte koffie
 • 2 eetlepels ongezouten grasboter
 • 2 eetlepels kokosolie

De koffie is bedacht door de Amerikaanse health goeroe Dave Asprey en is onderdeel van zijn bulletproof dieet. Het idee is dat je het drinkt als ontbijt en direct een heleboel goede vetten binnen krijgt aan het begin van je dag.

Wij nemen de ingrediënten nog iets verder onder de loep.

Zwarte koffie

Koffie heeft op het gezondheidsvlak niet zo’n hele goede reputatie. Als je echter zelf vers gemalen bonenkoffie maakt kan het zeker geen kwaad om één keer per dag een lekker kopje te drinken.

Om je nachtrust niet te verstoren kun je dit het beste in de ochtend doen en niet ’s avonds.

Ongezouten grasboter

Grasboter is roomboter dat afkomstig is van koeien die gevoerd worden met gras. Zoals je misschien eerder gelezen hebt zijn wij fan van roomboter. Grasboter is hier eigenlijk nog een betere variant op. Het bevat meer vitamine k2 en het gezonde vet CLA.

Kokosolie

Het recept voor bulletproof coffee bestaat officieel uit een MCT olie. MCT staat voor middel keten vetzuren, extra vierge kokosolie is hier de bekendste vorm van.

Kokosolie is een geweldig product om te bakken in kokosolie of op je huid te smeren. Het bevat goede vetten, laurinezuur en is ook nog eens erg smakelijk.

bulletproof coffee kokosolie

Is bulletproof coffee aan te raden?

Afzonderlijk zijn de ingrediënten van een zo’n kopje koffie dus niet perse slecht, of zelfs best gezond. De vraag is of de combinatie een goede vervanging is van je ontbijt. Er zijn zoveel andere heerlijke ontbijtjes die je kunt nuttigen.

Het is zeker goed om de vetten in kokosolie en grasboter binnen te krijgen. Maar dat kun je toch ook prima doen tijdens het bakken, drinken van een smoothie of in een lekker toetje.

Kan het kwaad om het eens te proberen? Nee hoor, wij zijn benieuwd naar je bevindingen. Laat ze hieronder achter in een reactie.

Comments

 1. hans says

  hello
  i have been using bulletproof coffee now for nearly 14 months and in conjunction with the paleo diet and lately less wheat products have lost since the end of April last year about 40 kilo.

  and feel very good don’t miss my breakfast, and love when we wake up in the morning and start the whole coffee routine.

  its a great way of starting your day and not like the large cappuccino you buy at Starbucks that gives you a crash after 2 hours.

  bullet proof keeps you going all day.

  thx Hans

 2. Anouk says

  Ik ben deze week gestart met het Bulletproof Dieet en het ontbijten met Bulletproof coffee. Ik heb lang getwijfeld, maar was zo nieuwsgierig naar hoe energiek en scherp je je gaat voelen dat ik overstag ben gegaan. Ik schrijf nu iedere dag op Mijn Bulletproof dieet hoe de Bulletproof koffie en het intermittent fasting me bevallen. Ik krijg graag reacties van mensen die ervaring hebben met het Bulletproof dieet, Bulletproof coffee en intermittent fasting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.