Noten eten gezond tijdens het afvallen?

Noten eten gezond als je wil afvallen? Veel mensen zeggen dat je dat beter niet kan doen. Noten bevatten calorieën, dus zijn ze slecht voor je. Dat is vaak de gedachte. Onzin! Ze zijn juist super gezond!

Natuurlijk moet je er niet teveel van eten. Calorieën blijven calorieën. Maar noten geven snel een verzadigd gevoel. Handig als je niet teveel wil eten. Daarnaast verhogen noten ook nog eens het serotineniveau in je lichaam. Serotine zorgt dat je eetlust verminderd.

Is noten eten gezond?

Wist je dat veel noten bijvoorbeeld veel vitmanie E, magnesium, kalium, calcium en ijzer bevatten? Bovendien zijn ze rijk aan onverzadigde vetzuren.  De eiwitten en vezels in noten maken ze ook nog eens hele goede vleesvervangers. Een goed alternatief voor vegetariërs dus!

Welke noten kan ik het beste eten?

Ga in ieder geval voor noten zonder zout of suiker. Noten in de supermarkt bevatten vaak toevoegingen of zijn verhit geweest. Bij verhitting vergaan veel goede voedingstoffen. Bij sommige noten kan het zelfs slechtere vetten naar boven brengen. Het is dus heel belangrijk dat je kiest voor rauwe, biologische noten.

Biologische noten bevatten geen bestrijdingsmiddelen of smaak-, geur- en kleurstoffen. Deze zijn vaak wel toegevoegd aan gewone noten. Deze zijn dan ook nog eens genetisch gemanipuleerd voor de massaproductie.

Bekijk hier ons assortiment van biologische supernoten. Onze noten zijn onbewerkt, rauw en biologisch!

Let op dat niet alle noten evenveel onverzadigde vetten bevatten. Hazelnoten, walnoten en amandelen zijn de beste keuzes. Pinda’s staan onderaan de lijst. Walnoten prijken hoog bovenaan de lijst van de meest  gezondste keuze. Zij bevatten een hoog gehalte aan omega 3.

walnoten eten is gezond

Hoe kan ik noten het beste eten?

De meeste noten zijn lekker om los uit je hand te eten. Gewoon ’s avonds op de bank in plaats van een zak chips. De lekkerste optie is zelf een noten mix te maken van rauwe, biologische noten en gedroogd fruit uit ons assortiment. Hier kun je eventueel nog een snufje Keltisch zeezout of Himalayazout aan toevoegen. Dit is ongeraffineerd zout dat gezonder is voor je lichaam.

Ook is het lekker om noten toe te voegen aan een lekkere superfood salade. Hazelnoten kun je bijvoorbeeld gemakkelijk pletten met de achterkant van een eetlepel. Vervolgens doe je de brokjes die overblijven in je verse salade en smullen maar!

Wat zijn jouw ervaringen met noten? Hoe gebruik jij ze en wat is je favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.