Marula Hair Treatment olie

Even geleden testte / reviewde ik een wel hele bijzondere haarolie. KLIK HIER om mijn review te lezen.
 
Ik ben wat betreft mijn haar een lastige. Tenminste, mijn haar is lastig. ?Ik ben inmiddels 50 en een half ? en mijn haar moet ook geloven aan de zwaartekracht. Gelukkig mag ik absoluut NIET mopperen, want ik ben nog gezegend met een volle bos haar. Maar toch merk ik ook dat het bovenop allemaal wat dunner is geworden. Ik kan het tot nu toe nog prima accepteren omdat het nog niet zo heel erg zichtbaar is. Maar ik hoop, dat het allemaal niet dunner gaat worden zodat mijn hoofdhuid door de haren heen gaat schijnen. 
 
Ik doe daarom misschien nog meer dan ooit mijn uiterste best om mijn haar in de best mogelijke conditie te houden. Nu weet je wellicht, dat zo’n 75% van binnenuit moet komen en zo’n 25% van buiten. Als mensen mij dan ook vragen hoe ik het toch voor elkaar boks om mijn haar zo mooi en vol te houden, zeg ik eerst dat zij eens naar hun voeding zouden moeten kijken. Alhoewel zo’n 25 procent van buitenaf wordt beïnvloedt , neemt onze voeding 75 procent voor haar rekening. Voeding is niet alleen essentieel voor ons welzijn en fitheid, het speelt tevens een zeer grote rol bij de groei van o.a onze haren. Voldoende vitaminen en mineralen zorgen voor een goede balans. Voedseltekorten zorgen voor flink wat kinkjes in de kabel. Belangrijke vitaminen en mineralen voor een goede en optimale haargroei en haar-gezondheid zijn:
 
IJZER
Een component van hemoglobine, de stof die zuurstof door ons lichaam transporteert. Een tekort kan broos haar en haarverlies veroorzaken. Eetstoornispatiënten (anorexia Nervosa ) hebben bijvoorbeeld als één van de grootste symptomen haarverlies / uitval en broos en dun wordend haar. Ijzer vinden we voornamelijk in vlees, maar ook in zeewier, pompoenpitten, bonen (peulvruchten) en groene bladgroenten. KLIK HIER voor meer informatie.
 
BIOTINE ( vitamine B8
Levert een bijdrage aan de de productie van keratine, een belangrijke schakel voor een gezonde haarconditie. Het komt veel voor in soja, amandelen, hazelnoten, pinda’s, eieren en melk.
 
FOLIUMZUUR ( vitamine B11)
Essentieel voor o.a de groei van weefsels en de celontwikkeling en dus ook essentieel voor het haar / haargroei. Zorgt tevens voor een betere bloedcirculatie waardoor er een beter bereik is van de voedingsstoffen naar de hoofdhuid. Rijk aan foliumzuur: spruiten, groene bladgroenten, broccoli, citrusvruchten en lever.
 
SELENIUM
Een mineraal dat een zeer belangrijke functie heeft bij het behoud van gezond haar. Het ondersteunt het lichaam bij het verwerken van proteïnen, waar ons haar voor het grootste deel uit bestaat. Selenium komt in vrij veel voedingsmiddelen voor, maar meestal in geringe hoeveelheden. Het komt o.a voor in vis, schelpdieren, en paranoten.
 
ZINK
Net als selenium een belangrijke speler om ons haar gezond en fit te houden. Het zorgt o.a voor een goede opbouw van eiwitten ( alle lichaamsweefsels ) en het is betrokken bij de vorming van keratine. Het wordt beschouwd als één van de beste en meest belangrijkste stoffen voor onze haargroei. Het heeft erg veel invloed. Zo kan een lagere zinkwaarde de kans op meer DHT in het lichaam vergroten en een tekort kan leiden tot meer haren in de telogene (rust) fase. Zink zit o.a in zonnebloempitten, vlees, oesters, en peulvruchten.
 
Naast al deze belangrijke vitaminen en mineralen zijn er nog meer waar we gerust wat meer aandacht aan mogen schenken als het komt op een gezonde bos haar. Zo is retinol (vitamine A) een goede antioxidant wat de hoofdhuid gezond houdt. Maar…gebruik ook weer niet teveel, dit kan juist haaruitval stimuleren. Slik dus niet zomaar lukraak supplementen.
Vitamine C is ook belangrijk voor gezond haar. Zo is het o.a belangrijk voor het behoud en de opbouw van collageen in de huid en rondom de haarfollikel. Daarnaast is er vitamine C nodig om het ijzer goed / beter op te kunnen nemen.
 
Vitamine E stimuleert de bloedtoevoer in de hoofdhuid, zodat de haarfollikels de juiste en voldoende bouwstoffen binnen kunnen harken en de haargroei zo te optimaliseren.
 
Vrijwel ALLE B-VITAMINEN zijn grote spelers voor een gezonde haargroei. Ze spellen een essentiële rol in de in de stofwisseling in onze cellen.
 
Anders gezegd is het gewoonweg ook in dit geval super-belangrijk goed, gezond, volwaardig en uitgebalanceerd te eten en drinken. Een simpel tekort kan al voor aardig wat problemen zorgen. Ook de ontstekingswaarden in het bloed kunnen triggers vormen voor heel wat hoofdhuid problemen. Heb je dus last, laat dit zeker eens controleren.
 
Okay, voeding is dus meest belangrijk. Maar het heeft wel een goede balans nodig met wat je in en op je haar smeert. Veel mensen verkijken zich hierop. De vele synthetische / chemische verzorgingsproducten kunnen je haar echt flink wat schade toebrengen en dan heb ik het nog niet eens over de hoofdhuid. Heel veel mensen lopen rond met de meest vervelendste en nare hoofdhuid-aandoeningen terwijl ze zich totaal niet bewust zijn, dat het wel eens aan hun verzorgingsproducten kan liggen. Ook het haar zelf kan, als men de verkeerde producten gebruikt, veranderen in één bosje ellende. 
 
Dit laatste geldt zeker voor mij. Jullie willen niet weten wat ik al heb moeten doorstaan met dat dunne, vlasse haar van mij. ?
Ik heb dan ook al snel geleerd, dat ik niet zomaar wat in mijn haar kan smeren. Voor mij was het een erg vroege zoektocht naar pure, natuurlijke alternatieven terwijl dit in de jaren 80 / 90 nog helemaal niet zo populair was als nu. Anno 2020 is het wel makkelijker, maar weer moeilijker geworden omdat er heel veel zijn en daar erg veel meuk tussen zit. 
 
Wellicht dat ik daarom zo ontzettend blij en gelukkig kan worden als ik eindelijk haarverzorgingsproducten vindt die werken. Die mijn haar verder met rust laten. En die mijn haar laat dansen en glanzen van geluk. 
 
Ik gebruik de MARULA HAIR TREATMENT OLIE nu een paar weekjes. Ik gebruik één pompje per dag, op droog haar. Dit doe ik als volgt: ik smeer het pompje olie uit tussen mijn handen en ik knijp het in mijn droge haarpunten. De restjes smeer ik lekker uit over mijn armen, want de olie is ook geweldig voor je huid. ? Soms smeer ik mijn hele lijf ermee in…ruikt verrukkelijk en ik krijg er een fluweel-zachte huid van. Het toont, dat de olie WERKT. In principe is het zo dat wat je op je huid smeert, dat je dit ook in je haar zou moeten kunnen smeren en andersom. Op nat haar gebruik ik het overigens niet. De olie wordt voor mijn haar dan ietsje te pittig, en gaat het minder fijn vallen. Voor dunne vlas-koppies zoals ik zou ik dan ook adviseren om het alleen in droog haar te knijpen.
 
Qua verzorgen doet het echter zowel op nat als droog haar zijn werking. Ik heb een kennis die de olie ook heeft geprobeerd, na twee x was ze al om en kocht meteen een tube. Zij heeft een mooie bos met ontembare krullen van zichzelf, jaloersmakend mooi! Maar zij vind het een drama om ze in bedwang te houden. De olie zorgt er nu voor dat haar krullen niet de ruimte in springen. Ze is denk ik nog blijer dan ik met deze olie. Gebruik ook nooit teveel. Alhoewel de olie je haar niet verzwaart, kan teveel olie je haar wel verzwaren waardoor het niet zo fijn gaat zitten. Ook het aanbrengen op nat / handdoekdroog haar is daarom aan te raden, maar een half pompje per keer te gebruiken. Heb je lang haar zoals ik? Gebruik dan een klein pompje per dag. Heb je kort haar, gebruik dan een half pompje. De olie is geschikt voor elk haartype. Dun, dik, vlas, grof, steil, krullend…. het maakt niet uit. Het is een alles kunnen voor SOS haar ?
 
Ik ben serieus , oprecht blij met deze olie. Zeker nu, met de enorme droogte ( juni 2020 ) heeft mijn haar ( punten ) extra verzorging nodig. Ik ben echt heel erg enthousiast en zou iedereen met haarproblemen deze tube wel willen geven. Wat is dit een uitvinding. Als we kijken naar de samenstelling is het eigenlijk helemaal geen rocket-science, het zijn gewoon “ wat olietjes” bij elkaar, maar wat het zo bijzonder maakt is dat er zeer goed is nagedacht over WELKE. En het zijn bijzondere oliën, geen huis / tuin en keuken olietjes. Alle oliën versterken elkaar in bepaalde wisselwerkingen . En dit merk je direct. 
 
Wat ik wel nog wil meegeven is dat andere haarverzorging producten OOK belangrijk zijn. Natuurlijk kun je deze olie naast je fles shampoo gebruiken, de olie zal evengoed zijn werk doen. Maar het zal zeker helpen als je de rest van je haarverzorging EN STYLING  ook eens wat kritischer gaat bekijken als je serieuze haar problemen hebt. Het wordt zwaar onderschat, wat daar allemaal in zit. Ben je maar ietwat overgevoelig voor één van deze agressieve stofjes, kan dat al flinke problemen aan haar en hoofdhuid opleveren. Een goede balans in al je haarverzorging en styling is daarom echt heel erg belangrijk. Denk ook aan de hete föhn, de krultangen , de haarverf en permanent vloeistoffen. Hoe meer je je haar met rust laat, hoe gezonder het wordt. 
 
Ik kan inmiddels al niet meer buiten mijn olie. Het zit al in mijn dagelijkse verzorgingsritueel. Mijn haar wordt er zo blij van en ik? Nog blijer! De geur ( sinaasappel-schilletjes ) maakt je dag al meteen goed. Een absolute aanrader. 
 
WIL JE DE AFRICAN ORGANICS MARULA HAIR TREATMENT OIL BESTELLEN? KLIK HIER 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.