• Tammi Johannesbroodpitmeel (90 g)

Tammi Johannesbroodpitmeel (90 g)

€ 6,15
Inclusief BTW
Op voorraad

Johannesbroodpitmeel gebruik je als verdikkingsmiddel voor dranken en vloeistoffen zónder dat de vloeistof hoeft te worden opgewarmd.

Aantal

Dit product is afkomstig van de Johannesbroodboom die rond het Middellandse zeegebied groeit. De zaden en peulen worden fijngemalen en zo ontstaat dit crèmekleurige eindproduct. Johannesbroodpitmeel heeft een aantal bijzondere eigenschappen: het is te gebruiken als verdikkingsmiddel voor dranken en vloeistoffen zonder dat de vloeistof hoeft te worden opgewarmd. Deze eigenschap maakt het dan ook een ideaal product om bijvoorbeeld babymelk iets te verdikken voor baby's met slikproblemen.

Tammi Johannesbroodpitmeel toepassingen

  • Om babyvoeding iets dikker te maken
  • Bij slikklachten: in vruchtensap, thee of koffie
  • Als slagroomversteviger: 1 afgestreken theelepel per dl room
  • Voor het binden van vla
  • Voor het opnieuw binden van dunner geworden sausjes

Tammi Johannesbroodpitmeel ingrediënten en voedingswaarde

Johannesboompitmeel* (100%).

*biologisch

Voedingswaarde per / Nutritional Values per

100 g

Energie / Energy 780 kJ / 193 kcal
Vetten / Total fat 1,0 g
waarvan verzadigd / of which saturated 0 g
Koolhydraten / Carbohydrates 0 g
waarvan suikers / of which sugars 0 g
Eiwitten 7,0 g
Voedingsvezels / Dietary Fibres 78 g
Zout / Salt 0,025 g

Tammi Johannesbroodpitmeel gebruiksaanwijzing en bewaaradvies

Johannesbroodpitmeel direct in koude of warme vloeistof (niet kokend) strooien en goed roeren. Enige tijd laten staan.

Dosering babyvoeding, vruchtensap, thee en koffie: ca 1/4 theelepel per 100 ml warme of 1/2 theelepel per 100 ml koude vloeistof.

Houd de verpakking afgesloten en bewaar op een droge plek.

Meer over Johannesbroodpitmeel

Johannesbroodpitmeel is een veel voorkomend ingrediënt in vooral baby/kindervoeding. Het is afkomstig van de johannesbroodboom, een plant uit de vlinderbloem familie. Ze groeien voornamelijk in het Middellands Zeegebied. De plant bezit peulen, deze peulen bevatten zeer hoge voedingswaarden. De peulen worden ook wel johannesbrood genoemd.

Het is een natuurlijke en voedzaam verdikkingsmiddel. Het wordt erg veel gebruikt in babyvoeding om zo reflux (spugen) bij zuigelingen te voorkomen. Ook in de voedselindustrie wordt johannesbroodpitmeel veelvuldig gebruikt (soepen, sauzen). Het heeft ook een E nummer: E 410. Johannesbroodpitmeel wordt bijvoorbeeld erg veel gebruikt in ijs/roomijs.

Je kunt johannesbroodpitmeel ook gebruiken als rijsmiddel, als zwelmiddel en ter vervanging van ei. Het is zeer rijk aan eiwitten, maar liefst 60%. Johannesbroodpitmeel is vrij van suiker en zetmeel, wat het een ideaal product maakt voor diabetici. Het is glutenvrij en is 100% natuurlijk. Het is neutraal van smaak.

Recept met johannesbroodpitmeel: heerlijke chocoladesaus (warm/koud)

chocoladesaus recept met johannesbroodpitmeel

Wil je jezelf eens lekker verwennen? Maak dan deze onweerstaanbare koude / warme chocolade saus eens! Omdat Johannes broodpitmeel zowel warm als koud is te verwerken kun je de saus warm en koud consumeren!

Chocoladesaus recept warm en koud ingrediënten

  • 650 ml water als je zelf notenmelk maakt  ( of 300 ml plantaardige melk)
  • Circa 100 gram ongezouten gemengde noten ( als je de melk zelf maakt, anders zijn de noten niet nodig)
  • Circa 3 eetlepels biologische lijnzaad olie
  • Circa anderhalve volle eetlepels Johannes broodpitmeel
  • 4 eetlepels biologische rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade

Chocoladesaus recept warm en koud bereiding

Gebruik een (hogesnelheids) blender, een kom en een zeef, en een stukje hydrofiele doek, kaasdoek of een schone theedoek, om eerst de notenmelk te maken. Uiteraard hoeft dit niet, en kun je ook andere plantaardige melkvervangers gebruiken.

  • Doe de noten en het water in de blender en maal fijn.
  • Drapeer het doek over de zeef boven de kom.
  • Schenk de “ melk” uit op het doek, pak de uiteinden samen en begin voorzichtig zachtjes uit te knijpen.
  • Gooi 300 ml van de opgevangen “ melk” in de kom terug n de blenderkan, en voeg de stevia, olie en Johannesbroodpitmeel toe.
  • Laat dit op hoogste stand een poosje draaien zodat de massa wordt verdikt. voeg er vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder en eventueel nog een eetlepel greensweet-stevia sweet chocolade bij en meng dit op hoogste stand tot er een romige chocoladesaus ontstaat.
  • Wil je een warme saus? Verwarm dan kort in een steelpan, blijf voortdurend roeren

warme chocoladesaus recept

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten