Mijn eerste productlancering: MOOS vloeibare stevia

Jaaaaaaa mijn eerste eigen productlancering: MOOS vloeibare stevia druppels!

In 2013 startte ik op Facebook met mijn meukvrije groep. Nu, in 2023, is het een groep van bijna 37.000 leden geworden die elkaar allemaal inspireren in een meukvrijer leven. Wat vaak echt een flinke zoektocht is. Supertrots ben ik nog steeds.

2013 is ook het jaar dat ik als een van de eersten met stevia en erythritol ging werken. Pionieren was dat toen, met alles wat daarbij hoort. Toen ging ik al net zo grondig te werk als dat ik nu nog steeds met alles doe. Ik ging toen al op zoek naar de meest zuivere vorm van stevia om mijn recepten te kunnen maken zonder suiker. In de afgelopen tien jaar heb ik prachtige producenten en leveranciers van stevia ontmoet en dit heeft ook tot vele samenwerkingen geleid. Stevia is zo’n beetje aan mij gaan kleven. Tot op de dag van vandaag gebruik ik iedere dag wel stevia, ook in de meeste van mijn recepten. Zuivere stevia druppels gebruik ik het meest.

De druppels gebruik ik namelijk dagelijks om mijn water wat te zoeten. Ik drink eigenlijk alleen maar kraanwater en ik drink liters heet gemberwater. Mijn voorkeur is het stevia water zoals ik het noem. Ik drink het ook erg graag voor, tijdens of na het sporten. Dankzij de verschillende smaken blijft water drinken lekker en leuk. Mijn persoonlijke favorieten zijn chocolade, vanille en karamel.

Na jarenlange samenwerkingen met diverse merken bleef het maar bij mij borrelen: een grote behoefte om ZELF zuivere stevia druppels uit te brengen. Want tenslotte kleeft stevia al die jaren al aan mijn naam. Het is al die jaren een stille droom gebleven, tot nu.

Het moest er een keer van komen: MOOS stevia druppels

Ik trad in de zomer van 2020 in dienst bij Puur&Fit, aanvankelijk om er persoonlijk op toe te zien dat er meukvrij werd ingekocht. Er wordt bij Puur&Fit dan ook niets aan het assortiment toegevoegd zonder dat mijn kritische blik eroverheen is gegaan. Al vrij snel liet ik weten dat ik enkele producten dolgraag onder eigen label wilde uitbrengen en deze wellicht bij Puur & Fit onder te brengen. De naam had ik meteen: MOOS FAVORITES. `En nu, 2023, is het eindelijk zo ver! Ja, EINDELIJK kan ik van de daken schreeuwen dat ik mijn EIGEN ZUIVERE STEVIA DRUPPELS heb gelanceerd, exclusief bij Puur & Fit! Ik sta te popelen om jullie er ALLES over te gaan vertellen! MET VEEL TROTS! ☺️

Welke smaken MOOS vloeibare stevia zijn er?

Aardbei stevia druppels

Zeker in de zomermaanden houden we vast lekker veel vers zacht fruit consumeren, maar ook drinken. Met fruit-smaken kunnen we bijvoorbeeld heerlijke cocktails maken, maar ook water wat kleur en smaak geven. Sommige fruitsoorten, en juist die exotische, kunnen echter nogal van natuurlijke vruchtensuikers bevatten, en aangezien we ons fruit vaker persen dan intact consumeren, kunnen deze zo hoog oplopen, dat het zelfs de suikers in verschillende frisdranken verslaat. Aardbeismaak is één van de meest populairste fruitsmaken die ook industrieel veel wordt toegepast. Denk aan aardbei frisdranken, sappen en zuivel. Helaas gaan er in al deze producten erg veel suikers om. Dit kun je gelukkig vervangen, met de stevia aardbei-smaak druppels van MOOS FAVORITES! Slechts twee druppels in één liter koud water geeft een heerlijke verfrissende aardbei-drink! Of verdun 500 ml yoghurt met 300 ml water in de blender en voeg daar 2-3 aardbei druppels aan toe om een geweldige drinkyoghurt met aardbei-smaak te maken! Kinderen zijn er dol op! Omdat de zuivere stevia druppels van MOOS FAVORITES geschikt zijn voor kinderen, kun je hen een stuk minder suikerrijk laten opgroeien!

Chocolade stevia druppels

Voor de echte chocolade-o-holics zijn er de zuivere stevia druppels met een chocoladesmaak! De perfecte oplossing om toch van chocolade te genieten zonder de suikers, vetten en calorieën! De mogelijkheden zijn oneindig! Zo kun je van plantaardige warme melk met enkele druppels chocolade stevia een heerlijke warme chocoladedrank maken. Of meng een liter plantaardige melk, twee eetlepels biologische magere cacaopoeder en 3-4 druppels chocolade stevia druppels in de blender tot een heerlijke chocomel!

Karamel stevia druppels

Wie houdt er niet van karamel? Het is een heerlijke rijke volle zoete smaak, met een romige textuur. Karamel bestaat uit suiker. En dat maakt het helaas geen echte match tussen de gezonde en bewuste consument. Gelukkig kun je met de karamel stevia druppels van MOOS FAVORITES lekker uit de voeten om alles wat je maar wenst die geweldige karamelsmaak te geven! Zonder de suikers, calorieën en aanvallen op het tandglazuur. De druppels zijn tandvriendelijk. Maak bijvoorbeeld een heerlijke homemade Salted/ Caramel pindakaas, door pinda’s samen met wat zout en 4-5 karameldruppels tot een smeuïge massa te draaien! Een echt gezonder alternatief op de vele hippe Salted Caramel pindakaas!

Naturel stevia druppels

We houden van zoet. Maar onze voeding is té ongezond-zoet geworden. Gelukkig kun je ook gezonder van zoet genieten. De naturel druppels van MOOS FAVORITES zijn multi-inzetbaar om alles wat jij maar graag een lekkere zoete subtiele smaak wenst te geven te zoeten. Eén druppel staat gelijk aan een theelepel suiker. Omdat de 100% natuurlijke stevia druppels hittebestendig zijn tot 200*C, kun je er ook mee bakken en kun je er al je warme dranken mee zoeten. Maar ook koude dranken, zoals water en ijsthee. Maak biologische naturel zuivel als yoghurt en kwark extra smakelijk voor jou en je kinderen door er enkele druppels zuivere stevia aan toe te voegen!

Vanille stevia druppels

Vanille fan maar vind je vanille ook wat duur ? Fan van zoet, maar niet van alle nadelen van suikers ? Dan zijn deze VANILLE druppels van MOOS FAVORITES wellicht iets voor jou! Dankzij 100% natuurlijke extracten verkrijgen deze 100% zuivere stevia-druppels een geweldige warme en zachte vanillesmaak. Je kunt deze druppels gebruiken om “ saai” water te zoeten, maar ook heerlijk te verwerken in yoghurt en kwark. Of maak lekkere vanille melk door wat druppels door plantaardige melk te roeren! De druppels zijn hittestabiel tot 200*C, waardoor ze perfect in warme dranken zijn te verwerken, zoals koffie, thee warme chocolademelk en diverse koffiespecialiteiten. Je kunt ook bakken met de druppels. Eén druppel staat gelijk aan een theelepel suiker. 

Wat zit er eigenlijk in MOOS vloeibare stevia?

 • Gezuiverd water: Dit is een mechanisch gefilterd water om alle onzuiverheden eruit te filteren. Het gaat om een water, dat een minimale hoeveelheid aan droge residuen bevat en vrij is van virussen en bacteriën. Het wordt veel toegepast als basis voor vloeibare producten zoals deze druppels.
 • Steviolglycosiden >95% : Zoals je kunt zien is het aandeel aan pure steviolglucosiden in deze druppels bizar hoog, en je zou daardoor kunnen denken, dat het zo sterk is dat je dat proeft. Gelukkig is dat niet zo, want inderdaad, zuivere steviolglycosiden zijn zodanig sterk in zoetkracht, dat er maar zeer weinig van nodig is. Steviolglycosiden komen voor in de bladeren van de steviaplant en zijn 100 tot 500 keer zoeter dan suiker. Ik gebruik in mijn druppels hoofdzakelijk Rebaudioside A, de meest pure vorm van de steviolglycosiden. Door kleine hoeveelheden van deze steviolglycoside te gebruiken, krijgen de vloeibare stevia druppels een heerlijk zoete smaak. Het extract is dus zeer sterk, maar doordat het is opgelost in gezuiverd water is het zeer gemakkelijk te doseren in gebruik. In pure vorm is het zo extreem zoet, dat het onbruikbaar is voor ons en daarom wordt zuivere REB A altijd in opgeloste variant gebruikt.
 • Natuurlijk aroma: In mijn druppels gebruik ik pure extracten. Deze hebben een gemiddeld aandeel van 2% in de druppels. Dat wil zeggen dat er in de vanille druppels 2% vanille extract zit en in de chocolade druppels 2% cacao-extract.
 • Plantaardige glycerine: Ook wel glycerol genoemd. Het is een suikeralcohol wat onder de polyolen valt. Glycerol is van nature ook in ons lichaam aanwezig, je kan het beschouwen als een voorloper van glucose. Plantaardige glycerine wordt het vaakst gewonnen uit palmolie en kokosolie. Door saponificatie (olieverhitting tot 250*C) komen twee producten vrij: zeep en glycerol. Voor voedings-doelenden wordt glycerine gebruikt, een derivaat van glycerol. Het is kleurloos, smaakloos en helder wat het zeer geschikt maakt als natuurlijke hulpstof. Deze glycerine wordt gewonnen uit kokosolie.
 • Vitamine C: ascorbinezuur.  

FAQ MOOS vloeibare stevia druppels

Ik draai al enkele jaartjes mee wat betreft vloeibare stevia, dus ik heb ook zo de nodige vragen voorbij zien komen. Hieronder heb ik de meestegestelde voor je verzameld, inclusief mijn antwoord.

Vanaf welke leeftijd mogen de stevia druppels gebruikt worden?

Jongere kinderen kunnen de stevia druppels veilig gebruiken. De aanvaardbare dagelijkse hoeveelheid stevia is 4mg/kg lichaamsgewicht. Wanneer je uitgaat van een lichaamsgewicht van 10 kilo (leeftijd van 2-3 jaar), dan kunnen er ca. 12 druppels per dag geconsumeerd worden.

Hoe lang zijn de druppels houdbaar en hoe moet ik ze bewaren?

De druppels blijven ook na opening echt maandenlang goed. Het is wel belangrijk dat je de druppels op een droge, koele en donkere plek bewaart, zoals in een kastje of lade. Ik bewaar mijn druppels bijvoorbeeld bij mijn kruiden in mijn kast.

Ook is het voor een zo lang mogelijke houdbaarheid belangrijk dat je hygiënisch met een flesje omspringt. De pipet helpt je daarbij en zorg er bij het gebruik voor dat de pipet niet in aanraking komt met andere dingen.

Kan ik de druppels ook in warme drank zoals koffie of thee gebruiken?

Zeker! Sterker nog, de karamel en chocolade smaak is zelfs bijzonder lekker en maakt een heerlijke koffiespecialiteit zoals een karamel latte. Tot 200 graden blijven de druppels stabiel. 1 druppel heeft net zoveel zoetkracht als een theelepel suiker.

Kan je teveel stevia binnen krijgen?

Dat is betreft zuivere stevia bijna nihil. Dit komt door de vreselijk vieze nasmaak, of bittere smaak als je veel teveel in één keer gebruikt. Dit maakt, dat je niet erg snel teveel gebruikt. Dit maakt deze druppels dan ook zo erg zuinig in gebruik.

Proef je de bekende stevia smaak erg?

Nee. Maar daar moet ik wel een kanttekening bij plaatsen. Ik vind de zuivere stevia fantastisch. Het biedt veel perspectieven om toch van een beetje zoet te kunnen genieten zonder dat het een aanslag is op de gezondheid. Vloeibare stevia kan ter vervanging voor suiker worden gebruikt. Laten we eerst kort uitleggen, waarom veel mensen stevia mogelijk niet kunnen waarderen en het zelfs bestempelen als vies. Als je ooit een stevia product in een supermarkt hebt gekocht voor een habbekrats en ook ooit een zuivere stevia hebt geproefd, dan weet je vast dat het verschillend is van smaak. Dit heeft te maken met o.a. de hoeveelheden steviolglycosiden, het draagmiddel, en hoe de extracten zijn geëxtraheerd.

Wanneer je van gewone suiker overstapt op een zoetstof als stevia, verwacht er dan niet van dat het als suiker smaakt. Het heeft niet de smaak van gewone suiker en ook geen korrel als van gewone suiker. Het wordt dan ook niet gemaakt van suikerbiet of riet maar van de stevia plant. Deze geven een totaal andere zoete smaak. Met zuivere stevia is het sowieso even een persoonlijke zoektocht naar jouw wensen. Zoeken naar een juiste dosering kan ook best even wat tijd in beslag nemen.

Hoeveel druppels gebruik je per liter vloeistof?

Dat verschilt, afhankelijk van in hoeverre je een zoetliefhebber bent. Je kunt met een pipet gelukkig vrij gemakkelijk jouw persoonlijke zoetwens invullen. Gemiddeld kun je per liter vloeistof rekenen op 2-3 druppels, wat qua zoetkracht neerkomt op drie theelepels suiker. Maar als je fan bent van minder zoet dan heb je wellicht aan 1 druppel al genoeg voor jouw persoonlijke smaak. Maar het kan ook andersom, en daar zet ik mijzelf in als voorbeeld 😁😛 Ik ben zelf echt een zoetekauw en ik gebruik daarom per liter water wel 5 druppels. Het is dus even zoeken naar de voor jou perfecte zoetkracht. Ik adviseer om te beginnen met één druppel op een liter vloeistof, voeg meer toe naar smaak tot jij je eigen zoetkracht hebt gevonden.

Zijn de stevia druppels vrij van allergenen?

Jazeker!

Interesse gekregen om mijn stevia druppels te proberen? Je vindt MOOS vloeibare stevia hier

Comments

 1. Ger says

  Hoi hoi ik wil ook graag me water eens anders smaken ben veel onder weg vrachtwagen chauffeur dus kan niet grote kan maken nu zijn deze makkelijk maar wil graag niet zoet maar andere smaak lus geen chocolade jaaa een vrouw die dat niet lust Haha zocht meer naar andere bite Citroën grapefruit gember komkommer die kant beetje op water met een bite zou dat nog komen Gr gerda

  • says

   Ha Gerda,

   Een vrouw die geen chocolade lust, hahahaha 😉 daar kan er maar eentje van zijn! Van de frissere smaken hebben we momenteel enkel aardbei beschikbaar. Maar ik ben het met je eens, wat citrus of gember zou niet misstaan. We gaan ons best doen!
   Hartelijke groet,
   Rosa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.