Greens for Life review

Ik zal maar direct met die welbekende deur? in huis vallen: ik loop niet warm voor al die “groene” poedertjes. En dan druk ik mij nog zacht uit. Mij wordt ontzettend veel naar mijn oordeel / mening gevraagd als er weer eens een goeroe met dollar signs in de ogen ergens op social zo’n pot staat te promoten. Het stelt inhoudelijk meestal niets voor, maar je betaalt je er wel letterlijk groen aan. 

Toch kan ik mij laten overhalen om zo’n poedertje eens te gaan testen. Rosa toetert al maanden dat haar pot Greens for Life overal mee naar toe gaat, zeker ook op haar vakantie naar Frankrijk. Ze maakte mij nieuwsgierig dus ik nam een pot mee naar huis en ik beloofde plechtig aan Rosa dat ik het komende tijd ging testen. Stiekempjes was ik zelf inmiddels toch best benieuwd wat zo’n pot nu voor meerwaarde heeft. Mooie kans dus, om het nu eens eindelijk te gaan testen. Een review van Greens for Life.

Wat is Greens for Life?

Rosa vertelde mij o.a. dat ze haar Greens For Life overal mee naar toe neemt, ook op vakantie. Zo is ze ervan verzekerd dat ze iedere dag aan haar essentiële voedingsstoffen komt. Als je zo enthousiast bent en zeker bent van de effecten, dan word ik nieuwsgierig. Laten we eerst eens kijken wat het nu is. Greens for Life is al meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld door Young Again, een Nederlandse gezondheidswinkel uit Noord-Holland. Ze werken onafhankelijk, wat inhoudt dat zij geen banden hebben met de Amerikaanse Young Again. 11 jaar geleden waren zij baanbrekend met hun Greens for Life en één van de eersten die zo’n poeder naar de markt brachten. Ze waren toen allesbehalve hip.

Het gaat om een vrij unieke mix. Het bevat meer dan dertig plantaardige ingrediënten en is daarmee nog steeds één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Het hoofdbestanddeel is een 13:1 extract van gerstegras / tarwegras. Het is ook rijk aan plantaardige vezels, waar veel van ons niet genoeg van binnen krijgen uit de dagelijkse voeding. Het bevat o.a acacia, appelpectine, en tarwekiemvezels. Het bevat een groente en fruit-extract met een 100:1 extractie wat echt heel erg hoog is te noemen. Daarnaast bevat het spirulina, chlorella, groene thee extract, een enzym-complex uit gefermenteerde rijst, en groene stevia en een natuurlijk aroma om het poeder een aangename smaak te geven.

Zoals je ziet, zijn alle plantaardige ingrediënten biologisch. Maar sommige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld lactobacillen, kunnen niet biologisch zijn, daarom staat daar ook geen * bij. De natuurlijke aroma’s zijn overigens van bosvruchten, dat verklaart meteen de te behappen smaak van deze Greens. Greens for Life bevat géén zout, suiker, gist, dierlijke producten of synthetische toevoegingen.

Goed, inhoudelijk ziet alles er dus best goed uit. Ik ben best onder de indruk. Maar waarom zou ik dit moeten gebruiken? Volgens de fabrikant om o.a deze redenen:

  • het geeft energie en vitaliteit
  • het stimuleert en bevordert de werking van de weerstand
  • kan helpen prestaties te verbeteren
  • werkt bevorderend voor een betere opname van vitaminen en mineralen

Hoe testte ik Greens for Life voor deze review?

Okay dan. Ik durfde het wel aan en ben het poeder twee weken lang iedere dag gaan gebruiken. Ik heb 10 gram per dag door mijn kwark geroerd. Het wordt afgeraden om het poeder te verhitten, wat het standaard advies is over alle greens. Ik heb het daarom telkens door iets kouds geroerd. De geur stond mij niet tegen. Ik krijg al vluchtneigingen als ik een zakje tarwegras open, alleen de geur geeft mij al misselijkheid, maar dit poeder rook in de grote bus best aangenaam. De smaak vind ik ook goed te doen. Het is niet wat je zegt “whoehoe!” maar ook zeker niet vies. Dat vond ik op zichzelf al een hele openbaring want alle “groentjes” die ik tot nu toe heb getest smaken nu niet echt naar chocolade. Het was daarom prima vol te houden. Na de twee weken begon ik het zelfs best lekker te vinden. Alles went. Of nou ja….nee, want tarwegras krijg ik echt NIET weg 😉 Ik ben dan ook na de twee weken gewoon door gegaan met mijn schepje per dag.

Of het werkt? Zelf ben ik niet geschikt om de werking van greens te testen. Iedere dag werk ik kilo’s verse groente naar binnen, dus een tekort aan vitamines en mineralen is het laatste wat mij zal gebeuren. Mijn voeding is zeer gebalanceerd, waardoor ik zeker niet de doelgroep van greens ben. Als ik het heb over de resultaten die ik bemerkte, is mij persoonlijk vrij weinig opgevallen. Op een klein detail na: na mijn sportsessies herstelde ik toch echt iets sneller. Dus het doet wel IETS, ook bij iemand met zo’n gezonde eet- en leefstijl als ik. Maar grote verschillen merkte ik in mijn leefstijl verder niet op.

Wat vind ik van Greens for Life?

Ik denk absoluut dat dit één van de betere greens is en ik snap het enthousiasme van Rosa, die toch echt een minder gezonde leef- en eetstijl heeft dan ik 😉 Maar het heeft mij persoonlijk niet veel warmer laten lopen voor greens. Ik maak de pot op en dan is het klaar. Wel denk ik dat het voor mensen die echt heel veel moeite hebben om iedere dag gezond te eten een zeer fijne aanvulling kan zijn. Het is niet vies, wat het al meteen een stukje leuker maakt. Het smaakt lekker door kwark en yoghurt en door een smoothie. Het is wat mij betreft een goed product, alleen niet aan mij persoonlijk besteed.

Comments

  1. Susan says

    Ik heb onlangs via een andere webshop dit product gekocht. Wist niet dat Puur en Fit het ook verkocht. Ik heb tot nu toe geen andere groene poedermerken geprobeerd, als Superfoodies en Nutribites. Vrienden van mij hadden daar wisselende ervaringen daarmee. Ik vind de smaak van Greens for Life heel erg zoet, dus voor mij houdt het ook op zodra het potje leeg is. Ik gebruik wel een ander merk die ook o.a. groene poeders heeft, maar dat zijn verschillende producten die gericht zijn op de algehele gezondheid, geen suikers, biologisch en vegan-friendly zijn (ben geen vegan, maar wil min mogelijk rotzooi in m’n eten hebben). Ik vind het interessant om nieuwe producten uit te proberen. Voor sommigen werkt het, voor anderen weer niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.