Heerlijke kokoswraps

Het is algemeen bekend, dat ik iedere dag aardig wat verse groente eet. Dit kan oplopen tot wel twee kilo per dag. Natuurlijk niet allemaal in één maaltijd, maar over de hele dag eet ik verse groente als ik daar behoefte aan heb. Ik luister naar mijn lichaam. Ik zet porties klaar in mijn koelkast, zodat ik any moment een portie kan eten. Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens super handig. Je moet uiteraard wel een beetje van groente houden ???

Ook als je er niet al te dol op bent, kan je er een gezonde gewoonte van maken om het dagelijks toe te passen in je eetpatroon. In mijn boek PUUR NATUUR GROENTE vertel ik jou daar alles over. In mijn boek vertel ik o.a dat je tal van “foefjes” kunt verzinnen om groente ergens in te verwerken of te verstoppen waardoor je niet eens merkt dat je groente eet. Eén van met meest favoriete “foefje” zijn WRAPS. Dat vind ik echt een uitvinding.

Wraps als handige groentevanger

Wraps zijn zeker de afgelopen twee jaar extreem in populariteit toegenomen. Wat mij betreft terecht, omdat het veel te lang onbekend en onbemind is gebleven. Ik leerde wraps eten in mijn studietijd in Amerika, begin jaren ’90. Ik woonde in Arizona, een stadje wat dichtbij de grens van Mexico ligt en daardoor ook erg veel Mexicaanse invloeden heeft. Ik ontwikkelde daar mijn liefde voor de echte Mexicaanse keuken. Van taco’s tot tortilla’s / wraps, ik vond alles verrukkelijk en nog steeds behoort de Mexicaanse keuken tot één van mijn favoriete wereldkeukens.

Met name wraps blijf ik verrukkelijk vinden, inmiddels liggen supermarkten en webwinkels bommetje vol met de meest bijzondere wraps. Van glutenvrij tot wraps gemaakt van een groentesoort. De conventionele wraps, gemaakt van tarwebloem zijn niet aan te slepen. Maar helaas, zoals dat met heel veel andere dingen gaat, zijn juist deze wraps niet al te gezond. Ze bevatten niet alleen tarwebloem, maar nog veel meer andere vervelende hulpstoffen als suiker/dextrose, conserveermiddelen, oliën/vetten en andere synthetische hulpstoffen om zeer snel en goedkoop een wrap in elkaar te knutselen. De gemiddelde wrap bevat al snel meer dan 20 ingrediënten, terwijl een wrap in feite met alleen maar wat volkoren meel, olie en water nodig heeft. Ze zijn zelf zeer eenvoudig te maken, maar ….we houden nu eenmaal van gemak.

De beste kokoswrap voor Puur&Fit

Voor Puur & Fit ben ik altijd op zoek naar het beste van het beste op gebied van meukvrij. Hier ben ik echt ontzettend kritisch in. Soms tegen de haren in, maar mij boeit dat persoonlijk niets. Ik wil van Puur & Fit de grootste meukvrije webwinkel maken en daar ga ik ver voor. Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan in productselectie? Klik hier. Ik was dan ook wel even een poosje bezig om de juiste kokoswrap te vinden. Er is heel veel. Daar kwam ik tijdens deze zoektocht achter, maar eigenlijk is bijna niets Puur & Fit-proof. Het moet meukvrij en betaalbaar zijn tegelijk en dat is met wraps knap lastig ?

The Pure Wraps

Gelukkig vond ik ze uiteindelijk: de kokoswrap van het alleszeggende merk PURE WRAPS. De kokoswraps bestaan uit niets meer of minder dan kokos, kokoswater en Himalaya zout. Nu kun je je (net als ik deed overigens) afvragen hoe ze dat dan flikken. Wel, dankzij een speciaal drogingsproces hoeven er geen conserveermiddelen te worden toegevoegd. Het droogproces fungeert als ware ter conservering. PURE WRAPS heeft hier twee jaar over gedaan om dit te kunnen realiseren. De productie vindt plaats in Amerika, er worden jonge biologische hand geplukte kokosnoten gebruikt voor het vruchtvlees. Door de mega korte ingrediëntenlijst, die ook nog eens gezond is, bevatten de wraps weinig calorieën en suikers, maar wel veel gunstige voedingswaarden zoals vezels. Ze passen tevens in een koolhydraatarm dieet en zijn ook nog eens biologisch. Ik werd er in elk geval blij van en MOEST deze gewoon hebben! Sinds mijn ontdekking ben ik “hooked” en schaar ik deze wraps in mijn rijtje favorieten.

Paleo kokoswraps pure wraps

Voor Puur & Fit heb ik twee soorten kokoswraps aan het assortiment toegevoegd: de naturel en de curry. In deze laatste zit biologisch currypoeder als extra toevoeging, meer niet. De curry ruik je dwars door de verpakking heen, echt verrukkelijk. Mijn kast waarin ik mijn wraps bewaar, geurt heerlijk naar curry ?, ik heb geen luchtverfrisser nodig. Ze zijn flinterdun, waardoor je geen grote homp deeg in je mond hebt. Ze zijn vierkant waardoor je ze makkelijker kunt oprollen. Ik eet ze graag tijdens de lunch. Ik vul ze met van alles wat ik voor handen heb, dat kan groente zijn, maar ook peulvruchten, gekookte granen of heerlijke groente spreads. Je kunt de kokoswraps werkelijk vullen met wat je maar wenst, ook zoete ingrediënten als vers fruit, ijs, zuivel enzovoort. Klinkt wat gek, maar je moet het gewoon maar eens proberen ?

Over de prijs kan ik kort zijn, die ligt erg hoog voor 4 kokoswraps (€ 5,95 ) maar ik vind het echt de moeite waard. Het zijn echt de toppers onder de wraps. Ik moest er voor Puur & Fit wel even over nadenken, want we willen naast 100% meukvrij ook een goed geprijsde aanbieder zijn. Maar deze kokoswraps zijn simpelweg hun prijs waard vind ik en daarom heb ik ze n het assortiment opgenomen. Omdat ze flink prijzig zijn beschouw ik ze als een luxe die ik vooral in het weekend geniet. Zo wordt het echt steeds een klein feestje om ze te eten. De één koopt een gebakje in het weekend of trakteert zichzelf op een bos bloemen, ik trakteer mezelf met wraps ?

Want een traktatie, dat zijn deze kokoswraps absoluut. Ik heb nog nooit eerder zulke lekkere kant-en-klaar wraps geproefd. Je kunt ze direct gebruiken, maar ook even kort opwarmen in de oven. Ze worden dan lekker knapperig. Ze geuren lekker naar kokos, en smaken uiteraard ook naar kokos. Hou je daar niet zo van, dan zou je voor de curry-variant kunnen kiezen om die eens uit te proberen. De currysmaak is zo vol en rijk, waardoor de kokossmaak wordt gedempt. De wraps zijn zeer flexibel en tussen de wraps zitten vetvrije papiertjes om ze gescheiden te houden waardoor ze niet aan elkaar plakken.

Zoals eerder gezegd kun je de wraps vullen met wat je maar wenst. Ik vind het lekker om ze bijvoorbeeld te vullen met een spread gemaakt van kikkererwten, sperzieboontjes, verse bieslook, verse basilicum en wat lekkere gedroogde kruiden, op een bedje van spinazie. Maar je kunt uiteraard compleet los gaan. Verzin het zelf maar! Van avocado tot sla, van gepureerde bonen en groenten tot hummus. De kokossmaak is overigens niet erg sterk. Het is dus geen overheersende kokossmaak, andere smaken voeren zeer snel de boventoon. De Puur & Fitters zijn wat blij met mijn selectie, die eten ze graag als lunch nu! Probeer ze snel eens, je zult verbaasd zijn!

Klik hier voor de Pure Wraps Coconut Original

Klik hier voor de Pure Wraps Coconut Curry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.