Rode gist rijst en cholesterol

Tegen een te hoog cholesterolgehalte worden heel vaak statines voorgeschreven. Gefermenteerde rijst in een capsule zou ook wel eens een heel goed effect kunnen hebben maar met dan veel minder bijwerkingen. Er is onlangs een Italiaanse studie geweest. Waaruit blijkt dat de Rode gist rijdt een hele goede werking heeft op ons lichaam. Het is een misverstand om te denken dat cholesterol per definitie niet goed is voor het menselijk lichaam.

Het tegenovergestelde is waar, Cholesterol is een essentieel onderdeel van ons lichaam. Het is een bouwsteen voor iedere celwand. Bovendien gebruikt de huid cholesterol om er vitamine D van te maken als er zonlicht op valt. Echter is het van belang de waarde van het cholesterol niet te hoog te laten oplopen. Een te hoog cholesterol verhoogd risico op hartfalen, een hartinfarct en een beroerte. Vaak schrijft de arts dan een statine voor zodat het risico verminderd wordt. Deze middelen remmen de cholesterolsynthese in de lever af, waardoor de concentratie in het bloed afneemt. Ook zijn er ongewenste bijwerkingen. Iets meer dan 10 procent van de mensen die deze medicatie gebruiken, krijgt last van spierpijn en spierzwakte, maag-darmklachten of hoofdpijn. Vaak onschuldige maar wel erg vervelend. Om de cholesterol laag genoeg te houden is het natuurlijk belangrijk dat je gezond eet een meer dan voldoende beweging hebt, en voor de mensen met een te hoog cholesterol die geen statines zouden willen gebruiken, kan de rode gist rijst van Puur&Fit een heel goed alternatief bieden.

In de Chinese keuken wordt de rode rijst al eeuwen lang gebruikt en wordt dan ook wel angkak genoemd. Volgende de Chinese geneeskunde is angkak gezond voor het hart. Ook de Chinese maatschappij heeft een hele grote studie er op los gelaten. Niet specifiek voor het cholesterol maar voor sterfte. Het artikel wat ik al eerder noemde heeft hier ook over geschreven. Om deze studie eens door te lezen neem een kijkje op de volgende site: http://vita-info.nl/2014/03/rode-gist-rijst/

Rode gist rijst

Rode Gist rijst
Het idee om rode gist rijst te gebruiken in onze westerse cultuur is relatief nieuw. Het is een stof die wordt gewonnen uit rijst dat vergist is met een speciaal soort gist. Rode Gist Rijst is een natuurlijke aanpak om het cholesterol te verlagen.
Rode gistrijst is een door Europa goedgekeurde cholesterolverlager. Maar rode gist rijst doet duidelijk meer: door ontstekingen te verlagen, pak je de belangrijkste oorzaak van aderverkalking aan.
Bio active rode gist rijst van Pharma Nord bevat een extract met de actieve stof Monacoline K. Er is aangetoond dat 10 mg van deze stof per dag, goed is voor het behoud van normale cholesterolgehalten. Het extract in dit product is zeer zuiver en gestandaardiseerd. Eén tablet zorgt met 10,5 mg Monacoline K al voor het gewenste effect.

Let op: Als u cholesterolverlagende middelen in de groep HMG-CoA reductase remmers (statines) gebruikt is het advies om eerst contact op te nemen met de voorschrijvende arts. Grapefruitsap kan de werking van Monocaline K beïnvloeden en mag alleen met mate gedronken te worden. Advies is ook niet te gebruiken tijdens de zwangerschap.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.