Wat is het Ahornsiroop dieet?

Ahornsiroop kopen

Het Ahornsiroop dieet is een hot issue. Wat is deze siroop eigenlijk precies? Ahornsap wordt getapt uit de esdoorn boom. Het stroomt als het ware regelrecht uit de boom. Het sap heeft een heerlijke karamelachtige smaak.

Omdat het van zichzelf niet een enorme sterke zoet smaak heeft, wordt het vocht uit het sap gehaald. Ahornsiroop is het resultaat. In Nederland is het nog niet zo bekend, maar in Amerika wordt het dagelijks door iedereen gebruikt op bijvoorbeeld wafels en pannenkoeken.

Je bestelt Ahornsiroop hier in onze webshop.

Het Ahorn siroop dieet

Ahornsiroop kopen voor ahornsiroop dieetHet ahornsiroop dieet is van origine meer een kuur te noemen. Het wordt gedaan met als doel ontgiften van het lichaam en gewichtsverlies. Het is daarbij de bedoeling dat je 10 dagen lang niets anders inneemt dan een combinatie van ahornsiroop, citroensap en cayennepeper. Het wordt ook wel de citroensapkuur genoemd.

Met een evenredige hoeveelheid Ahornsiroop en vers geperst citroensap in combinatie met een snufje cayennepeper maak je een sap. Hiervan zou je elke dag ongeveer 8 glazen moeten nemen. Daarbij wordt ook aangeraden om elke dag nog 1 liter water of kruidenthee te drinken.

De theorie is dat je van dit Ahornsiroop dieet geen honger zou moeten krijgen omdat dit sap alle noodzakelijke sporenelementen en voedingstoffen bevat.

Zelf hebben wij geen ervaring met het Ahornsiroop dieet. Ondanks de extremiteit staat het je natuurlijk vrij om het eens te proberen. Als je ervaringen (goede of slechte) met ons wil delen, horen we dat natuurlijk graag.

Alternatief voor het ahornsiroop dieet

Kies je liever voor iets minder extreem, dan is het beter om het ontgiften van je lichaam gewoon elke dag bij te houden. Let op een gezonde, gevarieerde voeding en neem elke dag je dagelijkse hoeveelheid Spirulina en Chlorella.

Voor het afvallen kun je ahornsiroop ook heel goed gebruiken. Ahornsiroop is heerlijk zoet en de perfecte vervanger voor suiker. Ter vergelijking: Ahornsiroop heeft een glycemische index van slechts 55, tegenover suiker met een index van bijna 70.

Daarnaast bevat Ahornsiroop veel meer vitaminen en mineralen dan suiker en is het onbewerkt. Het natuurlijk niet voor niks dat er een dergelijk ahornsiroop dieet bestaat. Over suiker hebben wij nog nooit zulke verhalen gehoord..

 

popcorn-met-ahornsiroop

Ahornsiroop popcorn

Je kunt ahornsiroop overal voor in doen waar je normaal gesproken ook suiker gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ahorn popcorn! Gesmolten met de popcorn krijgt het een heerlijke karamel smaak. De moeite waard om eens te proberen!

Natuurlijk is Ahornsiroop bij Puur&Fit te verkrijgen. Je bestelt het hier in een prachtige decoratieve fles.