De Geheimen van het Acai dieet

Acai dieet

Het Acai dieet is een manier om af te vallen met hulp van Acai bessen. De laatste tijd wordt het steeds populairder, zelfs Oprah Winfrey beveelt het nu aan. Reden genoeg om het acai dieet eens onder de loep te nemen.

Het dieet is zeker geen gangbare manier van afvallen, je maakt geen gebruik van voor opgestelde weekschema’s. Ook het tellen van calorieën of ander soort punten is niet nodig. Simpel gezegd is het acai dieet niet meer dan bewust en gezond eten aangevuld met Acai bessen.

Acai dieet en het belangrijkste ingrediënt: Acai bessen

acai poeder voor dieetAcai bessen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Amazone in Brazilië. Tot voor kort waren ze alleen eetbaar voor de lokale bevolking omdat de besjes niet lang genoeg houdbaar waren voor een reis naar de andere kant van de wereld. Er gaan zelfs verhalen dat de besjes het geheim zijn van de vele slanke Brazilianen, die moeiteloos op gewicht kunnen blijven.

Inmiddels zijn er technieken om Acai bessen op zo’n manier te verwerken dat alle voedingstoffen behouden blijven en de houdbaarheidsdatum aanzienlijk wordt verlengd. Vriesdrogen en verpulveren is het geheim. Gevriesdroogd Acai bessen poeder vormt de basis van het acai dieet.

Natuurlijke vetverbranding met het Acai dieet

Het is in studies aangetoond dat de Acai bes een natuurlijk stimulerend effect heeft op het verbranden van vet. Dit komt onder andere door de essentiële vitaminen en mineralen die de bessen bevatten.

Acai is rijk aan vitamine A, E, kalium, ijzer en calcium. Dit zijn noodzakelijke vitaminen en mineralen die voldoende aanwezig moeten zijn om vet te verbranden in het lichaam.

Daarnaast bevat acai ook de essentiële vetzuren omega 3 en omega 6. Deze vetzuren ondersteunen het vetverbrandingsproces.

Acai bevat een zeer hoge waarde antioxidanten

Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn stoffen die vrijkomen bij het omzetten van voeding en externe factoren zoals milieuvervuiling en roken. Antioxidanten ondersteunen de neutralisering van de radicalen.

Acai bessen bevatten meer dan 100 eenheden antioxidanten per 100 gram. Dit is één van de hoogste waarde ooit gemeten in een plantaardig product.

Hoe werkt het acai dieet?

Het acai dieet betekent niet dat je alleen nog maar acai bessen poeder binnen moet krijgen. De bessen zijn een toevoeging aan je eetpatroon. Het is natuurlijk geen wondermiddel waardoor je ongezond kan blijven eten en toch gewicht verliest.

Bij een acai dieet neem je voor het ontbijt en na het avond eten een theelepel acai bessen poeder. Neem dit in met water of verwerk het in je maaltijd. Daarnaast zorg je voor een gezond eetpatroon.

Een dag schema zou er als volgt uit kunnen zien:

  • Ontbijt met een superfood smoothie. Hier kun je ook gemakkelijk het acai poeder in verwerken.
  • Voor tussendoor heb je altijd een gezonde snack bij de hand om niet onnodig honger te krijgen
  • Lunchen doe je in het ideale geval met een salade, maar kan natuurlijk ook met een gezond broodje
  • ’s avonds kun je gewoon normaal mee eten.
  • Na het eten neem je weer een theelepel acai poeder, dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk met een bakje yoghurt.

acai-bessen-voor-dieetWaar je op moet letten als je Acai bessen koopt

Helaas zijn er veel fabrikanten die acai producten verkopen waar slechts een fractie Acai in verwerkt zit. Het is belangrijk dat je 100% puur en biologisch gevriesdroogd Acai bessen poeder gebruikt, afkomstig uit Brazilië.

Als je kiest voor ons Acai bessen poeder dat hier verkrijgbaar is in onze webshop weet je zeker dat je goed zit!