LakShmi Men: Verzorging voor een echte mannenhuid!

Lakshmi anti-aging voor mannen

Waarom heeft een mannenhuid andere verzorging nodig?

Jaja, ik hoor het je al denken, wat een marketing nonsens! Maar inmiddels weet je toch wel dat ik zelf wars ben van marketing nonsens 😉 Wel wil ik je kort uitleggen wat er anders is aan een mannenhuid. En wat er dus anders kan aan gezichtsverzorging voor mannen.

Ja een mannenhuid is anders dan een vrouwenhuid

Mannen hebben veel meer testosteron dan vrouwen. Hierdoor hebben mannen een dikkere huid dan vrouwen. Nee, niet figuurlijk 😉 maar letterlijk. Een mannenhuid

 • is 15 tot 25% dikker dan een vrouwenhuid
 • de structuur van het bindweefsel is stugger, waardoor mannen makkelijker diepe rimpels krijgen (en vrouwen eerder de fijne lijntjes zullen krijgen), hoewel mannen over het algemeen door het stugge bindweefsel veel later dan vrouwen hun eerste rimpels krijgen
 • de talgklieren produceren meer talg, dus een mannenhuid is vetter en vatbaarder voor puistjes en mee-eters
 • droogt sneller uit omdat de zweetproductie van een man hoger is (door verdamping droogt de huid sneller uit)
 • de onderhuidse vetlaag is minder dik in een mannenhuid, waardoor de huid sterker reageert op prikkels (en ja daarom is een mannenhuid inderdaad gevoeliger voor pijn dan een vrouwenhuid)
 • heeft een hogere pH-waarde dan gebruikelijk wanneer een man zich dagelijks scheert, waardoor de huid bevattelijker is voor bacteriën
 • heeft overduidelijk een sterkere beharing dan een vrouwenhuid.

Wat zegt deze wetenschap dan over het verouderingsproces van de huid?

Een mannenhuid wordt beter beschermd doordat er meer talg wordt aangemaakt onder invloed van testosteron. De huid blijft zo van nature wat vetter maar ook soepeler. Doordat er een vettig laagje op een mannenhuid ligt, zal een mannenhuid van nature ook minder snel uitdrogen; het vocht kan immers lastig door het vette laagje heendringen en verdampen.

Mannen boffen maar! Zij hebben geen last van de menopauze. Tijdens de menopauze wordt vrouwelijk oestrogeen afgebroken en hierdoor verliest een vrouw vrij snel collageen, hierdoor nemen zowel de dikte als de elasticiteit jaarlijks af in een vrouwenhuid. Zo niet bij mannen!

De dichtheid van collageenvezels is bij mannen hoger én blijft bij mannen hoger, rimpels doen zich bij mannen dus altijd later voor dan bij een vrouw.

Hebben mannen dan alleen maar mazzel met hun huid?

Nope, één van de mannendingen is dat zij na het scheren last kunnen krijgen van een geïrriteerde huid. Het mesje brengt minieme huidbeschadigingen aan en de -vaak agressiever- scheergels zorgen er ook vaak voor dat het talg als natuurlijke beschermer van de huid oplost.

Deze combinatie leidt tot lichte irritaties van de huid en soms tot een brandend gevoel.

Verzorging van de mannenhuid: wat heeft die dan nodig?

Dat is niet zo ingewikkeld:

 1. Een goede, natuurlijke scheerzeep, die zorgt voor glad scheren, maar die de huid niet irriteert. Die het talg zo goed als met rust laat en zonder agressieve ingrediënten waarvan bekend is dat ze de huid irriteren.
 2. Een goede, natuurlijke gezichtscrème, die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Wanneer deze meteen anti-aging eigenschappen heeft, kan de ijdele man onder ons ook de vorming van rimpels wat uitstellen.

Lakshmi: de eenvoud en luxe van effectieve verzorging voor de mannenhuid

Lakshmi heeft dat goed begrepen: slechts 3 producten voor de verzorging van de mannenhuid:

 • Natuurlijke, zachte, effectieve scheergel die de huid niet beschadigt
 • Een verzorgende dag- en nachtcrème, die de huid beschermt en sterke anti-aging eigenschappen bevat
 • Een anti-aging oogcrème, voor de zachte en kwetsbare huid rond de ogen, tegen donkere kringen en vertraagt de rimpelvorming

Wij hebben de producten uitgeprobeerd, ze zijn superluxe en ruiken ook nog eens héérlijk!

Je kan hier Lakshmi for Men kopen of meer informatie vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *