Vegan broccoli fritters

Iedereen, inclusief de allerkleinste kindertjes, lijken te weten dat broccoli erg gezond is. Echter vindt niet iedereen het lekker. En wat doe je dan? Dan maak je vegan broccoli fritters!

Ik heb deze fritters voor het eerst gemaakt voor lunch, toen ik broccoli van de avond tevoren over had. Het was meteen raak. Nu maak ik broccoli speciaal klaar om deze fritters te kunnen maken.

Ik vind deze vegan broccoli fritters lekker samen met een eenvoudige salade van avocado, Cherry-tomaatjes, olijfolie en basilicumblaadjes (zoals op de foto), maar ze zijn ook hartstikke lekker met een dipsaus zoals tzatziki, of gewoon zonder iets.

Ingrediënten (voor 12-13 vegan broccoli fritters)

  • 150 g gekookte of gestoomde broccoli
  • ¼ maatbeker kikkererwtenmeel (30 g)
  • ¼ maatbeker zijden tofu (60-70 g)
  • ¼ maatbeker amandelmelk (50 ml)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Bereiding van de fritters

Doe alle ingrediënten in een blender en zet hem aan. Je krijgt een groen, redelijke dik en homogeen beslag.

Verhit ongeveer drie eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg telkens 1 eetlepel beslag toe aan de pan om ronde fritters te maken.

Kook tot de randjes gestold en bruin zijn. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Draai de fritters om en bak nog drie-vier minuten tot ze bruin en krokant zijn. Houd warm terwijl je de overige fritters bakt.

Serveer met een salade of een dipsaus of eet ze gewoon lekker zo op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.