Don’t Bug Me! Bug-Off Stick review

Pfffffff wie heeft er geen hekel aan…… ……🦟🦟🦟……….MUGGEN!  😖 Ze houden je behoorlijk uit je slaap en dan heb ik het nog niet over de muggenbulten en de enorme jeuk die dat met zich meebrengt. 

Ik woon in een groene omgeving waar veel insecten rondvliegen. Ieder jaar vieren de muggen hier feest. Geloof mij……ALLES wat mogelijk is op het gebied van natuurlijke muggenbestrijding heb ik geprobeerd. Niets hielp, of hielp maar heel even. Uiteindelijk werkt voor mij alleen een klamboe. Daar lig ik ’s zomers in te slapen om nog enigszins aan nachtrust toe te komen.

Waarom lijken al die natuurlijke middeltjes niet te werken of maar heel even? Dat heeft te maken met het vervliegen van de oliën. Etherische olie is krachtig maar vervliegt snel. Olie als eucalyptus, pepermunt, tea tree, lemongrass en lavendel staat erom bekend dat muggen er niet dol op zijn. Het klopt dat muggen deze geuren niet lekker vinden, maar ze laten zich er niet altijd door tegen. Ik heb inmiddels al wel tientallen soorten olie getest. Ook bijna alle natuurlijke alternatieven voor DEET middelen bevatten deze etherische oliën… ze werken dus maar heel eventjes.

Natuurlijke anti-muggen spray zonder DEET

Sinds ik werkzaam ben bij Puur & Fit heb ik platform gekregen om mooie producten voor de winkel uit te zoeken. Vanaf het moment dat de muggen dit voorjaar al vroeg hun intrede maakten, was de vraag naar een goede natuurlijke muggen olie groot, maar helaas kon ik zelf niets vinden wat langdurig werkt. Tot ik de DON’T BUG ME! stick tegenkwam van het Amerikaanse merk CHAGRIN VALLEY… Daar zit ook NEEM in verwerkt, iets dat muggen enorm mijden. Neem wordt in India al decennialang als insecticide gebruikt. Het is een krachtig goedje, er zitten meer dan veertig actieve bestanddelen in neem-olie. De bestanddelen AZADIRACHTINE en SALANNIN zorgen voor de insectenafwerende werking. Het werkt ook als een natuurlijk bestrijdingsmiddel, dat in de biologische landbouw veel wordt gebruikt.

Neem is niet alleen insectenwerend, het is ook weldadig voor je huid. De sterke geur wordt veroorzaakt door de zwavelhoudende verbindingen. Deze verbindingen zorgen voor de oh-zo-gewenste afstotende werking op tal van insecten.

DE DON’T BUG ME! STICK VAN CHAGRIN VALLEY🦟

Deze NEEM lijkt de gouden formule te zijn in de DON’T BUG ME! stick van Chagrin Valley. Dit merk werkt alleen 100% puur en vers. En 100% meukvrij. Chagrin Valley ( soap&salve) is van oorsprong een familiebedrijf. Geen groot bedrijf, dat massaal produceert, maar een klein bedrijf dat met zorg en aandacht 100% zuiver en biologisch produceert. Ze zijn USDA gecertificeerd. Ik kan zo enorm BLIJ worden van dit soort kleine ondernemingen! Ik ben al een poosje een groot fan van dit merk en ook deze muggenstick behoort tot mijn favorieten.

Zoals je hiernaast kunt aflezen, bestaat de stick uit 10 pure, verse, biologische ingrediënten. Ben je vegan, dan moet ik je helaas teleurstellen, er zit bijenwas in. Toen ik NEEM op de ingrediëntenlijst las, werd ik wel hoopvol. Die NEEM…..dat ruik je. 😕, maar het is te verdragen. Ik heb de stick een week lang getest, ik brak mijn klamboe tentje boven mijn bed af en heb mij goed met de stick ingesmeerd. Het eerste positieve is dat mijn overgevoelige en kwetsbare huid goed op de stick reageerde: mijn huid bleef rustig en vertoonde geen enkele reactie. Het volgende punt was ook top: de NEEM “stank” viel me reuze mee, want je ruikt ook lekkere andere oliën. Maar het aller- aller- allerbelangrijkst: het werkt!

Ik lag die eerste keer zelfs een beetje te wachten op de eerste zoemers rondom mijn oren (want door de hitte lag ik ook nog eens niet onder een laken beschermd) maar wat schetste mij verbazing? Ik viel heerlijk in slaap zonder maar wakker te worden van irritante zoemers, en jeuk! Ook de nachten erop had ik nergens last van. Ik kon het nauwelijks geloven. Na vele tientallen pogingen heb ik dan toch echt mijn natuurlijke anti-muggen middel gevonden!

In het muggenseizoen smeer ik me sindsdien elke avond voor het slapen gaan in met de stick en ik slaap als een roosje, geen gezoem en geen bulten op mijn huid als ik wakker wordt, hoe heerlijk is dat! Geen klamboe meer opzetten voor mij 🥳

Nadelen van de Chargrin Valley Don’t Bug Me!

Qua werking ben ik dus blij verrast, maar er zijn ook nadelen: het heeft een onbestemde geur. Ik vind het persoonlijk reuze meevallen, sterker nog, ik vind het wel lekker 😉 De stick is verder best prijzig (€ 14,99). Als je € 14,99 te duur vindt, kun je kiezen voor de Chagrin Valley lotion bar. Dit is 100% precies hetzelfde, maar dan kleiner. Deze lotion bar weegt 29 gram en kost € 8,99. Het is NIET geschikt voor veganisten. De Don’t Bug Me! Spray is wel geschikt voor veganisten.

Ik gebruik dit jaar nog altijd de stick van vorig jaar en die werkt gewoon nog steeds ONWIJS GOED, dus je kunt je stick ook na het muggenseizoen opbergen en weer opnieuw gebruiken als het nodig is. Wil jij ook deze zomer mug-vrij doorkomen? Bestel de stick dan snel! Want….de voorraden zijn vrij beperkt vanwege het handwerk een het feit dat het uit Amerika moet komen! Klik hier door naar het productoverzicht van Chagrin Valley Don’t Bug Me!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.