Zalm uit de oven, heerlijk zomers recept

In de zomer is het vaak het lekkerst om een makkelijk, gezond en verfrissend gerecht klaar te maken. Uren lang in de keuken zwoegen is namelijk niet nodig om dit gerecht klaar te maken. Zalm kan op verschillende wijzen gemaakt worden, maar mijn favoriet blijft toch wel zalm uit de oven. In deze post leg ik je uit hoe je de zalm klaarmaakt, je mag zelf kiezen welk bijgerecht je eraan toevoegt. Dus, ben je fan van zalm, dan is dit echt een must try!

Ingrediënten voor de zalm uit de oven

  • zalmfilets met huid, hoeveelheid naar keuze. (1 à 2 stuks per persoon)
  • peper en zout
  • een paar citroenen (per stuk zalm 2 schijfjes citroen, ligt dus aan de hoeveelheid zalm)
  • 1 pakje ongezouten boter

Benodigdheden

  • ovenschaal of -plaat

Bereiding van de zalm

Verwarm de oven voor op 250 graden (boven en onder warmte). De zalm bereid je door de stukken eerst te wassen en af te vegen met keukenpapier. Vervolgens voeg je zout en peper naar smaak toe en leg je twee blokjes boter en 2 schijfjes citroen op de stukken zalm. Bestrijk vervolgens de bodem van ovenschaal of -plaat met flinke laag olijfolie en leg de stukken zalm erop. Bak de zalm 20-25 minuten in de oven.

Zo makkelijk is het. Als bijgerecht heb ik deze keer gekozen voor zoete aardappelen en broccoli, deze zijn allebei bereid door ze te koken.

Eet smakelijk en geniet ervan,

Azra, Team Puur & Fit

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.