Eiwitrijke hartige vegan wafels

Vandaag maken we hartige vegan wafels die rijk zijn aan eiwit en een goede basis voor een gezond ontbijt of gezonde lunch.

Deze wafels zijn gemaakt met de vegan collageen van Sunwarrior. Je kunt een alternatief collageen gebruiken naar keuze. Het beste resultaat bereik je met een eiwitpoeder dat neutraal smaakt. Die proef je dan namelijk niet terug in de wafels.

Ik vind deze wafels heerlijk met een beetje pesto, kaas, gekarameliseerde uien (her recept vind je beneden) en spinazie of een andere bladgroente. Ik maak er tosti van in mijn tosti-ijzer. Maar gewoon in de bakpan opwarmen lukt ook prima.

Ingrediënten voor 3 tot 4 hartige vegan wafels

  • 150 g zoete aardappelen
  • 1 portie Sunwarrior vegan collageen of 30 g eiwitpoeder naar keuze
  • 50 g speltmeel
  • 1 el maiszetmeel
  • 150 ml plantaardig melk naar keuze (persoonlijk vind ik ongezoete amandeldrank het lekkerst in dit recept)
  • 1 el koolzaad olie of een andere olie naar keuze
  • Een mini snufje zout

Ingrediënten voor de gekarameliseerde uien

  • Rode ui (hoeveelheid naar smaak)
  • Een beetje koolzaadolie of een andere olie naar keuze
  • Een scheutje port (moet je niet jouw duurste fles gebruiken!)

Bereiding van de hartige vegan wafels

  1. Voor het maken van deze vegan wafels hebben we zoete aardappelen puree nodig. Was en schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en doe in een pan met water. Voeg zo min mogelijk water toe, net genoeg om de stukjes zoete aardappelen te dekken. Breng aan de kook. Laat ze op een laag vuur koken totdat ze zacht zijn, het duurt 20-25 minuten. Pureer met een stamper.
  2. Om beslag te maken, doe alle ingrediënten in een blender en zet hem aan. De consistentie van het beslag moet dik vloeibaar zijn. Is het te dun? Doe een beetje speltmeel erbij. Is het juist te dik? Doe wat meer melk erbij.
  3. Bak de wafels in het wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar ze op een warme plek totdat je klaar bent om ze te serveren.

Serveer met de toppings naar keuze.

Bereiding van de gekarameliseerde uien

  1. Pel de uien en snijd ze fijn.
  2. Verwarm olie op een medium-hoog in een bakpan en bak de uien gedurende 4-5 minuten.
  3. Doe een scheutje port erbij. Als het volledig verdampt is, zet het vuur laag en laat de uien ongeveer 45-60 min. langzaam gaar worden. Deze gekarameliseerde uien zijn een fantastisch smaakmaker in broodjes, wraps en tosti’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.