Gezonde pepernoten bakken

Gezonde pepernoten

Vind jij het ook zo lastig om ze te weerstaan tijdens sinterklaastijd? Pepernoten, of eigenlijk kruidnoten. Eerder kon je hier al lezen waarom de één beter tegen ongezond snoepgoed kan dan de ander.

Wij hebben een super snel recept voor je samengesteld om gezonde pepernoten te maken. Zonder suiker en boter!

Dat wordt verantwoord genieten voor het hele gezin dit jaar. Alle ingrediënten zijn bovendien verkrijgbaar in onze webshop. Lekker makkelijk!

Ingrediënten voor gezonde pepernoten

Bereiding

Zorg dat je kokosolie vloeibaar is. Dit doe je door het licht te verhitten. Als je kiest voor onze extra virgin biologische kokosolie is het al vloeibaar vanaf 25 graden.

Vervolgens meng je de speltbloem, kokosolie, honing, speculaas kruiden en Keltisch zeezout in een grote kom. Kneed alles goed door elkaar en maak er een mooie grote bal deeg van.

Maak van het deeg kleine balletjes die uiteindelijk de gezonde pepernoten moeten worden. Deze leg je op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat je genoeg ruimte laat tussen de pepernoten en druk ze goed aan.

Gezonde pepernoten

Gezonde pepernoten in de oven

Verwarm de oven tot 160 graden. Bak de pepernoten tussen de 15 en 20 minuten in het midden van de oven.

Houd de oven goed in de gaten. Het kan soms hard gaan. Check na 15 minuten al even hoe het staat met de onderkant van de kruidnootjes.

Laat de pepernoten afkoelen en je het heerlijk avondje kan beginnen!

Ga jij dit recept maken, of heb je er al ervaring mee!? Laat hieronder een reactie achter en deel je bevindingen 🙂

 

Comments

    • zegt

      Beste L. Liebrand,

      Bedankt voor je reactie! Zoals docky43 hieronder zegt kun je inderdaad ook maismeel gebruiken. Amandelmeel is ook een optie, al moet je dan uitkijken dat het niet te droog wordt. Je kunt dit eventueel combineren met glutenvrij, zelfrijzend bakmeel.

      Gezonde Groet,
      De Puur&Fit Academie

  1. docky43 zegt

    Spelt wordt door veel mensen met een gluten intolerantie redelijk tot goed verdragen omdat de moleculaire structuur van de gluten in de spelt afwijkt van de reguliere tarwe. Het is dus de moeite waard om te proberen. Dit omdat in de speltbloem wel alle voedingstoffen blijven in tegenstelling tot gezeefde tarwe.
    In het andere geval kan de bloem worden vervangen door maïsmeel, maar dan dient de hoeveelheid honing aangepast te worden of vervangen door stevia.

  2. Krista BootsKrista Boots zegt

    Voor een glutenvrije versie kun je ook een deel rijstmeel gebruiken en een deel amandelmeel. 60 gram rijstmeel en 100 gram amandelmeel.Ik gebruik dan 40 gram palmsuiker en 1 el rijststroop. De rijstmeel zorgt al voor een licht zoete smaak waardoor je minder suiker nodig hebt. Succes!

    Groetjes Krista

  3. Lia van de Graaf zegt

    Hoi, Ik heb deze gemaakt maar dan met kokosmeel, alleen ze waren wat aan de droge kant, dus ik wil graag weten wat ik erbij kan doen om ze minder droog te maken..
    De smaak was verder wel lekker..
    Heb zelf al gedacht aan meer kokosolie?? of kokosmelk/room? dadels?

  4. Krista BootsKrista Boots zegt

    Amandelmeel is vetter dan kokosmeel. Dit zorgt er dan ook voor dat het minder droog is. Je kunt dus een deel van de kokosmeel vervangen door amandelmeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *