Charlie’s Brownies recept met cacaopoeder

Ik ben gek op chocola! Helemaal met deze herfst dagen lekker op de bank met een dekentje en een kopje thee en wat lekkers. Natuurlijk wil ik wel zo gezond mogelijk blijven eten. Daarom probeer ik altijd van iets lekkers een gezondere variant te maken.

Cacaopoeder van Puur&Fit is rauw, biologisch en rijk aan mineralen. De cacaopoeder is van zeer hoge kwaliteit en heerlijk in smoothies! Ook kun je met cacaopoeder zelf gezonde chocolade maken met behulp van kokosolie. Wist je dat cacao ook wel het voedsel van de goden wordt genoemd?

Ik dook de keuken in voor brownies, heerlijke zachte romige brownies!

Wat heb je nodig?

  •  2 rijpe bananen
  • 75 gram kokosolie
  • 50 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl koekkruiden
  • 120 gram amandelmeel
  • 50 gram rauwe cacao poeder
  • 1 flinke el bakpoeder

brownies recept met cacaopoeder

Hoe maak je brownies met cacaopoeder?

1) Verwarm de oven voor op 180 graden.

2) Doe de 3 eieren in de beslagkom en klop deze los.

3) Doe hier vervolgens de maple syrop en koekkruiden bij.

4) Prak de bananen en voeg toe aan de eieren.

5) Verwarm de chocolade en de kokosilie samen in een steelpannetje en laat rustig smelten en roer regelmatig door. Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en schep even door. Pas op, de chocolade is nog heet, dus voorzichtig met omscheppen.

6) Voeg nu de amandelmeel, cacao en bakpoeder toe. Gebruik eventueel een mixer om het beslag glad te krijgen.

7) Leg het bakpapier in het bakblik en giet het beslag in het bakblik. Schuif nu de oven in en laat in ongeveer 25 minuten gaar worden

8) De buitenkant van de brownie hoort stevig te zijn, de binnenkant mag nog wel wat vochtig zijn, gebruik een satéprikker om te controleren. Laat ongeveer 30 min. afkoelen op een rooster.

Banaan in dit recept

Zoals jullie zien gebruik ik vaak banaan als binding, lust je geen banaan of kan je hier niet tegen kan je in dit recept de banaan vervangen door 3 eieren (totaal dus 6) en een 2 eetlepels lijnzaad. De structuur en smaak zal iets anders zijn maar uiteraard ook erg lekker!

 

Comments

  1. wilma says

    Hoi Charlotte,

    De gezondheidsvoordelen van rauwe cacao verdwijnen toch als je de cacao verwarmt? Je kunt dit recept dan toch net zo goed met ‘gewone’ cacao maken? Of heb ik het mis?

    Groetjes Wilma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.