Kerstontbijt sneeuwmannetjes

Voor het kerstontbijt maak ik graag iets speciaals. Toen ik nog niet zo lang at volgens de Paleo Lifestyle maakte ik voor speciale dagen, zoals kerst, nog wel eens een uitzondering en at ik bijvoorbeeld een stukje brood. Maar hoe langer ik eet volgens de Paleo Lifestyle hoe minder ik brood mis. Ik zal je vertellen dat ik het zelfs niet eens meer lekker vind. Gezond eten begint met discipline en wordt vanzelf een gewoonte.

Maar ook zonder brood kan je het kerstontbijt speciaal maken. Deze sneeuwmannetjes van gekookte eitjes staan heel gezellig op de ontbijttafel.

Ik wens je alvast hele fijne dagen!

icon_shop Ingrediënten voor 3 sneeuwmannetjes:3 eieren XL
3 eieren S
1 dikke winterwortel
1 dunne winterwortel
bosuitjes of bieslook
een paar blaadjes rucola (of peterselie)
zwarte peperkorrels
cocktailprikkers

icon_shop Bereiding:

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Koel ze goed af en pel ze.
  2. Snijd van alle eieren een dun plakje van de boven- en onderkant.
  3. Zet de grote eieren op een bord, steek er een cocktailprikker in en zet er een klein ei bovenop.
  4. Snijd van de dikke wortel dunne plakjes voor de rand van de hoed. Snijd van de dunne wortel een dikkere plak voor de bovenkant van de hoed. Kook de wortels beetgaar.
  5. Steek een cocktailprikker in de bovenkant van het ei en prik hier een dun en dik plakje wortel als hoedje op.
  6. Gebruik bosui of bieslook om sjaaltjes te maken.
  7. Druk de peperkorrels als ogen en knoopjes in het ei.
  8. Steek aan één kant van de sneeuwman een blaadje rucola of een takje peterselie.
  9. Snijd een plakje wortel af en snijd hier een driehoekje uit voor de neus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.