Recept voor Vanille-Chia pudding

Mijn eerste blog op de Puur&Fit Academie, hoe spannend is dat!

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Charlotte van Charlie’s Kitchen. Ik ben 27 jaar en woon in Zaandam.

Een jaar geleden ben ik  een foodie Instagram account begonnen en sinds een maand ben ik ook te vinden op Facebook. Ik hou van gezond, lekker en gevarieerd eten en daarbij natuurlijk de nodige beweging. Dat zeg ik nu wel heel stoer maar dat ben ik ook best! Ik sport 3 a 4 keer per week waaronder boxen, fitness en hardlopen.

Maar mijn grote liefde is toch wel mijn keuken, ik kan me uren vermaken en daarna lekker alles oppeuzelen. Ik werk in een hotel en dat houd in wisseldiensten, voor mij is eten voorbereiden zeer belangrijk om mijn gezonde levensstijl te behouden. Van de week kwam ik laat thuis van mijn werken en ik wist dat ik de volgende ochtend weer vroeg moest beginnen. Ik besloot een heerlijk Vanille-chia pudding te maken.

Chia zaadjes

Chiazaad behoort tot de top superfoods qua voedingswaarde, ze bevatten essentiele vetzuren die zorgen voor het goed functioneren van al je organen. Het is een volwaardig plantaardige eiwitbron, bevat alle essentiele aminozuren,  krachtige anti-oxidanten, veel vezels voor een gezonde spijsvertering, B-vitaminen, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink.

Jeetje wat een mondvol, maar echte voedingsrijke bommetjes waar je lekker mee kunt variëren.

Vanille Chia pudding

Charlie’s Vanille-chia pudding

Dit recept is voor 1 persoon.

Wat heb je nodig:

Stop de banaan, chia-zaad, vanillepoeder en soja in de blender en meng tot 1 glad geheel. Stop het in een bakje en zet dit de hele nacht in de koelkast. S’ochtends kan je zo jou ontbijt uit de koelkast pakken en beleggen met fruit en eventueel wat superfoods. Ik besloot mijn pudding te beleggen met kiwi, frambozen en rauwe cacao nibs.

Een super start van je dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.