Zelf muesli maken zonder suiker

muesli-maken-puur-en-fit-academie

Muesli is ideaal te combineren met yoghurt. Helaas bevatten kant & klare muesli vaak suiker,  suikervervangers of te veel gedroogde vruchten. Wanneer muesli suikerrijk is laat een schaal yoghurt met muesli je suikerspiegel stijgen. Lees hoe gemakkelijk je zelf een heerlijke muesli-mix maakt!

Gebalanceerde bloedsuikerspiegel

Om je fit en vol energie te voelen is het van belang dat je maaltijd of tussendoortje niet alleen uit koolhydraten bestaat maar ook uit eiwitten en de juiste vetten. Samen geven ze je langdurig energie in plaats van een kick van hooguit een kwartier. Granen zoals haver en spelt zijn koolhydraatrijk net als gedroogde vruchten, bijvoorbeeld rozijnen. Voeg je voldoende noten, zaden, pitjes en kokos toe dan zorgen deze ingrediënten voor de eiwitten en gezonde vetten.

Muesli maken is zo gedaan

Zelf muesli maken is een kwestie van de juiste ingrediënten kopen en deze met elkaar vermengen. Ik kom vaak recepten tegen waarin de muesli per ingrediënt wordt afgewogen. Dit is niet noodzakelijk. Maak het jezelf gemakkelijk. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kan je een ingrediënt wel of niet toevoegen.

Ingrediënten voor zelfgemaakte muesli

muesli-maken-puur-en-fit-academie

Vers van de molen

De havervlokken en speltzemelen in de muesli op de foto komen van ‘Korenmolen De Zandhaas’, in Santpoort. Het bedrijf maalt op authentieke wijze graansoorten zoals tarwe, gerst, rogge, haver, spelt, mais en kamut en verwerkt dit vervolgens tot meel.

Bewaaradvies

Zaadjes, pitjes, noten en kokosrasp bevatten essentiële vetzuren. Dit zijn vetten die je lichaam alleen uit je eten kan halen. Er kleven vele gezondheidsvoordelen aan deze vetten. Omdat vetten snel ranzig kunnen worden is het belangrijk dat je de muesli bewaart in een bak of pot die goed afsluit. Daarnaast blijft de muesli vers. Muesli bewaar je bij voorkeur op een donkere plek om oxidatie te voorkomen.

Yoghurt keuze

Yoghurt en kwark gemaakt van koemelk is voor veel mensen zwaar om te verteren en kan allergische klachten geven. Kies liever voor geiten-, schapen- yoghurt of kwark. Ook yoghurt gemaakt van kokosmelk en sojayoghurt (zonder suiker) zijn een goede keuze.

Eet smakelijk

GRATIS MEER ENERGIE ONTBIJT RECEPTEN

"Voor een dag vol energie zonder dips."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *