Een heerlijke harteverwarmende soep:

600 ml water
1 kippenpoot
2 grote winterwortels
100 gram champignons
1 stengel bleekselderij
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
verse nootmuskaat
flinke hand bieslook
Bereiding:
- Doe de kippenpoot met water in een soeppan en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de bleekselderij in fijne stukjes.
- Snijd de wortels in hartjesvorm (zie uitleg hieronder).
- Schep de kip uit de bouillon.
- Voeg de gesneden groenten toe en kook 5 minuten mee.
- Haal het vlees van de kippenpoot af en doe in de soep.
- Maak de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Snipper de bieslook en roer deze vlak voor het serveren door de soep.
De wortels tot hartjes snijden:
- Snijd de wortels in drie delen. Laat ze ongeveer de lengte van een halve vinger.
- Zet een stukje wortel rechtop en snijd er een vlak af. Dus je snijd van boven naar beneden een stukje van de wortel.
- Draai de wortel een halve slag en herhaal dit aan de andere kant. Zorg dat de uiteinden van de twee snijvlakken elkaar raken zodat er een driehoek ontstaat.
- Maak nu aan de bovenkant een inkeping zodat er een hartjesvorm ontstaat.
- Snijd de wortel in dunne plakjes.
Geef een antwoord