Boerenkool zonder aardappels

Eerder schreef ik al waarom aardappels op het menu niet mijn voorkeur hebben. Hoe maak je zonder aardappels dan toch een heerlijke boerenkoolstamppot?

In dit recept gebruik je een knolselderij in combinatie met boerenkool. Gemakkelijk te maken en volledig Paleo.

Deze boerenkool zonder aardappels is gemakkelijk te maken en super smakelijk in combinatie met een stukje vlees of vis uit de grillpan.

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

Boerenkool zonder aardappels

Bereiding boerenkool zonder aardappels

  1. Kook de boerenkool in 20 minuten gaar.
  2. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukjes.
  3. Afhankelijk van hoe groot je de knolselderij hebt gesneden, kook je deze in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Giet de knolselderij af en voeg olie, zout en peper toe.
  5. Pureer met een staafmixer tot een puree.
  6. Giet de boerenkool af en roer deze door de puree.
  7. Serveer met een lepel pittige mosterd.

Met een stukje vlees of vis uit de grillpan, maak je er een complete maaltijd van.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Interessant recept! Ik ben zelf gek op boerenkool en zit dan ook regelmatig in tweestrijd, omdat ik liever geen aardappelen eet. Ik ga dit recept zeker uitproberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.