Vegan chocolademousse recept met maar 3 ingrediënten

Nou, nou, nou! Hier komt het allerbeste vegan chocolademousse recept dat ik zelf ken. Ik heb veel geëxperimenteerd in de keuken, en de beste ingrediënten en proporties voor de vegan chocolademousse presenteer ik hieronder aan jullie. Deze mousse is licht qua textuur (en calorieën) en niet mierzoet. Je kunt het prima op zichzelf serveren. Maar je kunt het ook wat extra versieren met bijvoorbeeld de hazelnoot crumble en aardbeien mousse. Alle recepten lees je beneden.

Vegan chocolademousse recept ingrediënten (4 porties)

Voor de mousse

  • 200 g zijden tofoe
  • 100 g chocolade (ik gebruik 70%, maar als je van melkchocolade houdt, voel je vrij om die te gebruiken)
  • 50 ml agavesiroop

Voor de hazelnoot crumble

Voor de aardbeiensaus

  • +/- 100 g aardbeien
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1/8 theelepel xanthan gom

Bereiding vegan chocolademousse

Bereiding van de mousse

Breek de chocolade in stukjes en doe het in een klein pannetje. Doe het pannetje in een andere, grotere pan met daarin een beetje water en verwarm de grote pan op de kookplaat. Laat het water niet koken, anders spettert het (en het is niet de bedoeling dat water in de chocolade terecht komt). Laat de chocolade smelten.

Blend nu de gesmolten chocolade, de zijden tofoe en de agave in een blender totdat je een homogene massa krijgt. Giet het in een diepe kom en zet in de koelkast voor tenminste vier uur.

Bereiding van de hazelnoot crumble

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en verwerk die tot je een plakkerig crumble hebt.

Bereiding van de aardbeiensaus

Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Doe de aardbeien in een blender samen met de agave siroop en zet de blender aan. Als je een “smoothie” hebt, doe de xanthan gom er bij en zet de blender weer even kort aan. Bewaar de saus in de koelkast.

Serveren

Schep de mousse met een ijsschep. Leg een schepje mousse in het midden van een diep kommetje. Strooi er wat hazelnoot crumble over heen. Herhaal met de andere borden. Als laatste, net voor het serveren, doe je een beetje aardbeien saus hier en daar op de borden.

Geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.