Prei pastinaaksoep recept

Soep, ik kan het elke dag wel eten. Heerlijk! Het is een gemakkelijke manier om veel groente binnen te krijgen en over het algemeen gemakkelijk te maken.

Ook kun je soep om meerdere momenten van de dag eten, zoals tijdens het lunch, diner of als tussendoortje.  Tevens kun je van te voren een flinke pan maken waar je vervolgens een paar dagen plezier van hebt.\

Prei pastinaaksoep

Vandaag heb ik voor jullie een recept van een heel eenvoudige soep met seizoensgroente, de prei pastinaaksoep.  Het gebruiken van biologische seizoensgroente voor een soep is van belang om voldoende vitamines mineralen binnen te krijgen.

Seizoensgroente van de volle grond hebben de tijd gekregen om te groeien wat betekent dat er meer vitamines en mineralen in zitten.  Hierdoor ook meer smaak wat de  soep extra lekker maakt.

Daarnaast zorgt het koken van soep van seizoensgroente dat je lekker gaat variëren. Niet alle groentes bevatten namelijk dezelfde vitamines en mineralen.

Pastinaak bevat veel vitamine C, K en B11 ( foliumzuur) Dit geldt ook voor de prei.  Tevens bezit de pastinaak veel vezels wat onder andere zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Wat betreft de mineralen zit er in de  soep veel ijzer, koper,  zink en magnesium. Deze soep is dus een goede bron voor je weerstand wat we wel kunnen gebruiken in deze tijd!

prei pastinaak soep

Prei pastinaaksoep

4 personen | bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

2 pastinaken

2 preien

1 eetlepel olijfolie

3 eetlepels mosterd

1 stukje verse gember

750 ml kippenbouillon

zeezout en peper naar smaak.

Bereiding

Snijd de pastinaak stukje en de prei in ringen.

Verhit de olijfolie en voeg daarbij de gesneden prei en pastinaak.

Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en het stukje verse gember.                        •

Pureer vervolgens de soep.

Voeg als laatste de mosterd toe en breng eventueel nog op smaak met zeezout en peper.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.