Zwarte oogboon BIO (500g - Puur&Fit)
- Black Eye Bean
- biologisch gecertificeerd
- afkomstig uit Italië
De zwarte oogboon, ook wel Black Eye Bean genoemd, is een veel gegeten, verrukkelijke boon. Of eigenlijk... het is een erwt. Behalve dat ze super lekker zijn, blijven ze ook mooi heel, wat maakt dat ze een lust voor het oog zijn in je gerechten.
Deze kleine boontjes zijn heerlijk en ze worden in allerlei gerechten gebruikt: in de soep of salade, of in een bonenschotel of in wraps. Je kan ze ook verwerken tot spread, maar zeg nou zelf: dat is toch zonde van zo'n mooie boon. Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
Zwarte oogboon voedingswaarde en gebruiksaanwijzing
Ingrediënten: gedroogde biologische black eye beans uit Italië
Voedingswaarde | gekookt per 100 gram |
Energie | 647kJ / 154kcal |
Vetten | 0,6 g |
Koolhydraten | 24,0 g |
- waarvan suiker | 0,0 g |
Eiwitten | 9,0 g |
Vezels | 8,5 g |
Zout | 1 mg |
De zwarte oogboon minimaal 12 uur laten wellen in koud water. Dan afspoelen en het water weggooien. De zwarte oogboon 3 cm onder vers water 45 - 60 minuten koken. Niet op vol vuur, maar tegen de kook aan. Geen zout toevoegen tijdens het koken. Na 35-40 minuten even proeven hoe ver de garing is. Doe dit om de 5 minuten om zo de perfecte bite te krijgen.