Zeespaghetti BIO (60g - Puur&Fit)
Biologische zeespaghetti uit Ierland, 100% Zeewier: heerlijk door salades, pasta, omelet, roerbak, stoofschotels, enz.......
Zeewier is het voedsel van de toekomst, lekker, gezond en duurzaam. En het goede nieuws: het is reuze veelzijdig! Gebruik zeespaghetti door salades, pasta, roerbakken, stoofschotels.
Wat is zeespaghetti?
Sea Spaghetti, ook bekend als Himanthalia Elongata, is zeewier dat wordt geteeld aan de Atlantische kust van Ierland. Het lijkt letterlijk net op spaghetti uit het water. Wanneer geweekt in water, verzadigt zeespaghetti volledig en wordt groter.
Deze biologische zeespaghetti is afkomstig uit Ierland en is handgepluk in een natuurlijke groeiomgeving.
Je gebruikt er niet veel van, maximaal 5 tot 10 gram per dag. Zeespaghetti is zeer rijk aan voedingsstoffen, waaronder voedingsvezels, vitamine C, kalium, magnesium, calcium en jodium. Het is tot nu toe de meest voedzame vervanging van rauwe pasta. Het eten van zeespaghetti ondersteunt een alkaliserend en mineraliserend dieet. Je kunt het eten met een simpele dressing van olijfolie & azijn, of het kan worden gegeten als normale spaghetti en toegevoegd aan pasta of gehakt in een salade. De opties zijn eindeloos en met 5 tot 10 gram geef je je gerecht, behalve een lekkere ziltige smaak, een flinke dosis gezonde voedingswaarde.
Biologische zeespaghetti gebruiksaanwijzing
Deze wild geoogste en gedroogde zeewier (zeespaghetti) rehydrateert waardoor 100 gram overeenkomt met 500 gram verse zeegroenten.
Hoe maak je het klaar? Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Kook de zeespaghetti 10-15 minuten in ruim water voor een Al dente bite
- Week de zeespaghetti 20-25 minuten in heet water (de smaak is dan krachtiger)
- Week de zeespaghetti 45 minuten in koud water (dan hou je het predicaat 'raw')
Afgieten en mengen door sauzen, soepen, salades, pasta's, omelet, rijstgerechten, wat je maar wil.
Eet maximaal 5 tot 10 gram per dag.
Biologische zeespaghetti inhoud en ingrediënten
Ingrediënten: 100% biologische zeespaghetti (Himanthalia Elongata) uit Ierland
Inhoud: 60 gram
Voedingswaarde | Per 100 gram |
Energie | 492 Kj / 120,9 Kcal |
Eiwitten | 5,9 g |
Koolhydraten | 43,6 g |
- waarvan suikers | 0,1 g |
Vetten | 0,5 g |
- waarvan verzadigd | 0,14 g |
Vezels | 40,6 g |
Zout (natrium) | 2,931 g |
Micro-nutriënten | Per 100 gram |
Vitamine C | 66 mg |
Kalium | 5,9 g |
Calcium | 700 mg |
Jodium | 14,6 mg |
IJzer | 2,5 mg |