• Actie!
  • -10%

Vrouwenformule Pro (60st - Vitals)

€ 34,95
€ 31,46 -10%
Inclusief BTW
Op voorraad

Vitals Vrouwenformule Pro is een unieke formule bij ongemakken rondom de menstruatie en ter ondersteuning van de mentale en fysieke balans. 

  • bevat maca (MacaHarmony®) die speciaal ontwikkeld is ter ondersteuning van de vrouw
  • bevat monnikspeper dat kan helpen bij ongemakken rondom de menstruatie
  • met ashwagandha (KSM-66®) dat goed is voor de mentale en fysieke balans
  • met saffraan (Affron®) dat bijdraagt aan het behoud van een positieve gemoedstoestand
Aantal

Vrouwelijke hormonen maken geen dag hetzelfde. De continue cyclus van een vrouwenlichaam heeft niet alleen fysieke maar ook mentale uitwerking.

Vrouwenformule Pro bevat ingrediënten die helpen om de gezondheid en het welzijn van vrouwen te ondersteunen. Een product dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd kan helpen om op elk moment van de maandelijkse cyclus mentaal en fysiek in balans te blijven. 

Vitals Vrouwenformule toegestane gezondheidsclaims*

  • monnikspeper biedt ondersteuning bij ongemakken rondom de menstruatie en helpt bij het behoud van een goede mentale en fysieke balans
  • ashwagandha is een adaptogeen en draagt bij aan het behoud van een goede mentale en fysieke balans
  • maca is een adaptogeen en draagt bij aan het behoud van een goede mentale en fysieke balans
  • saffraan draagt bij aan het behoud van een positieve gemoedstoestand

* = gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Vitals Vrouwenformule en de werkzame bestanddelen

Deze formule bevat 4 interessante ingrediënten: 

Maca

Maca wordt van oudsher door Peruanen gebruikt vanwege de gunstige invloed op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Maca is een zogenoemd ‘adaptogeen’. Adaptogenen zijn kruiden die het lichaam ondersteunen bij het omgaan met uiteenlopende fysieke en mentale uitdagingen en op deze manier helpen om in balans te blijven.

Er zijn drie soorten maca, geel, rood en zwart. Zwarte maca wordt, vanwege de speciale verhouding van de kenmerkende inhoudsstoffen van maca (zoals glucosinolaten en lignanen), als een typische ‘mannen-maca’ gezien. Terwijl gele maca (met andere glucosinolaten) eerder als ‘vrouwen-maca’ geldt.

MacaHarmony® is een speciaal ontwikkeld maca-concentraat, dat bestaat uit een optimale verhouding van maca-soorten die het meest effectief zijn in het ondersteunen van de fysieke en mentale balans bij de vrouw. MacaHarmony® wordt vervaardigd door Natural Health International: de onbespoten maca wordt hierbij met zorg behandeld zodat de van nature aanwezige fytonutriënten behouden blijven. Een extra productiestap zorgt er bovendien voor dat MacaHarmony® als supplement optimaal opneembaar is.

Monnikspeper

Het kruid monnikspeper (Vitex agnus-castus) staat bekend als een van de belangrijkste vrouwenkruiden. Het extract uit de bessen van de monnikspeper is gestandaardiseerd op twee van de typerende inhoudsstoffen, namelijk aucubine en agnusine. Monnikspeper draagt bij aan de normale hormoonhuishouding. Het kan ondersteuning bieden in die fase van de maandelijkse cyclus waarin vrouwen zich wat prikkelbaar kunnen voelen of wisselende stemmingen kunnen hebben. Monnikspeper wordt veelvuldig ingezet bij diverse ongemakken rondom de menstruatie, zelfs in de reguliere wereld, dankzij de vele wetenschappelijke onderzoeken die de effectiviteit van monnikspeper bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd bevestigen.

Ashwagandha

Ashwagandha is ook een adaptogeen. De actieve stoffen ondersteunen de werking van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as en hebben een ontspannend en rustgevend effect. Ashwagandha wordt dan ook vaak ingezet bij stresssituaties en ter ondersteuning van de emotionele stabiliteit.

Vrouwenformule Pro bevat een ruime dosering van KSM-66® van producent Ixoreal. Aan de ontwikkeling van dit bijzondere extract is veertien jaar research voorafgegaan. Er wordt gebruikgemaakt van een extractiemethode zonder toxische of milieubelastende oplosmiddelen. Hieruit wordt een breed spectrum-extract verkregen waarin de natuurlijke eigenschappen van de oorspronkelijke plant behouden zijn gebleven. Ixoreal kiest er bovendien bewust voor om alleen onbespoten ashwagandha-planten te gebruiken. 

Saffraan

Saffraan wordt gewonnen uit de stijlen en stempels van de saffraankrokus (Crocus sativus). Diverse studies laten zien dat het gebruik van saffraanextract bijdraagt aan het behoud van een positieve gemoedstoestand. Affron® wordt gemaakt uit onbespoten saffraan uit Spanje. Affron® bevat een hoog gehalte aan Lepticrosalides®, de naam die de producent heeft gegeven aan het spectrum van werkzame stoffen in hun saffraanextract, onder andere bestaand uit safranal, crocine en picrocrocine. De werkzaamheid van Affron® is onderbouwd met meerdere humane studies.

Vitals Vrouwenformule Pro of Vitals Vrouwenformule Pro 45+ 

Vanaf ongeveer het 45ste levensjaar ontstaat er in de vrouwelijke hormonale cyclus een nieuw evenwicht met meer stabiliteit. Vrouwenformule Pro 45+ is geschikt om ondersteuning te bieden tijdens de overgangsperiode.

Vitals Vrouwenformule Pro samenstelling en ingrediënten

Samenstelling per 2 tabletten (dagdosering)

 

Maca (Maca-GO®, 0,3% glucosinolaten)

1000 mg

Ashwagandha-extract (KSM-66®, 5% withanoliden)

300 mg

Monnikspeperextract (0,6% aucubine, 0,5% agnuside)

250 mg

Saffraanextract (Affron®, 3,5% Lepticrosalides®)

30 mg

Ingrediënten: Maca (Lepidium peruvianum Chacon), vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), ashwagandha-extract (Withania somnifera, bevat melk), monnikspeperextract (Vitex agnus-castus), antiklontermiddelen (siliciumdioxide, magnesiumzouten van vetzuren, hydroxypropylcellulose), glansmiddel (hydroxypropylmethylcellulose), saffraanextract (Crocus sativus), bevochtigingsmiddel (glycerol).

Vitals Vrouwenformule Pro gebruiksaanwijzing

1-2 tabletten per dag bij een maaltijd (bij voorkeur bij het ontbijt) met water innemen. Gedurende de hele menstruatiecyclus gebruiken. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).

Let op: Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Overleg bij hyperthyreoïdie of bij gebruik van schildkliermedicatie eerst met een arts alvorens een supplement met ashwagandha te gebruiken.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten