• Actie!
 • -15%

Mannenformule Pro Testosteron (60st - Vitals)

€ 49,95
€ 42,46 -15%
Inclusief BTW
Op voorraad

Vitals Mannenformule Pro Testosteron is een complete formule voor het testosterongehalte en de vruchtbaarheid van de man

 • met zink dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed
 • bevat ashwagandha (KSM-66®) en maca (Maca-OG™) ter ondersteuning van de seksuele functie en vruchtbaarheid
 • met gepatenteerd fenegriekextract (Testofen®)
 • sterke wetenschappelijke onderbouwing
Aantal

Mannenformule Pro Testosteron is een voedingssupplement dat specifiek geformuleerd is voor mannen. Het bevat een gepatenteerd fenegriekextract Testofen®, dat zich heeft bewezen in meerdere humane studies. Ook het ashwagandha-extract (KSM-66®) heeft een zeer sterke wetenschappelijke onderbouwing. Mannenformule Pro Testosteron bevat zink dat gebruikt kan worden ter ondersteuning van de mannelijke hormoonhuishouding en normale testosterongehalten, en selenium, zink, ashwagandha en maca die bijdragen aan de vruchtbaarheid.

Mannelijke hormonen waaronder testosteron

Testosteron is het belangrijkste geslachtshormoon bij de man. Het wordt met name aangemaakt in de testes onder invloed van het hypofysehormoon LH (luteïniserend hormoon). Testosteron zorgt ervoor dat het mannelijk lichaam zijn kenmerkende eigenschappen krijgt. Het is bovendien essentieel voor de mannelijke seksualiteit en vruchtbaarheid. Vanaf de leeftijd van 35 jaar is het extra belangrijk voor de man om de testosteronspiegel te ondersteunen.

Een voedingssupplement met zink, zoals Mannenformule Pro Testosteron, kan dan een steuntje in de rug zijn, naast het onderhouden van een gezonde leefstijl. De andere nutriënten in Mannenformule Pro Testosteron dragen op hun eigen manier bij aan de vitaliteit, seksuele functie en vruchtbaarheid van de man.

Vitals Mannenformule Pro toegestane gezondheidsclaims*

 • ashwagandha en maca ondersteunen de seksuele functie van de man*
 • ashwagandha en maca dragen bij aan de kwaliteit van sperma en vruchtbaarheid van de man*
 • maca draagt bij aan het seksuele verlangen*
 • ashwagandha ondersteunt het uithoudingsvermogen en de vitaliteit*
 • zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed
 • zink en selenium zijn goed voor de kwaliteit van sperma en vruchtbaarheid van de man
 • zink en selenium helpen lichaamscellen beschermen tegen oxidatieve schade

* = gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Vitals Mannenformule en de werkzame bestanddelen

Deze formule bevat 5 interessante ingrediënten: 

Fenegriek

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) wordt ook wel ‘Grieks hooi’ genoemd. Het fenegriekextract Testofen® (van Gencor Pacific Limited) is gestandaardiseerd op een uniek complex van werkzame stoffen dat zij Fenuside™ genoemd hebben en dat bestaat uit verschillende saponinen. Saponinen zijn fytonutriënten die van nature voorkomen in fenegriek. Met Testofen® zijn meerdere humane studies gedaan.

Ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera) biedt niet alleen ondersteuning op vitaliteit en uithoudingsvermogen, het past ook uitstekend in een Mannenformule. Ashwagandha ondersteunt de seksuele functie bij de man en draagt bij aan de kwaliteit van het sperma, en dus de vruchtbaarheid.

KSM-66® (van Ixoreal) is het ashwagandha extract waarnaar 14 jaar onderzoek is gedaan. Belangrijk bij ashwagandha is dat het hele spectrum aan werkzame stoffen uit de wortel geëxtraheerd wordt, en niet alleen de withanoliden. De werking van het preparaat berust immers op de synergie tussen de verschillende componenten.

Voor KSM-66® wordt gebruikgemaakt van een extractiemethode zonder toxische of milieubelastende oplosmiddelen. Hieruit wordt een breed spectrum-extract verkregen waarin de natuurlijke eigenschappen van de oorspronkelijke plant behouden zijn gebleven. KSM-66® heeft niet alleen de beste kwaliteit, maar is ook het meest onderzochte en best onderbouwde ashwagandha-extract ter wereld.

Maca

Er zijn verschillende soorten maca, voor het gemak vaak zwarte, rode en gele (of normale) maca genoemd. Zwarte maca wordt, vanwege de speciale verhouding van de kenmerkende inhoudsstoffen van maca (zoals glucosinolaten en lignanen), als een typische ‘mannen-maca’ gezien. Terwijl gele maca (met andere glucosinolaten) eerder als ‘vrouwen-maca’ geldt. De maca in Mannenformule Pro Testosteron (met de merknaam Maca-OG™, een 10:1 concentraat) bestaat met name uit deze zwarte maca. Maca staat erom bekend dat het bij kan dragen aan het seksuele verlangen. En net als ashwagandha ondersteunt het de spermakwaliteit en de vruchtbaarheid, en de seksuele functie.

Zink

Het spoorelement zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Zink is namelijk rechtstreeks betrokken bij de productie, opslag en afgifte van testosteron. Ook is zink nodig voor de afgifte van LH, dat op zijn beurt zorgt voor de aanmaak van testosteron. Op deze manier ondersteunt zink een normale hormoonhuishouding. Zink speelt ook een rol bij de productie van zaadcellen en is daarmee goed voor de vruchtbaarheid van de man. Voor Mannenformule Pro Testosteron is gekozen voor de zeer goed opneembare vorm van zinkbisglycinaat, waarbij zink is gebonden aan het aminozuur glycine. De dosering is met opzet niet te hoog, zodat dit product ook veilig gebruikt zou kunnen worden naast een multivitamine waar al zink in zit.

Selenium

Het spoorelement selenium draagt bij aan een goede kwaliteit van het sperma door de beweeglijkheid van de zaadcellen te ondersteunen. Net als zink heeft het een antioxidatieve werking en kan het cellen (waaronder zaadcellen) helpen beschermen tegen oxidatieve schade. L-selenomethionine is een goed opneembare vorm van selenium, gebonden aan het aminozuur L-methionine.

Vitals Mannenformule Pro samenstelling en ingrediënten

Samenstelling per 2 tabletten (dagdosering)

  Referentie inname

Ashwagandha-extract (KSM-66®, 5% withanoliden)

600 mg

Fenegriek-extract (Testofen®, 50% Fenuside™)

600 mg

Maca (Maca-GO®, 0,3% glucosinolaten)

600 mg

Zink (bisglycinaat, TRAACS®)

5 mg 50%

Selenium (L-selenomethionine)

27,5 µg 50%

Ingrediënten: Vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), ashwagandha-extract (Withania somnifera, wortel [bevat melk]), fenegriek­extract (Trigonella foenum-graecum, zaad), maca (Lepidium peruvianum Chacón, wortel), antiklontermiddelen (calciumzouten van vetzuren, siliciumdioxide), mineralen (zink, selenium), glansmiddelen (hydroxypropylmethyl­cellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose).

Vitals Mannenformule Pro gebruiksaanwijzing

2 keer per dag 1 tablet bij een maaltijd met water innemen. Hou je aan de aanbevolen dosering.

Geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten