Venkelzaad heel BIO (100g - Puur&Fit)
Biologisch venkelzaad staat bekend als echte smaakmaker en heeft de typische, krachtige smaak die wel wat weg heeft van anijs.
Deze gedroogde venkelzaadjes zijn biologisch. Venkel (Foeniculum Vulgare) is een plant uit de schermbloemenfamilie, evenals andere kruiden en specerijen zoals wortel, peterselie, kervel en selderij.
Venkel is een bolsoort met draadvormige vertakkingen in het blad. Deze vertakkingen zijn de bron van de kruiden. De plantzaden worden als specerij gebruikt. Deze biologische venkel bestaat dus ook uit pure plantzaadjes.
Biologisch venkelzaad productkenmerken
Ons biologische venkelzaad heeft een intense anijssmaak en er zijn talloze toepassingen voor venkelzaad. Het venkelzaad geeft -met name gemalen- een waanzinnige smaak aan diverse gerechten, maar wat dacht je van thee gemaakt van je eigen biologische venkelzaad? Het werkt heerlijk verwarmend op koude dagen.
Heel venkelzaad heeft een prima voedingswaarde en zit vol antioxidanten. In venkel zit veel vitamine C en kalium.
Puur & Fit premium venkel is biologisch gecertificeerd. Dankzij onze SKAL certificering weet je dat wat je koopt tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur. Het is 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar en de ingrediënten zijn dus ook gegarandeerd vrij van rare toevoegingen of vervuiling als gevolg van bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Biologisch venkelzaad ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: biologisch venkelzaad heel
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 365 kcal / 1529 kJ |
Eiwitten | 17 g |
Koolhydraten | 38 g |
Vetten | 16 g |
- waarvan verzadigd | 0 g |
Vezels | 17 g |
Natrium | 81 mg |
Zout | 0 g |
Land van herkomst: Egypte
Verpakt in Nederland
Herkomst venkel
Venkel komt van origine uit Azië, maar als kruid is venkel al eeuwenlang in Europa verkrijgbaar. Diverse keukens maken gebruik van de overheerlijke smaak van venkel. Deze biologische venkel heeft een kenmerkende anijssmaak, die in tal van gerechten een sprekende smaakmaker is.
Steeds vaker komt venkel ook gewoon uit Nederland. Met name de venkel kool is hier erg populair. Deze platte, witte knol groeit bovengronds. Het loof van de knol kan maar liefst twee meter hoog groeien. Het voordeel van gedroogde venkel is dat het ongelooflijk lang houdbaar is, nog rijker van smaak dan het versproduct is en vol goede stofjes zit.