• Actie!
  • -20%
  • Nieuw

Vegan Astaxanthine 4mg (60 caps - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 17,95
€ 14,36 -20%
Inclusief BTW
Op voorraad

Puur&Fit Vegan astaxanthine 4 mg

  • een van de sterkste antioxidanten van de natuur
  • carotenoïde afkomstig van de groene microalg Haematococcus pluvialis
  • 4 mg astaxanthine per capsule
Aantal

Astaxanthine is een natuurlijk antioxidant. Het is een carotenoïde afkomstig van de groene microalg Haematococcus pluvialis. De 4 mg per softgel is verkregen via CO2 extractie. 

Astaxanthine is een donkerrood pigment dat wordt geproduceerd door een eencellige alg (Haematococcus pluvialisen) die tot de carotenoïdengroep behoort. Deze bloedregenalg groeit in meren, rotspoelen, vijvers en Arctische zeegebieden en wordt ook wel "Het Rode goud" genoemd. Astaxanthine beschermt tegen invloeden van buitenaf. Astaxanthine is verantwoordelijk voor de roze kleur van zalm, forel, andere waterdieren en zelfs lamingo's. Astaxanthine is cruciaal voor deze dieren.

Puur&Fit Vegan Astaxanthine 4 mg productkenmerken

  • Full spectrum astaxanthine
  • Vegan.
  • CO2 extractie
  • Astaxanthine is in vet oplosbaar, dus de astaxanthine is opgelost in MCT olie

Puur&Fit Vegan Astaxanthine 4 mg ingrediënten en samenstelling per capsule

Ingrediënten: MCT-olie uit kokosolie, Astaxanthine (van Haematococcus Pluvialis), Vitamine E (D-Alpha-Tocopherol).

Plantaardige capsule (plantaardig glycerol, gemodificeerd erwtenzetmeel, carrageen.)

Samenstelling per capsule

Astaxanthine 4    mg
Vitamine E 1,8 mg
MCT-olie 210   mg
- waarvan caprylzuur (C8) 126   mg
- waarvan caprinezuur (C10) 84   mg

Puur&Fit Vegan Astaxanthine 4 mg gebruik en bewaaradvies

1 keer per dag 1 capsule innemen met water, bij voorkeur bij een vet bevattende maaltijd, tenzij anders wordt geadviseerd. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. 

Dit voedingssupplement mag niet worden geconsumeerd door zuigelingen, kinderen en adolescenten jonger dan 14 jaar. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatie.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Een voedingssupplement kan een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. 

Wat is astaxanthine?

Waar zit astaxanthine in?

Astaxanthine is een natuurlijk voorkomende carotenoïde die voornamelijk voorkomt in microalgen, zoals Haematococcus pluvialis. Deze algen zijn de belangrijkste bron van astaxanthine in de natuur. Dit pigment wordt ook aangetroffen in zeevruchten zoals zalm, forel, garnalen en krab. Het consumeren van deze voedingsmiddelen kan helpen bij de inname van astaxanthine.

Wat zijn carotenoïden?

Carotenoïden zijn een groep natuurlijke pigmenten die voorkomen in planten, algen en sommige bacteriën. Ze behoren tot de klasse van fytochemicaliën, ook wel bioactieve verbindingen genoemd. Carotenoïden geven veel fruit, groenten en bloemen hun heldere rode, oranje en gele tinten. De bekendste carotenoïde is bètacaroteen, maar er zijn nog andere belangrijke carotenoïden zoals alfacaroteen, luteïne, lycopeen, zeaxanthine en astaxanthine. Deze verbindingen hebben niet alleen esthetische functies, maar spelen ook een belangrijke rol in de gezondheid van planten. Ze hebben ook verschillende voordelen voor de menselijke gezondheid.

Natuurlijke astaxanthine heeft een hogere biologische beschikbaarheid en alleen natuurlijke Haematococcus leidt tot effectieve concentraties van astaxanthine in het bloed. Binnen 6 uur zal een enkele dosis astaxanthine zich door de verschillende lipoproteïnen hebben verspreid. Neem dit supplement in bij een vet bevattende maaltijd voor een goede opname door je lichaam.

Biologische beschikbaarheid

Astaxanthine is een keto-carotenoïde die, net als andere carotenoïden en vetbestanddelen, de route volgt van de opname van vetzuren, dat wil zeggen dat het in het bloed terechtkomt als lipoproteïnen die chylomicronen worden genoemd. Deze chylomicronen worden opgenomen door de lever, die op zijn beurt lipoproteïnen (VLDL gevuld met energiedichte vetten en astaxanthine) zal aanmaken. Binnen 6 uur zal een enkele dosis astaxanthine zich door de verschillende lipoproteïnen hebben verspreid.

Het is niet verrassend dat de efficiënte opname van astaxanthine wordt bevorderd door een (vette) maaltijd, waardoor de opname in ons bloed bijna verdubbelt. Een andere factor die een rol speelt is het formaat waarin de astaxanthine zich bevindt. Synthetische of op gist gebaseerde niet-veresterde vormen van astaxanthine, zoals gebruikt in voer (en soms zelfs in supplementen) leveren slechts 5-10% van een ingenomen dosering op van astaxanthine in ons bloed.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.