Tofu pers BPA-vrij (Tofuture)

€ 27,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Gebruik de Tofuture tofu pers:

  • Minder water betekent meer smaak
  • Minder water betekent meer marinade
  • Minder water betekent een betere bruining
  • Minder water betekent meer krokantheid

Je zal zien dat de veelzijdigheid van tofu toeneemt, lees snel verder!

Aantal

De dagen van het persen van tofu onder blikken, borden en dienbladen en het verspillen van stapels keukenpapier is met deze tofupers voorgoed voorbij.

Tofuture heeft een unieke en stijlvolle Tofu Press gemaakt die het water eenvoudig en effectief uit tofu verwijdert. Tofu is een van de meest veelzijdige, gezonde en heerlijke voedingsmiddelen die er zijn, maar om het meeste uit tofu te halen, moet je het eigenlijk persen.

Deze pers voldoet aan de laatste voedselnormen en is BPA-vrij. Het is compact en gemakkelijk op te bergen (B14cm x D12cm x H7cm) en de buitenste kuip kan ook worden gebruikt als een container om de geperste tofu te marineren.

Met de tofupers kan je heel gedoseerd en geleidelijk tofu persen, totdat je de perfecte textuur en consistentie hebt om marinades of de smaken van het gerecht dat je aan het bereiden bent te absorberen. De Tofu Press is eenvoudig in gebruik, vaatwasmachinebestendig en past bij het persen in je koelkast. Leuke uitvinding hè?

Productvoordelen van een tofupers

  • Makkelijk te gebruiken
  • Op te bergen in de koelkast terwijl het apparaat het persen voor je doet 
  • Cool en stijlvol ontwerp
  • Vaatwasmachinebestendig
  • BPA-vrij

Tofuture tofu pers gebruiksaanwijzing

Dit is dus echt een eenvoudig te gebruiken keukengadget. Door erop te drukken krijgt je tofu een stevige textuur en kan het de smaak opnemen van een marinade of gerecht. En dat is nogal een verschil met 'ongeperste' tofu: doordat tofu verzadigd is met water kan het niet zo goed smaak opnemen.

Plaats eenvoudig je blok tofu in de pers, vergrendel de klemmen en laat het in de koelkast staan om het water eruit te drukken. De pers werkt met alle verschillende maten stevige tofu en kan zacht zijden tofu persen. Het werkt netjes en efficiënt met een minimum aan gedoe of rommel.

Hoe pers je tofu: stap voor stap

Volg deze 3 eenvoudige stappen om je Tofu-revolutie te starten

  1. Haal de tofu uit de verpakking en laat het overtollige water weglopen
  2. Plaats het blok in de binnenkuip, de groene container met geperforeerde gaten
  3. Plaats het deksel terug, trek de elastische banden om de haken naar beneden en duw de handvatten naar beneden om een ​​continue druk op de tofu uit te oefenen.

Laat de pers nu de gewenste tijd in de koelkast staan, u hoeft niet terug naar de pers om de druk halverwege de perstijd te verhogen. Hoe langer je de tofu laat staan, hoe beter hij wordt geperst.

*Denk eraan* dat als je maar 10 minuten perstijd hebt, dat beter is dan helemaal geen perstijd

Hoe lang duurt het voordat je tofu geperst is?

Zie de volgende richtlijnen voor het persen van tijden, afhankelijk van wat je maakt:

  • Kort drukken, 15-30 min – voor sauzen, smoothies, chocolademousse of cheesecakes
  • Medium persen, 1-2 uur – voor pasteitjes, quiches en taarten
  • Lang indrukken, 4 uur tot een nacht – voor roerbakgerechten, kebabs en gebakken tofu

Als je klaar bent om je tofu meteen te marineren of te koken, maak je de banden los door de handvatten te openen, verwijder je de tofu en giet je het water eruit. Of je nu marineert, suddert, bakt, roert of frituurt, kijk maar naar het verschil dat het persen heeft gemaakt.

Voor en na persen:

Wat is tofu?

Tofu is afkomstig uit Oost-Azië en wordt gemaakt van 'ta-fou', wat 'grote bonen' betekent, of sojabonen die voor het eerst werden ontdekt in China en een van de oudste gewassen ter wereld zijn. Hoewel technisch gezien een peulvrucht, staan ​​sojabonen in China bekend als een van de '5 heilige granen'.

Er zijn aanwijzingen dat de Chinezen tofu rond 200 voor Christus hebben uitgevonden. Sojabonen werden ongeveer 1000 jaar later in Japan geïntroduceerd, in de 8e eeuw door boeddhistische monniken. Wat volgde, inclusief de verwerking van tofu en het fermenteren van miso, tempeh en shoyu, of sojasaus, zorgde voor een revolutie in de Japanse keuken en blijft tot op de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van de nationale keuken.

Tofu wordt tegenwoordig op dezelfde manier gemaakt als 1000 jaar geleden. Sojabonen worden geweekt om sojamelk te maken. Een stollingsmiddel wordt aan de melk toegevoegd op vrijwel dezelfde manier als stremsel (de maag van niet-gespeende kalveren) wordt toegevoegd aan koemelk om kaas te maken. Het stremmende middel dat wordt gebruikt om tofu te maken, is ofwel een zout; nigari, magnesiumchloride of calciumsulfaat of een zuur; azijn, dwz azijn of citroen, dwz citroensap. Dit middel scheidt de melk in wrongel en wei. Het wordt dan gezeefd en geperst zodat de wei eruit druipt en je blijft zitten met TOFU.

De tofu die we in Nederland het meest kennen, is verpakt in met water gevulde dozen om hem tijdens het transport vers te houden. Dit is het water dat vóór het koken moet worden verwijderd om de smaak en consistentie van uw tofu te verbeteren. Omdat tofu van nature poreus is, wordt dit water tijdens het transport geabsorbeerd en is het blok tofu dat je krijgt onvermijdelijk verzadigd en daardoor sponsachtig.

Waarom zou je tofu eigenlijk persen?

Stevige blokken tofu worden verpakt in water om het vers te houden, omdat het - net als mensen en de groenten die in de zomer in uw tuin groeien - snel bederft tenzij het gehydrateerd wordt gehouden. Als je dit water er eerst uitperst, blijven je blokjes tofu bij elkaar, hebben ze een stevige bite en worden ze perfect krokant als ze worden gebakken. Een niet-geperst blok tofu is verzadigd met water en kan geen smaak opnemen van de saus waarin je het kookt of de marinade waarin je het hebt laten weken.

Als je stevige tofu kookt zonder er eerst op te drukken, ben je voor het leven uitgesteld en wil je het nooit meer eten. Onthoud: druk op om indruk te maken!

Welke soorten tofu zijn er?

Tofu is tahoe gemaakt van soja, wat, toegegeven, een afschuwelijk unsexy manier is om iets te beschrijven dat absoluut heerlijk is als het op de juiste manier wordt bereid. Maar wat zijn de soorten tofu? Tofu wordt gemaakt door verse sojamelk te stollen en stremmen (ook wel coaguleren genoemd).

Verse zelfgemaakte tofu is heerlijk en lonend, maar *waarschuwing* het is tijdrovend, dus doe het alleen als je veel vrije tijd hebt en niets beters te doen hebt.

Geintje hoor ;-) we raden je echt aan om het eens te proberen, dan is hier - in een notendop - hoe je het doet:

  1. laat gedroogde sojabonen een nacht weken
  2. klop ze op met water
  3. kook ze
  4. zeef ze
  5. breng het terug naar het vuur op het fornuis
  6. voeg een stollingsmiddel toe waardoor het wordt gescheiden in tahoe (of tofu) en wei (bonenwater of aquafaba*)

Voila!

Silken tofu

Silken tofu heeft, niet verwonderlijk, een zijden textuur in tegenstelling tot de meer grove/kruimelige stevige soort. Het kan zijn dat je er in de supermarkt naar moet zoeken.

Silken tofu is vacuümverzegeld, dus het blijft lang in de kast liggen, maar als je eenmaal hebt ontdekt hoe fantastisch silken tofu-chocolademousse is, zal het waarschijnlijk niet eens in de kast komen nadat je het van thuis hebt gebracht de supermarkt.

De gladde textuur van Silken tofu, samen met het hoge watergehalte, zorgt ervoor dat het gemakkelijk afbreekt en vlak voor het serveren aan soepen of stoofschotels kan worden toegevoegd. Het is ook een uitstekende consistentie om te gebruiken als vervanging voor eieren of in plaats van room of zachte kaas. Sportliefhebbers kunnen het toevoegen aan een smoothie voor een extra eiwitboost of je kunt een zacht, zijdeachtig dessert maken door het op te suizen met wat rauwe cacao en ahornsiroop. Bekijk hier onze recepten voor omelet, scrambled tofu voor wie van een zachtere scramble houdt, diverse gearomatiseerde cheesecakes en een heerlijke en zeer gezonde chocolademousse.

Firm / regular tofu (vast / normaal)

Stevige tofu is de meest voorkomende soort tofu en je hebt hem vast wel eens in het gekoelde vegetarische gedeelte van de supermarkt zien hangen met de Quorn-producten. Tofu wordt meestal vervoerd in water om het vers te houden en als we zeggen 'getransporteerd', bedoelen we eigenlijk 'doordrenkt'. Deze tofu is nat en sponsachtig en moet eerst worden geperst om de textuur en smaak te verbeteren. Tofu is delicaat en je kunt er niet snel met iets zwaars of met je handen in knijpen, want het zal afbrokkelen en uit elkaar vallen.

Als het op persen aankomt, zal je wat blij zijn met de Tofuture tofu pers!

Met een lichte druk van 20 minuten verbrokkel je de tofu tot een quiche, taart of bolognese. Voor een steviger resultaat bij het in blokjes snijden, braden, bakken, snijden of barbecueën moet de tofu goed geperst zijn. We raden 4 uur aan, maar bij voorkeur 's nachts of de hele dag. Een goede persing resulteert in extra stevige, superabsorberende tofu.

Extra firm / Extra stevig

Je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat extra stevige tofu steviger is dan stevige tofu ;-) Dit komt omdat het minder water bevat dan stevige tofu en daarom minder persing nodig heeft om hetzelfde resultaat te bereiken. Het is vaak verkrijgbaar in Chinese supermarkten en kan in bulk worden gekocht. Als je het puur in bulk koopt om geld te besparen, kun je het in portiegroottes snijden en ze afzonderlijk invriezen. Haal gewoon zoveel je wilt uit de vriezer en zet het een nacht in de koelkast om te ontdooien. Invriezen verandert de consistentie van tofu, dus het is de moeite waard om mee te experimenteren.

Gefermenteerde tofu

Gefermenteerde tofu wordt gedrenkt in een pekel die meestal wordt gemaakt van zout en rijstwijn of azijn om het te bewaren. Dit type tofu heeft een zoute en lichtzoete smaak en een zachte textuur. Doordat gefermenteerde tofu wordt gerijpt met micro-organismen is het lang houdbaar en heeft het een sterkere smaak dan wanneer de sojawrongel gewoon wordt geperst. Je kunt ook smaken toevoegen zoals chili, sesamolie of citroenschil. Voordelen van gefermenteerde tofu is dat het tot 6 maanden houdbaar is in de koelkast. Gefermenteerde sojaproducten zijn onder meer:

  • Natto: kleverige sojabonen met sterke smaak
  • Tempeh: een cake van gefermenteerde sojabonen met een stevige textuur en een nootachtige, paddenstoelachtige smaak
  • Miso: gefermenteerde sojabonenpasta met zoute, boterachtige smaak die vaak wordt gebruikt voor het maken van soep

Tofu invriezen

Bloktofu kan worden ingevroren om het een taaiere textuur te geven en 3-4 maanden in de vriezer te bewaren. Als het niet wordt geperst voordat het wordt ingevroren, zal het water in de tofu uitzetten om het sponsachtig te maken wanneer het wordt ontdooid.

Houd er rekening mee dat op de verpakking van sommige merken tofu staat dat je deze niet mag invriezen. Je kunt deze waarschuwing negeren (het is er alleen omdat bevriezen de textuur verandert - het is er niet vanwege gezondheids- / veiligheidsredenen) maar zorg ervoor dat je de tofu eerst uit de verpakking haalt, want anders, als je het in zijn water invriest, duurt het eeuwen om te ontdooien.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Daan
09-11-2021

Wat een handig ding is dit! Ik deed nooit aan uitlekken of persen maar het is inderdaad waar, marineren en bakken is een wereld van verschil na persen. Ik hou ook erg van makkelijk (en snel), dus dat het persen vanzelf gaat vind ik erg fijn, alleen wel tijdig de pers aandraaien want het kan een half uurtje duren.

Schrijf je review !

Vergelijkbare producten