Timut peper heel BIO (100g - Puur&Fit)
Timut bessen hebben een kruidige en ietwat houtachtige geur en smaak met een verfrissende citrusachtige ondertoon.
- Unieke peper
- Met de hand geoogst
- Houtachtige citrussmaak
- Herkomst: Nepal
Tijdpaprika, de Nepalese variant van de Szechuan peper, groeit in de ongerepte Nepalese bergen van de Himalaya. Op een hoogte van 2000 meter en meer worden de vruchten die op struiken groeien moeizaam verzameld, gedroogd en met de hand geplukt door de lokale boeren. Nepalese boeren oogsten de timut bessen wanneer ze volledig rijp en rood zijn. Timut bessen hebben hierdoor een kruidige en ietwat houtachtige geur en smaak met een verfrissende citrusachtige ondertoon. De tamelijk mediumhitte Timoet peper is onmisbaar voor de Aziatische keuken en wordt vaak gecombineerd met hete chili-variëteiten. Kenmerkend zijn de tintelende smaak en een lichte verdoofdheid op de tong.
De Timut peper is verwant aan de Szechuan en Sansho peper. Net zoals zoals deze pepers, is de timut peper licht verdovend op de tong.
Timut peper heel BIO gebruik
Gebruik: Timut peper kan je best fijnmalen of in stukjes stampen met een vijzel
In Nepal zijn timut pepers onmisbaar in chutneys bij het nationale gerecht dal baht (rijst met linzen). Ze geven ook smaak aan netelbladcompote en lokale thees. Buiten Azië was Timut peper tot enkele jaren geleden nauwelijks verkrijgbaar. Timut pepper is ideaal bij alle wokgerechten, witte gevogelte- en visgerechten. Dankzij de citrusachtige ondertoon, kan je timut peper zelfs combineren met zoete desserten, chocolade en fruit, of gebruiken als verrassende gin botanical.
Timut peper heel BIO ingrediënten en herkomst
Ingrediënten: Timut peper*
*uit biologische teelt
Herkomst: Nepal
Schrijf je review
Voeg review toe
Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*