Mugi Miso ongepasteuriseerd (350g - Terrasana)
Mugi Miso (ongepasteuriseerd) is een hartige Japanse smaakmaker die op ambachtelijke wijze wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en gerst. Fermentatieperiode: minimaal 18 maanden.
Mugi Miso wordt gemaakt van biologische sojabonen en gerst. Deze miso is een perfecte mix van alle vijf de smaken: zout, zoet, bitter, zuur en umami. Mugi Miso wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en fermenteert minimaal 18 maanden in 100 jaar oude, cederhouten vaten. Deze tijd is nodig om de smaak te verdiepen en gezonde eigenschappen toe te voegen. Het resultaat is een authentiek smakende Japanse smaakmaker die qua smaak tussen hatcho en shiro miso in ligt. Mugi Miso is erg lekker om misosoep van te maken, maar doet het ook goed bij noodle-, groente- en tofugerechten. Mugi Miso is gemiddeld krachtig van smaak en is iets zouter dan genmai miso.
Mugi Miso gebruiksaanwijzing
Gebruik 1 eetlepel als vervanger van een bouillonblokje of voor 200 ml misosoep. Gebruik als basis voor saus, marinade of dressing.
Bewaar na openen maximaal 3 maanden in de koelkast.
Ongepasteuriseerde Mugi Miso ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: SOJAbonen*, GERST*, zeezout, water, koji-ferment * = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 145 kcal (606 kJ) |
Vet | 5,6 gram |
- waarvan verzadigd | 0,7 gram |
Koolhydraten | 14,6 gram |
- waarvan suiker | 5,6 gram |
Voedingsvezel | 5,1 gram |
Eiwit | 11,2 gram |
Zout | 11,5 gram |
Inhoud: 350 gram
Land van herkomst: Japan
Allergenen: bevat gluten en soja
Goeie vraag :-) Waarom zit Miso soms in een glazen pot en soms in een zakje?
De miso die in zakjes zitten moeten we pasteuriseren, anders 'groeit' de miso uit het zakje en gaat het bol staan. In glas is pasteuriseren niet nodig.