• Nieuw

Mugi Miso ongepasteuriseerd (350g - Terrasana)

€ 6,85
Inclusief BTW
Op voorraad

Mugi Miso (ongepasteuriseerd) is een hartige Japanse smaakmaker die op ambachtelijke wijze wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en gerst. Fermentatieperiode: minimaal 18 maanden.

Aantal

Mugi Miso wordt gemaakt van biologische sojabonen en gerst. Deze miso is een perfecte mix van alle vijf de smaken: zout, zoet, bitter, zuur en umami. Mugi Miso wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en fermenteert minimaal 18 maanden in 100 jaar oude, cederhouten vaten. Deze tijd is nodig om de smaak te verdiepen en gezonde eigenschappen toe te voegen. Het resultaat is een authentiek smakende Japanse smaakmaker die qua smaak tussen hatcho en shiro miso in ligt. Mugi Miso is erg lekker om misosoep van te maken, maar doet het ook goed bij noodle-, groente- en tofugerechten. Mugi Miso is gemiddeld krachtig van smaak en is iets zouter dan genmai miso.

Mugi Miso gebruiksaanwijzing

Gebruik 1 eetlepel als vervanger van een bouillonblokje of voor 200 ml misosoep. Gebruik als basis voor saus, marinade of dressing.

Bewaar na openen maximaal 3 maanden in de koelkast.

Ongepasteuriseerde Mugi Miso ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten: SOJAbonen*, GERST*, zeezout, water, koji-ferment               * = van biologische landbouw

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 145 kcal (606 kJ)
Vet 5,6 gram
   - waarvan verzadigd 0,7 gram
Koolhydraten 14,6 gram
   - waarvan suiker 5,6 gram
Voedingsvezel 5,1 gram
Eiwit 11,2 gram
Zout 11,5 gram

Inhoud: 350 gram

Land van herkomst: Japan

Allergenen: bevat gluten en soja

Goeie vraag :-) Waarom zit Miso soms in een glazen pot en soms in een zakje? 

De miso die in zakjes zitten moeten we pasteuriseren, anders 'groeit' de miso uit het zakje en gaat het bol staan. In glas is pasteuriseren niet nodig.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten