Teff graan bruin BIO (250g/500g - Puur&Fit)

€ 3,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Teff is een unieke glutenvrije graansoort die oorspronkelijk uit Ethiopië komt. Het wordt al meer dan 5.000 jaar op traditionele wijze verbouwd. Het wordt ook wel oegraan genoemd. 

Inhoud
Aantal

Teff is van nature een glutenvrij graan met een licht zoete, nootachtige smaak. De korrel van Teff is uiterst klein, er passen wel 150 Teff korrels in een tarwekorrel. Teff is dan ook altijd een ongepeld graan, want de korrels zijn zo klein dat ze niet te pellen zijn. Voordeel hiervan is dat teffmeel dus altijd volkorenmeel is en rijk aan voedingsvezels. Je maakt ook zelf heel gemakkelijk teffmeel van teff graan: eenvoudig in een hogesnelheidsblender op maximaal vermogen.

Biologisch teff graan productvoordelen

Teff graan heeft veel productvoordelen. Het is een goede bron van magnesium, mangaan, zink, koper, en enkele B Vitamines (B2, B3, B6). Het bevat redelijk wat vezels en eiwit, alle essentiële aminozuren zijn in Teff vertegenwoordigd. 

De koolhydraten in teff zijn langzaam verteerbare, complexe koolhydraten. Hierdoor wordt er over een langere periode energie aan je lichaam afgegeven. Door deze langzame complexe koolhydraten heb je ook geen grote stijging in de bloedsuikerspiegel na het eten van een teff maaltijd en je voelt je lang verzadigd. 

Teff bevat ook resistent zetmeel, ofwel, voeding voor je gezonde dikke darmbacteriën. 

Biologisch teff graan ingrediënten, voedingswaarde en inhoud

Ingrediënten: Teff graan*    * biologisch

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1534Kj / 367Kcal
Koolhydraten 73 g
   - waarvan suiker 2 g
Eiwit 13 g
Vet 2 g
   - waarvan verzadigd 0 g
Vezels 8 g
Zout 12 mg

Inhoud: verpakt in 250 gram of 500 gram

Herkomst: Ethiopië

Biologisch teff graan gebruiksaanwijzing

Teff graan is geschikt om te gebruiken in diverse gerechten zoals muesli, in brood, pasta, pannenkoeken en smoothies. 

Teff kan je ook gebruiken in plaats van paneermeel. 

Tenslotte wordt Teff ook veel gebruikt als bindmiddel. Dat kan zowel rauw als gekookt. Je kookt teff graan in 20 minuten op laag vuur in een pan met deksel. Je zal zien dat teff graan gemakkelijk water opneemt en malser wordt. Teff graan is lekker te gebruiken om soepen te binden of om stoofschotels te verstevigen. In een stoofschotel kan je het makkelijk het laatste half uur laten meesudderen. Is je kooktijd van je gerecht (bijvoorbeeld soep) te kort, voeg dan gekookt teffgraan aan soep toe. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten